Μικρός στα μεγάλα !…σκέψεις με αφορμή το ουκρανικό και την απερίσκεπτη κατά την άποψή μου εμπλοκή της χώρας μας.

Με κομμένη την ανάσα κυριολεκτικά η ανθρωπότητα παρακολουθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα γεγονότα στην Ουκρανία. Γεγονότα που ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβούν αργά ή γρήγορα, καθώς τα τελευταία 8 χρόνια που την χώρα κυβερνούν ανδρείκελα των Αμερικάνων και παραστρατιωτικές ναζιστικές συμμορίες, οι ρωσόφωνοι της χώρας έχουν υποστεί χιλιάδες δολοφονίες, ενώ καθημερινές είναι οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι καταπιέσεις που υφίσταται το ρωσικό, μαζί και το ελληνικό στοιχείο που κατοικεί επίσης στον ανατολικό τομέα της χώρας. Μια ελληνική παροικία που έχει βαθιά στους αιώνες τις ρίζες της στην περιοχή της Ταυρίδος και του Εύξεινου Πόντου. Μια ομογένεια συμπαγή που λίγα πράγματα ωφελείται διαχρονικά από την περί άλλων τυρβάζουσα ελληνική πολιτεία.

Και ενώ κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, ακούσαμε με έκπληξη τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανακοινώνει την αποστολή πολεμικού υλικού, καλάσνικωφ, σφαίρες κτλ., σε πόλη της ανατολικής Πολωνίας. Σκοπός της αποστολής είναι να φτάσει στην ακροδεξιά εγκάθετη των Αμερικανών ουκρανική κυβέρνηση με σκοπό να χυθεί ρωσικό αίμα. Αφήνοντας στην άκρη την πιθανότητα να μη φτάσει ποτέ η «βοήθεια» στον προορισμό της, αλλά να καταλήξει σε φασιστικές ομάδες που σηκώνουν κεφάλι το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ευρώπη και τι στιγμή που οι περισσότερες χώρες δε παίρνουν καν θέση στην διένεξη, τι στιγμή που κανείς σώφρων δε μπορεί να κατηγορήσει την Ρωσία καθώς δεκαετίες τώρα το ΝΑΤΟ απροκάλυπτα καταπατά τον ζωτικό της χώρο και δολοφονεί τους ρωσόφωνους στην Ουκρανία, η ελληνική κυβέρνηση σαν καλό σκυλάκι των Γερμανών σπεύδει, όχι μόνο να καταγγείλει τον πόλεμο, κάτι τέτοιο θα αρκούσε, αλλά να στείλει πολεμικό επιθετικό υλικό με σκοπό τη σφαγή των Ρώσων και ρωσόφωνων της περιοχής, περιοχή που επαναλαμβάνουμε ζουν από αιώνων, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και που για αυτόν έστω μονάχα τον λόγο δε θα έπρεπε να γίνει μια τέτοια αποστολή θανάτου. Θα πρέπει να είσαι πλήρως υποταγμένος σε ξένα συμφέροντα και απολύτως ανάξιος να κυβερνήσεις τους πολίτες της χώρας σου για να αποφασίσεις να κάνεις μια τέτοια ενέργεια. Και ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει σήμερα περίτρανα ότι όχι μόνο είναι εγκάθετος και υποταγμένος στις γερμανικές επιθυμίες, αλλά και επικίνδυνος για τη χώρα, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, εντός και εκτός της χώρας.

Άραγε αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, τη στιγμή που έχει ανοίξει η όρεξη του αιμοσταγούς Ερντογάν με αυτά που βλέπει στην Ουκρανία και την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, σε περίπτωση που διεκδικήσει με αξιώσεις και εκβιασμούς, ή με πολεμική επιχείρηση νησί ή θαλάσσιο ζωτικό χώρο του Αιγαίου ποιος θα μας στηρίξει; Οι Αμερικάνοι, που ούτε καν τον εγκάθετο Ζελένσκι, δικό τους παιδί, δεν βοηθούν; Ή οι Γερμανοί που δύο αιώνες τώρα συνεργάζονται στα όποια ανθελληνικά σχέδια εκπορεύονται από την Τουρκία; Οι μόνοι πιθανοί συμπαραστάτες μας, για τους δικούς τους λόγους, σε σύρραξη με την Τουρκία είναι και θα παραμείνουν είτε μας αρέσει είτε όχι οι Ρώσοι. Και αυτό γιατί ποτέ δε θα δεχτούν οι Ρώσοι να αυξηθεί η ισχύς των Τούρκων στα στενά του Ελλησπόντου, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο εν γένει. Μη ξεχνάμε με τι ισχύ ενεπλάκη η Ρωσία στα γεγονότα της Συρίας προκειμένου να μη καταρρεύσει ο Πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο κ. Μητσοτάκης ως εκ τούτου αποδεικνύεται μικρός στα μεγάλα γεγονότα της περιόδου και αυτό είναι εις βάρος της χώρας και του ελληνισμού.

Άμεσα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει την απόφαση της. Να τηρήσει ουδετερότητα, όπως κάνουν οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και να μείνει μονάχα στις λεκτικές διατυπώσεις ενάντια στο γεγονός του πολέμου, δίχως να αποστέλλει πολεμικό υλικό και να εμπλέκει τον ελληνικό στρατό σε εχθροπραξίες που δε μας αφορούν.

Σε συνεργασία με την Κυπριακή δημοκρατία είναι μια ευκαιρία σήμερα που καταπατάται το διεθνές δίκαιο, να κάνουν γνωστό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης το γεγονός της κατοχής της βορείου Κύπρου από τις κατοχικές δυνάμεις της Τουρκίας και να απαιτήσει όπως γίνεται με τη Ρωσία σήμερα να επιβληθούν αντιστοίχως στην Τουρκία κυρώσεις και περιοριστικά μέτρα για την επί 48 χρόνια κατοχή του νησιού και της δολοφονίας εκατοντάδων Ελληνοκυπρίων.

Επιτέλους ας υπάρξει εθνική πολιτική. Η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει όσο της είναι εφικτό, μια ανεξαρτησία κινήσεων και μια πολιτική αυτονομία. Είναι αυτοχειρία να ταυτίζεται στα μάτια των Ρώσων αλλά και του δυτικού κόσμου με το ΝΑΤΟ. Αν γίνει ταύτιση με το εγκληματικό ΝΑΤΟ των συνειδήσεών μας, των πράξεών μας και της οπτικής που μας βλέπουν τρίτες χώρες τότε ως Ελλάδα δεν έχουμε καμία προοπτική ούτε στην ηθική ούτε στην γεωστρατηγική.

Καλή δύναμη,

Δρ. Ηλίας Κοπανάκης

Αφήστε μια απάντηση