Το μέγα θαύμα της Παναγίας μας στη Σεντνάγια της Συρίας

Ένα ακόμη μεγάλο θαύμα που έχει κάνει η Παναγία στην Μονή της στην Σεντνάγια της Συρίας αποδεικνύει την ζωντανή σκεπη και προστασία της.

Συγκεκριμένα, μία ημέρα, νωρίς το πρωί, το Μοναστήρι της Σεντνάγια επισκέφθηκε ένας μουσουλμάνος. Αυτό δεν ήταν ασυνήθιστο, καθώς πριν τον πόλεμο επισκέπτονταν την Μονή περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι τον χρόνο, από τους οποίους οι περισσότεροι μουσουλμάνοι. Προοδευτικοί και φιλειρηνικοί μουσουλμάνοι εξακολουθούν να την επισκέπτονται μέχρι σήμερα, παρά τα προβλήματα του πολέμου.

Ο άνθρωπος αυτός έφερε μαζί του μία ψηλή λαμπάδα, την οποία έδωσε στην μοναχή που ήταν υπεύθυνη για την εκκλησία, μαζί με χρήματα για να τα βάλει στο ταμείο δωρεών. Ο ίδιος είπε στην μοναχή να ανάψει τη λαμπάδα μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, γιατί την έχει κάνει τάμα. Η μοναχή υπήκουσε, πήρε την λαμπάδα και πήγε να την ανάψει μπροστά στην εικόνα της Παναγίας. Παραδόξως όμως, ενώ προσπάθησε να ανάψει την λαμπάδα τρεις φορές, κάθε φορά που η φλόγα πλησίαζε την λαμπάδα, έσβηνε μόνη της. Η μοναχή αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και βγήκε έξω για να αναζητήσει τον άνθρωπο που είχε φέρει την λαμπάδα.

Διαπίστωσε ότι αυτός είχε απομακρυνθεί βιαστικός. Άκουσε κραυγές έξω από την μονή. Οι μοναχές έσπευσαν να δουν τη συμβαίνει και διαπίστωσαν ότι ο ιδιόρρυθμος επισκέπτης είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και πέθανε επάνω στα σκαλοπάτια κατά την έξοδό του από τη μονή.

Αμέσως κάλεσαν κλιμάκιο των συριακών μυστικών υπηρεσιών, που διεξήγαγε έρευνα. Οι αρχές ανακάλυψαν ότι η λαμπάδα που δεν άναβε περιείχε εκρηκτική ύλη TNT, δυναμίτη, που είχε τοποθετηθεί για να ανατινάξει τη μονή μόλις θα την άναβαν.

Η Παναγία για μία ακόμη φορά προστάτευσε το μοναστήρι της. Το θαύμα αυτό κυκλοφόρησε σε διάφορες παραλλαγές, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιστάσεις.
Στις φωτογραφίες εικόνες από την Μονή της Σεντνάγια.

Αφήστε μια απάντηση