Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ …

Σχόλιο ιστολογίου:

Πρόκειται για άρθρο που είχα γράψει παλαιότερα αλλά αν δεν είναι αυτό επίκαιρο, τότε ποιο είναι; Ο θάνατος παραμονεύει σε κάθε βήμα μας, όσο και αν εμείς ενεργούμε σαν να είμαστε αθάνατοι. Και βέβαια είμαστε αλλά όχι για αυτήν τη ζωή, για την άλλη, την αιώνια. Μία υπενθύμιση της πορείας της ψυχής μας από τη στιγμή που αυτή θα χωριστεί από το σώμα ίσως μας κάνει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα και να γίνουμε καλύτεροι Χριστιανοί…


Ίσως το σημερινό θέμα, να ηχεί λίγο μακάβριο στα αυτιά μας! Κανονικά όμως δε θα έπρεπε, αφού ο θάνατος είναι ο βέβαιος επίλογος της επίγειας ζωής όλων μας! Οπότε, ο Χριστιανός ουσιαστικά αντιμετωπίζει την παρούσα ζωή ως εφήμερη και αναμένει την αιώνια ζωή, που μας έχει υποσχεθεί ο Κύριός μας και Θεός μας!

Βέβαια, δυστυχώς πολλοί, ακόμα και από αυτούς, που αυτοαποκαλούνται Χριστιανοί, έχουν ξεχάσει τη διδασκαλία της θρησκείας μας σχετικά με τη μετά θάνατον ζωή (όπως και πολλές άλλες, π.χ. περί της

αμώμου συλλήψεως της Θεοτόκου, περί της Αναστάσεως του Κυρίου μας κ.ά) και τα θεωρούν όλα αυτά παραμυθάκια για μικρά παιδιά! Περιφρονώντας ακόμα και αυτό το Σύμβολο της Πίστεως, στο οποίο λέμε:«Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος»

Ακόμα χειρότερα υπάρχουν και οι “μοντέρνοι”, οι “προοδευτικοί”, οι άθεοι, που διατρανώνουν την απιστία τους και επιχειρούν, να την επιβάλλουν και στους υπολοίπους και δη στις εύπλαστες, αγνές ψυχούλες των μικρών παιδιών. Αυτοί θεωρούν, ότι ο άνθρωπος είναι ένα ντουβάρι και μόνο και, αν τους μιλήσεις για μετά θάνατον ζωή γελούν και σε χλευάζουν. Αφήνουν τους ανθρώπους τους, να πάνε κυριολεκτικά αδιάβαστοι επιλέγοντας την πολιτική αντί τη θρησκευτική κηδεία (ίσως και την καύση αντί την ταφή) και στερώντας τους κάθε ελπίδα για σωτηρία! Και ειλικρινά απορώ, γιατί κάποιοι εξ αυτών εύχονται “καλό ταξίδι” στο νεκρό τους! Καλό ταξίδι πού; Αφού πιστεύουν, ότι ο άνθρωπος τελειώνει με το θάνατο και το μόνο, που του απομένει είναι, να τον φάνε τα σκουλήκια!

Όμως, η πορεία της ψυχής πιστών και μη πιστών μετά το θάνατο του ανθρώπου είναι προδιαγεγραμμμένη και ουδόλως εξαρτάται από τα προσωπικά μας πιστεύω και τις αμπελοφιλοσοφίες, που μπορεί να τσαμπουνάνε κάποιοι ξύπνιοι. Αλλά έχει ως εξής:

ΠΟΙΟΣ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ: Την απόφαση για το πότε θα κοπεί το νήμα της ζωής του κάθε ανθρώπου την παίρνει αποκλειστικά και μόνο ο Χριστός μας, ο οποίος δίνει την εντολή στον Αρχάγγελο Μιχαήλ! Ο εν λόγω Αρχάγγελος είναι ιλαρός, χαρούμενος και καθόλου αυστηρός ενώ αποτελεί τιμή για τον άνθρωπο, που έχει οριστεί ο αρχηγός των Αγγέλων, για να βγάζει την ψυχή του! Αυτοί, που μπορεί, να φοβηθούν στη θέα του, είναι όσοι βρίσκονται σε αμετανόητη κατάσταση! Παίρνει λοιπόν την ψυχή και την παραδίδει σε άλλους Αγγέλους, οι οποίοι αναχωρούν για τον Τελωνισμό ενώ ο φύλακας Άγγελος του ανθρώπου στέκεται δίπλα στο σκήνωμα μέχρι και την ταφή.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Κατά τις δύο πρώτες μέρες η ψυχή έχει μια σχετική ελευθερία, να επισκεφτεί προσφιλείς της τόπους πάντα με τη συντροφιά των αγγέλων, που τη συνοδεύουν. Συνήθως περιφέρεται στην κατοικία του κεκοιμημένου. Οι ενάρετες ψυχές μπορεί να περιπλανώνται σε τόπους, που συνήθιζαν, να πράττουν ενάρετα έργα ενώ οι Άγιοι μη έχοντας καμιά προσκόλληση με τα γήινα μπορεί, να ξεκινήσουν αμέσως την άνοδό τους στους Ουρανούς.

Η ΦΟΒΕΡΗ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ: Κατά τη μέρα αυτή η ψυχή τελωνίζεται! Τι σημαίνει αυτό; Ότι διέρχεται από λεγεώνες πονηρών πνευμάτων που παρεμποδίζουν την πορεία της και την κατηγορούν για διάφορες αμαρτίες, στις οποίες αυτά τα ίδια την είχαν παρασύρει. Υπάρχουν είκοσι τρία τέτοια τελώνια:

1) το τελώνιο της κακολογίας

2) το τελώνιο της ύβρης

3) το τελώνιο του φθόνου

4) το τελώνιο του ψέματος

5) το τελώνιο του θυμού και της οργής

6) το τελώνιο της υπερηφάνειας

7) το τελώνιο της βλασφημίας

8) το τελώνιο της φλυαρίας και της ανοησίας

9) το τελώνιο του τόκου και του δόλου

10) το τελώνιο της τεμπελιάς και του ύπνου

11) το τελώνιο της φιλαργυρίας

12) το τελώνιο της μέθης

13) το τελώνιο της μνησικακίας

14) το τελώνιο της μαγείας και της μαντείας

15) το τελώνιο της λαιμαργίας

16) το τελώνιο της ειδωλολατρίας

17) το τελώνιο της ομοφυλοφιλίας

18) το τελώνιο της φιλαρέσκειας

19) το τελώνιο της μοιχείας

20) το τελώνιο του φόνου

21) το τελώνιο της κλεψιάς

22) το τελώνιο της πορνείας

23) το τελώνιο της ασπλαχνίας.

Το πόσο φοβεροί είναι αυτοί οι δαίμονες και τα τελώνια τους φαίνεται από το ότι η ίδια η Παναγία, όταν πληροφορήθηκε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ τον επικείμενο θάνατο Της, ικέτευσε τον Υιό Της να διασώσει την ψυχή Της από αυτούς τους δαίμονες. Και έτσι εμφανίστηκε ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός, για να παραλάβει την ψυχή της και να την οδηγήσει στους Ουρανούς.

Μόνο όταν η ψυχή περάσει με επιτυχία όλα τα τελώνια μπορεί αν συνεχίσει την πορεία της χωρίς να απορριφθεί βιαίως στη γέεννα! Να διευκρινίσουμε όμως, ότι όσοι έχουν εξομολογηθεί τις αμαρτίες τους περνούν ταχέως τα τελώνια! Μόνο οι ανεξομολόγητοι σταματούν σε αυτά και τότε:

α) Αν το ανεξομολόγητο αμάρτημα είναι μη θανάσιμο υπερνικούν τα καλά, που έχει κάνει και προχωρά στο επόμενο! 

β) Αν όμως είναι θανάσιμο, τότε η ψυχή γκρεμίζεται και κολάζεται!

ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΩΝΙΑ: Ο Φύλακας Άγγελος του καθενός οδηγεί την ψυχή στον Χριστό, στην ανθρωπότητα του Κυρίου γιατί η Θεότητα δεν φαίνεται. Βλέπουμε τότε τον Χριστό μας όπως τον αντικρίζουμε στις εικόνες. Η ψυχή τον προσκυνά και Εκείνος την ευλογεί. Η ψυχή αντιλαμβάνεται διαισθητικώς, ότι αφού πέρασε τα Τελώνια είναι σεσωσμένη, αλλά περιμένει την επικύρωση.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΓΗ: Ο Φύλακας Άγγελος ξαναπαίρνει την ψυχή και σε χρόνο μηδέν την κατεβάζει πάλι στη γη. Εκεί αρχίζει τη διαδρομή από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι την ημέρα που κοιμήθηκε.

ΕΝΑΤΗ ΜΕΡΑ: Την ενάτη ημέρα η ψυχή παρίσταται και πάλι πλάι στον Χριστό! Ο Χριστός ευλογεί αλλά δεν αποφαίνεται.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕΡΑ: Τις μισές ημέρες θα οδηγηθεί από το Φύλακα Άγγελό της στον Παράδεισο και τις άλλες μισές στον Άδη! Έτσι θα αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία του νοητού αόρατου κόσμου!

Κατά την περιπλάνηση αυτή:

α) ο μεν άπιστος συνειδητοποιεί το μέγεθος της πλάνης του και “χτυπάει το κεφάλι του” για την απιστία του.

β) ο δε πιστός δοξολογεί το Θεό, που τον βοήθησε, να κάνει το κατά δύναμιν για τη σωτηρία του.

Η ψυχή αντικρύζει γνωστά της πρόσωπα: τόσο στον Άδη θλιμμένα, όσο και στον Παράδεισο χαρούμενα.

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕΡΑ: Κατ’ αυτήν την ημέρα καθορίζεται η θέση στην οποία θα βρίσκεται η ψυχή μέχρι την ανάσταση των νεκρών. Γονατίζει μπροστά στον Χριστό μας και αυτός αποφαίνεται ενώ ο Φύλακας Άγγελος αναμένει την απόφαση. Αν λάμψει εκ δεξιών η ψυχή σώζεται, αν εξ αριστερών η ψυχή οδηγείται στον Άδη, όχι στην κόλαση. Στην κόλαση θα βρεθούν μετά την Δευτέρα Παρουσία οι δαίμονες και οι αμαρτωλοί με ψυχή και σώμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Οι ψυχές που σώζονται παίρνουν μια πρόγευση της αιώνιας αγαλλίασης και μακαριότητας ενώ αυτές, που θα κολαστούν βρίσκονται σε μια κατάσταση τρόμου εξαιτίας των αιωνίων μαρτυρίων, τα οποία θα υποστούν πλήρως μετά την Τελική Κρίση. Ο Άδης είναι επομένως το προοίμιο της Κολάσεως, ενώ ο Παράδεισος τα προεόρτια της Βασιλείας των Ουρανών. Στον Παράδεισο βρίσκονται οι σεσωσμένες ψυχές χωρίς τα σώματά τους. Οι ψυχές θα ενωθούν με τα σώματά τους κατά την Δευτέρα παρουσία και θα οδηγηθούν στο Θεϊκό Νυμφώνα, στα ενδότατα του Παραδείσου.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΖΩΗ Η ΑΙΩΝΙΟΣ!!!
===========================================================================
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

1) ΜΠΟΡΕΙ Η ΨΥΧΗ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;
Ναι! Εφόσον όμως δεν έχει πλέον τη δυνατότητα, να μετανοήσει, αυτό εξαρτάται από εμάς, που είμαστε έτι ζώντες! Να κάνουμε τις Θείες Λειτουργίες, τα μνημόσυνα, το κομποσκοίνι, τις ελεημοσύνες και να ανάβουμε κεράκι στην εκκλησία για αυτήν! Δείτε:

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ… ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ / ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΓ. ΠΑΙΣΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Η προσευχή και τα μνημόσυνα για τους κεκοιμημένους.

(Λυπάμαι πολύ, που τέτοια άρθρα περνάνε στο ντούκου γιατί δυστυχώς δεν είναι πιασάρικα!)

2) ΑΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
Ας κατανοήσουμε επιτέλους, ότι εδώ βρισκόμαστε προσωρινά και ο μόνος λόγος της επίγειας ζωής μας είναι η προετοιμασία για την αιώνια!

3) Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
Νομίζω, ότι καθίσταται προφανής από τη γρήγορη διέλευση της εξομολογημένης ψυχής από τα φοβερά και τρομερά τελώνια, που ακόμα και η ίδια η Παναγία ζήτησε από τον Υιό της, να τη διασώσει!

4) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΥΘΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ, ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ;
Κανονικά δε θα έπρεπε! Γιατί όλοι οι άνθρωποι θα όφειλαν, να φεύγουν προετοιμασμένοι από αυτή τη ζωή, επομένως η μετάβασή τους στον Παράδεισο θα ήταν βεβαία! Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων δε ζει μια εν Χριστώ ζωή αλλά κάνει τα χατίρια του Αντιδίκου! Και ούτε φροντίζει, να μετανοήσει και να εξομολογηθεί τα κρίματά της! Έτσι είναι πολλές οι ψυχές, που οδηγούνται στον Άδη και όχι στον Παράδεισο!

Βέβαια, η Πρόνοια του Χριστού μας ενεργεί, ώστε, να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψυχές! Αυτό μπορεί, να συμβεί με το λεγόμενο “άδικο θάνατο”, με τον πρόωρο θάνατο ή ακόμα και με έναν “μαρτυρικό” θάνατο, π.χ. μέσω καρκίνου! Γι’ αυτό ας έχουμε εμπιστοσύνη στον Κύριο, ότι μεριμνά για τα πλάσματά του!

5) ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΝΤΩΣ Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΡΚΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ;Και βέβαια συμβαίνουν περιθανάτιες εμπειρίες, οι οποίες έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους, να κάνουν στροφή στη ζωή τους: από την αμαρτία προς το Χριστό και τη σωτηρία! Συνήθως περιλαμβάνουν την περιπλάνηση της ψυχής κατά τις δύο πρώτες μέρες αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, που η ψυχή έχει οδηγηθεί στον Παράδεισο και στον Άδη, ώστε, να έλθει εις εαυτόν και να μετανοήσει! Δείτε:

Ἤμουν ἄθεη καί ἔβριζα πολύ καί φοβερά τόν Θεό, μέχρι που πέθανα…

6)Η ΝΕΚΡΙΚΗ ΑΚΑΜΨΙΑ:
Η πλειοψηφία των ανθρώπων υφίστανται τη λεγόμενη νεκρική ακαμψία. Έχουμε διαβάσει για ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων, που δεν είχαν νεκρική ακαμψία μετά το θάνατό τους, π.χ. για τον αείμνηστο Σωτηρόπουλο ή για το Νεκτάριο Βιτάλη! Αυτοί σίγουρα δεν κολάστηκαν. Οι υπόλοιποι όμως;

ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ! Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΡΟΤΑ! ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΙ ΖΩΝΤΕΣ! Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ

2 thoughts on “Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ …”
  1. Εχεις γραψει το εξης : Οι ψυχές θα ενωθούν με τα σώματά τους κατά την Δευτέρα παρουσία και θα οδηγηθούν στο Θεϊκό Νυμφώνα, στα ενδότατα του Παραδείσου.: Ενω θα συμφωνησω στα υπολοιπα , εδω θα διαφωνησω καθετα .Γιατι ουδεμια σχεση εχει το υλικο , σατανικο σωμα με την Θεικη ψυχη .Εκτος αυτου Αννα , δινεις βημα στους χιαλιστες και γιαχωβαδες , να συμφωνησουν . Η υλη ειναι κατασκευη του εκπεσων αγγελου , κατα ομοιωση του Θεικου παραδεισου , οπου ειναι ακινητο ενω εδω ειναι κινουμενες εικονες ΄: τα παντα ρει: αεναη κινηση κυκλικη και διττη= ζωη-θανατος , μερα-νυχτα , καλο-κακο , αρσενικο -θυλικο , μαυρο-ασπρο. Στην Ουρανια Βασιλεια Του , υπαρχει Αθανασια και ΜΟΝΟ Καλο .

Αφήστε μια απάντηση