Ηγέτης των Τσετσένων: «Είμαι στο Κίεβο – Ουκρανοί παραδοθείτε γιατί αλλιώς είστε τελειωμένοι – Θα σας βρούμε»

«Ναζί του Κιέβου… ερχόμαστε για σας» λέει ο Ραμζάν Καντίροφ

Ο ηγέτης της Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας, ο Ραμζάν Καντίροφ, διαβεβαίωσε το πρωί της Δευτέρας ότι βρίσκεται στην Ουκρανία και στο Κίεβο και πολεμά στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων. 

Ο Ρ.Καντίροφ μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram βίντεο στο οποίο εικονίζεται με στρατιωτική περιβολή να μελετά σχέδια και χάρτες μαζί με στρατιωτικούς γύρω από τραπέζι σε αίθουσα.

Κατόπιν διαβεβαίωσε με μήνυμά του ότι το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στο Γκοστομέλ, αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα, που καταλήφθηκε από τον ρωσικό Στρατό τις πρώτες ημέρες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρηση της Ρωσίας.

«Τις προάλλες ήμασταν περίπου 20 χιλιόμετρα από εσάς, ναζί του Κιέβου, και τώρα είμαστε ακόμη πιο κοντά», έγραψε ο Καντίροφ, καλώντας τις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν, διαφορετικά «είσαστε τελειωμένοι».

«Θα σας δείξουμε ότι η ρωσική πρακτική σε μαθαίνει τον πόλεμο καλύτερα από την ξένη θεωρία και τις προτροπές των στρατιωτικών συμβούλων», πρόσθεσε.

«Μπορείτε να χαλαρώσετε. Δεν χρειάζεται να μας ψάχνετε, θα σας βρούμε εμείς», είπε.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, που κυβερνά την Τσετσενία με σιδηρά πυγμή, θεωρείται απόλυτα πιστός στο Κρεμλίνο και έχει υπό τις διαταγές του παραστρατιωτική δύναμη γνωστή με την ονομασία «καντιρόφτσι».

Μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικόνες που απεικονίζουν πλατεία στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, γεμάτη στρατιώτες που έλεγαν πως αναχωρούσαν για την Ουκρανία.

Η απόδοση των Τσετσένων κομάντο στις μάχες είναι πολύτιμη για τους Ρώσους, καθώς ειδικεύονται στον πόλεμο εντός κατοικημένων περιοχών.

Ως μαχητές είναι ιδιαίτερα σκληροί, αλλά έχουν κώδικα σεβασμού των αντιπάλων και ποτέ δεν προβαίνουν σε λεηλασίες ή δολοφονίες αθώων.

Οι δηλώσεις του έρχονται λίγες ώρες μετά το βίντεο που δείχνει Τσετσένους κομάντο στην ουκρανική πρωτεύουσα να ψάχνουν για νεοναζί.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση