25η Μαρτίου θα κάνουμε με τα αεροπλανοφόρα «Τρούμαν» και «Ντε Γκολ» εκτός και αν συμβεί κάτι έκτακτο αλλού …

«Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα (άλλη ονομασία του Αιγαίου που είναι απέναντι από τη Μαύρη Θάλασσα), τότε θάρθει».ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ 

διαβάζουμε από το OnAlert  

” Στη Σούδα αναμένεται μετά τις 20 Μαρτίου να ελλιμενιστεί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» ενώ την ίδια περίοδο προγραμματίζεται να αγκυροβολήσει στον Πειραιά και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ».

Όπως πληροφορείται το OnAlert, τα δύο αεροπλανοφόρα αναμένεται να καταπλεύσουν σε Σούδα και Πειραιά για υποστήριξη αφού λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά το ΝΑΤΟ, επιβάλλεται η παράταση της παρουσίας τους στις ελληνικές θάλασσες.

Μετά το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου, η Μεσόγειος και το Αιγαίο πέλαγος είναι η εγγύτερες θάλασσες για τις συμμαχικές δυνάμεις στο θέρετρο των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Τις προηγούμενες ημέρες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έπλευσε στο Βόρειο Αιγαίο και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου φέρονται να πραγματοποίησαν αποστολές συλλογής πληροφοριών για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα, πετώντας στον νατοϊκό εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

(σχετικά γράψαμε:  βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/03/blog-post_25.html)

Την ίδια ώρα παρατείνει την παρουσία του στην περιοχή και το γαλλικό αεροπλανοφόρο στη δύναμη του οποίου συμμετέχουν η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» και το υποβρύχιο «Παπανικολής».

Η παρουσία των αμερικανικών και γαλλικών ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο και τη νοτιανατολική Μεσόγειο αποσκοπεί στην παρακολούθηση των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή τους τελευταίους μήνες.

25η Μαρτίου με «Τρούμαν» και «Ντε Γκολ»

Τα θηριώδη αεροπλανοφόρα θα χρειαστούν υποστήριξη και για αυτό το λόγο τις επόμενες ημέρες το «Τρούμαν» θα καταπλεύσει στη ναυτική βάση Μαραθίου στον κόλπο της Σούδας και το «Ντε Γκόλ» στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα δύο αεροπλανοφόρα θα ελλιμενίζονται στη Σούδα και τον Πειραιά τουλάχιστον μέχρι τις 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής.”
ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr/ellada/ston-peiraia-to-aeroplanoforo-sarl-nte-gkol-sti-soyda-to-chari-troyman/452608/

25η Μαρτίου θα κάνουμε με τα αεροπλανοφόρα  «Τρούμαν» και «Ντε Γκολ» εκτός και αν συμβεί κάτι έκτακτο αλλού … βλέπε Μέση Ανατολή 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/03/25.html

Αφήστε μια απάντηση