Επιβεβαιώθηκε η παρουσία Τούρκων χειριστών στα Bayraktar στην Ουκρανία – Στη ”φόρα” συνομιλίες στα τουρκικά!

Επιβεβαιώθηκε η παρουσία Τούρκων χειριστών στα Bayraktar στην Ουκρανία – Στη ”φόρα” συνομιλίες στα τουρκικά!

Σε μία σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε το γνωστό ΜΜΕ Nordic Monitor, καθώς αναφέρει, πως η ”Τουρκία ανέπτυξε προσωπικό για να χειριστεί οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία”.
Πρόκειται για μία εξέλιξη, που επιβεβαιώνει πλήρως, όσα είχε αναφέρει πριν λίγες ημέρες το Directus.gr.
”Τουρκικής κατασκευής οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar που αναπτύχθηκαν από τον ουκρανικό στρατό για να καταστρέψουν ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους, χρησιμοποιήθηκαν από τουρκικό προσωπικό που παρασχέθηκε από την κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάθεση της κυβέρνησης του Προέδρου Volodymyr Zelensky στο Κίεβο.
Το βίντεο, που αρχικά κοινοποιήθηκε από τον Valeriy Zaluzny, τον γενικό διοικητή του ουκρανικού στρατού, σε έναν λογαριασμό στο Facebook στις 13 Μαρτίου 2022, κυκλοφόρησε σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να αποκαλύπτει μια συνομιλία στο παρασκήνιο στα τουρκικά, που πιθανότατα έρχεται από Τούρκους χειριστές που κατεύθυναν το ένοπλο drone από έναν σταθμό βάσης για να ρίξει μια βόμβα σε υποτιθέμενο σημείο ελέγχου πυρός του ρωσικού πυροβολικού, χωρίς να αναφέρουν την τοποθεσία.
Οι λέξεις όπως «Ωραία, πολύ καλά έτσι… Σταματήστε το έτσι… Εντάξει, παιδιά, αυτό είναι πολύ καλύτερο… Το αναπτύσσουμε [τώρα]», ακούγονται στα τουρκικά. Το βίντεο αποκαλύπτει ότι ένας άνδρας σε θέση διοίκησης και μιλώντας στα τουρκικά ακούστηκε να δίνει οδηγίες σε έναν χειριστή, επίσης Τούρκο, και να κάνει σχόλια για τον εντοπισμό του drone και την εντολή για την ανάπτυξη της βόμβας.
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Τούρκοι χειριστές αναλαμβάνουν την ηγεσία στη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, καθώς ο ουκρανικός στρατός μπορεί να μην είχε τις απαραίτητες δυνατότητες για να χειριστεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή να μην είχε τις δεξιότητες για την αντιμετώπιση τεχνικών ζητημάτων όταν προκύψουν στο πεδίο, δεδομένου ότι η Ουκρανία απέκτησε σχετικά πρόσφατα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και χρειάζεται τεχνική βοήθεια από την Τουρκία.
Εάν το βίντεο και ο ήχος είναι αυθεντικοί, αυτό μπορεί να είναι το πρώτο στοιχείο που επιβεβαιώνει την άμεση ανάμειξη της Τουρκίας στον ρωσικό ουκρανικό πόλεμο και πώς εργάζεται ενεργά για να καταστρέψει τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής στο ουκρανικό έδαφος.
Τόσο η ανάπτυξη drones όσο και προσωπικού στο εξωτερικό απαιτεί την άδεια της τουρκικής κυβέρνησης και πρέπει να εγκριθεί τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το Υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα.”

Αφήστε μια απάντηση