Οι καραντίνες θα σκοτώσουν 1 εκατ. ανθρώπους στην Ευρώπη οι οποίοι πάσχουν από καρκίνο χωρίς να το ξέρουν

Τι είπε η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου

Σε αναγνώριση του γεγονότος ότι οι καραντίνες που επιβλήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του Covid-19 θα προκαλέσουν μόνο στην Ευρώπη ένα εκατομμύριο νεκρούς από καρκίνο προχώρησε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.

Αναλυτικότερα η επίτροπος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στους ογκολογικούς ασθενείς, με τη διακοπή των διαγνώσεων και θεραπειών του καρκίνου.

Μάλιστα, η κ. Κυριακίδου εκτίμησε ότι υπάρχουν 1 εκατ. μη διαγνωσμένοι ασθενείς με καρκίνο στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας.

Ο καρκίνος πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας κάθε χώρας, επεσήμανε. Ανέφερε ότι στην Ευρώπη ο καρκίνος είναι η δεύτερη κύρια αιτία θνησιμότητας και ευθύνεται για το 26% όλων των θανάτων.

Τα παραπάνω φυσικά θα είχαν αποφευχθεί αν οι κυβερνήσεις δεν προχωρούσαν άκριτα σε κινεζικού τύπου καραντίνες που εν τέλει σε συνδυασμό με τα εμβόλια κατά του Covid-19 θα έχουν αθροιστικά περισσότερα θύματα από αυτά που έχουν καταγραφεί ως αιτία θανάτου από τον Covid-19 μέχρι σήμερα.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση