Ανταπόκριση από Ρωσία (17/3/22)

1) Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας:
Απορρίπτουμε τις καταγγελίες του καθεστώτος του Κιέβου για δήθεν αεροπορική επιδρομή στο κτίριο του Δραματικού Θεάτρου στη Μαριούπολη, όπου μπορεί να βρίσκονταν άμαχοι όμηροι.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα αξιόπιστα στοιχεία, οι μαχητές του εθνικιστικού τάγματος «Azov» διέπραξαν νέα αιματηρή προβοκάτσια ανατινάζοντας το κτίριο του θεάτρου που ναρκοθετήθηκε από αυτούς.
Ήταν γνωστό από τους πρόσφυγες που βγήκαν από τη Μαριούπολη ότι οι ναζί του Azov μπορούσαν να κρατούν ομήρους στο κτίριο του θεάτρου, χρησιμοποιώντας τους επάνω ορόφους ως θέσεις βολής.
Λαμβάνοντας υπόψη τον πιθανό κίνδυνο για τις ζωές των αμάχων και την προβοκάτσια των εθνικιστών στις 9 Μαρτίου κοντά στο νοσοκομείο αρ. 3 στη Μαριούπολη, το κτίριο του θεάτρου στο κέντρο της πόλης δεν θεωρήθηκε ποτέ στόχος.
2) Συνέντευξη του Ολέγκ Συρομόλοτοφ, Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS. 14 Μαρτίου 2022.
Ερώτηση: Έχετε πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή μισθοφόρων από δυτικές χώρες και τρομοκρατών από τη Μέση Ανατολή στο πλευρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων;
Απάντηση: Οι δυτικοί μισθοφόροι που συμμετέχουν στις Εθνικές Δυνάμεις Ασφαλείας της Ουκρανίας είναι γνωστοί. Πολλοί από αυτούς εμφανίστηκαν στην Ουκρανία πολύ πριν ξεκινήσει η ειδική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης και αποεθνικοποίησης της χώρας αυτής και κατάφεραν να συμβάλουν με αιματηρό τρόπο σε πολυάριθμα εγκλήματα κατά των κατοίκων του Ντονμπάς.
3) Μαρία Ζαχάροβα
Μια βαθιά βουτιά στη γένεση της επιστροφής των Ναζί στην Ουκρανία και στο πώς η Δύση έθρεψε τους συνεργάτες των Ναζί και τους απογόνους τους.
9 Μαΐου 1945. Το Βερολίνο έχει παραδοθεί και το ναζιστικό Ράιχ έχει καταδικαστεί από τους λαούς που απελευθερώθηκαν από τους Σοβιετικούς στρατιώτες και τα συμμαχικά έθνη. Σύντομα θα ξεκινήσουν η Δίκη της Νυρεμβέργης, καταδικάζοντας τον ναζισμό ως εγκληματική και μισανθρωπική ιδεολογία. Οι συνεργάτες και οι συνεργοί των Ναζί στην Ουκρανία βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη επιλογή: να συνεχίσουν να πολεμούν το σοβιετικό καθεστώς στην απελευθερωμένη επικράτεια ή να διαφύγουν στη Δύση;
Οι Ουκρανοί Ναζί που διέφυγαν από τη δίκαιη δίκη πριν από 75 χρόνια επέστρεψαν στον τόπο από τον οποίο εκδιώχθηκαν από τους Σοβιετικούς στρατιώτες μέσω των παιδιών τους και με άμεση υποστήριξη από τη Δύση.

Αφήστε μια απάντηση