ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ!!

Πρόταση αγοράς ελληνικών νησιών ως… ασφαλές καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό

Μια σουρεαλιστική είδηση μεταφέρει η ισραηλινή Haaretz σε ρεπορτάζ της σύμφωνα με το οποίο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας πρότεινε να… αγοράσει το Ισραήλ ελληνικά νησιά, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό.

Ο συνεργάτης του Μπένι Γκάνζ πρότεινε τα χρήματα για αυτή την αγορά να προέλθουν από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο, με στόχο τα νησιά αυτά να αποτελέσουν ασφαλές καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως θα ήταν ένας πόλεμος.

Ο Αβρί Στάινερ, μέλος του κόμματος του Μπένι Γκανζ, διορίστηκε από τον υπουργό Άμυνας στο διοικητικό συμβούλιο της Himnuta, της εταιρείες που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ταμείο, έφερε αυτή την πρόταση την περασμένη Πέμπτη.

Η πρωτοβουλία αυτή αποδοκιμάστηκε έντονα από τους περισσότερους που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με πηγές της Haaretz να σημειώνουν ότι μόνο ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου έδειξε να συμφωνεί με την πρόταση. Ο λόγος για τον Ναχτζί Εϊνάλ, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ναφταλί Μπένετ.

Ο Στάινερ είναι πρώην ιδιοκτήτης δικηγορικού γραφείου με εξειδίκευση σε οικοδομικές άδειες, ενώ ορισμένοι από τους συνομιλητές του αναφέρουν ότι αρκετές φορές αυτοσυστήνεται ως μέλος του κόμματος Λικούντ, του πρώην πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου. Διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Himnuta στο πλαίσιο συμφωνιών για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.

Άνθρωποι που έχουν επαφή με τον αμφιλεγόμενο προσωπικό αναφέρουν πως τον έχουν ακούσει να λέει ότι ο Γκανζ ήταν εκείνος που μεσολάβησε για τον διορισμό του, ενώ υποστηρίζει ότι έχει ήδη συζητήσει με τον υπουργό Άμυνας για την πρωτοβουλία αγοράς ελληνικών νησιών.

Πηγές από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο αναφέρουν ότι ο Στάινερ είχε ανεπίσημες συνομιλίες με αρκετά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με ένα από αυτά να υποστηρίζει ότι η πρότασή του είχε να κάνει με κάποιο «σενάριο Αποκάλυψης» στο οποίο το ισραηλινό κράτος καταστρέφεται.

Ένα άλλο μέλος πίστεψε ότι η πρόταση του Στάινερ αναφέρει πως τα νησιά πρέπει να αγοραστούν και να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί βομβαρδισμούς.

Ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε στη συνάντηση εάν έχει ήδη ψάξει συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Ελλάδα ή εάν καταθέτει την πρόταση χωρίς να έχει ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Ένας από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη δήλωσε «ο Αβρί Στάινερ ενημερώθηκε ότι μια τέτοια κίνηση είναι αντίθετη με τους κανονισμούς του Ταμείου και την ιδρυτική διακήρυξη της Himnuta, καθώς δεν έχουν τη δικαιοδοσία να αγοράσουν γη έξω από τα όρια του Ισραήλ. Εκείνος απάντησε “ε και; Θα αλλάξουμε τη διακήρυξη”».

Το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο ιδρύθηκε το 1901 και βασικό σκοπό του είχε την αγορά και ανάπτυξη γης στην περιοχή της Παλαιστίνης και στη συνέχεια στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, με στόχο αυτή να δημιουργηθεί για την ανάπτυξη εβραϊκών οικισμών.

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση