Η Ουάσιγκτον πολεμάει τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό;

RON PAUL •UNZ REVIEW MARCH 14, 2022 

[ Ο συντάκτης του άρθρου είναι Αμερικανός γιατρός, επί οκταετία βουλευτής του Τέξας, γνωστός και ως « Δόκτωρ Νο» για την αρνητική ψήφο του σε πολεμικές  εκστρατείες, ατυχήσας ως ελευθερόφρων υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ και ιδρυτής του ομώνυμου Ινστιτούτου για την ειρήνη και την δημοκρατία.Ο γιος του, ιατρός επίσης και εκπρόσωπος του Τέξας στην αμερικανική βουλή, συνεχίζει τον πατρικό αγώνα σε υπεράσπιση των ίδιων ιδανικών] 

Μετάφραση/εισαγωγή: Μ.Στυλιανού 

Καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία περνά την τρίτη εβδομάδα της, υπάρχουν μικρές ελπίδες ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών ενδέχεται σύντομα να προκαλέσουν κατάπαυση του πυρός. Αλλά με τις στριγγλιές της πολεμοκάπηλης συζήτησης στην Ουάσιγκτον, φαίνεται σχεδόν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα το ήθελε να συμβεί. 

Το Κογκρέσο και η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνονται αποφασισμένοι να σύρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πόλεμο με τη Ρωσία για την Ουκρανία. Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ καλεί ανοιχτά κάποιον να σκοτώσει τον Ρώσο πρόεδρο και πολλοί στη Βουλή των ΗΠΑ έχουν απαιτήσει από την κυβέρνηση να δημιουργήσει μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από την Ουκρανία. 

Είναι τρελοί; Μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σημαίνει ότι καταστρέφεις οτιδήποτε και όλα όσα μπορούν να αποτρέψουν την πλήρη αμερικανική κυριαρχία  στον αέρα. Αυτό σημαίνει επίθεση σε ρωσικά πυραυλικά και εναέρια συστήματα άμυνας εντός της Ρωσίας. Με άλλα λόγια, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. 

Μπορούμε όλοι να αηδιάζουμε με την καταστροφή στην Ουκρανία, αλλά είναι πραγματικά απαραίτητο να τζογάρουμε με τη δική μας πυρηνική εξόντωση; 

Δυστυχώς, μια μεγάλη δικομματική ομάδα στο Κογκρέσο φαίνεται να το πιστεύει. 

Πολλά από αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία μπορούν να αποδοθούν στην κυβέρνηση Ομπάμα. Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως η Βικτόρια Νούλαντ και ο Άντονι Μπλίνκεν, σχεδίασαν και εκτέλεσαν την ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης το 2014. Αυτό μας έβαλε σε αυτή την πορεία σύγκρουσης, όπως έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση μετά το πραξικόπημα που άρχισε να απαιτεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ. 

Ο Μπλίνκεν, η Νούλαντ και οι άλλοι υπεύθυνοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης επέστρεψαν στην κυβέρνηση σε πιο ανώτερες θέσεις υπό τον πρόεδρο Μπάιντεν και συνέχισαν να προωθούν το σχέδιό τους για την Ουκρανία. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Blinken – ο κορυφαίος διπλωμάτης μας – προσπάθησε να στείλει πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη σοβιετικής εποχής στην Ουκρανία για να βομβαρδίσουν Ρώσους. Όταν οι Πολωνοί είπαν ότι θα χαρούν να στείλουν τα αεροπλάνα σε μια αμερικανική βάση στη Γερμανία και να αφήσουν το Πεντάγωνο να τα μεταφέρει στην Ουκρανία, το Πεντάγωνο τελικά παρενέβη για να ακυρώσει μια εξαιρετικά υψηλού κινδύνου κίνηση που ακόμη και το Πεντάγωνο είπε ότι δεν θα είχε καμία πραγματική επίδραση στην έκβαση του πολέμου. 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπαθεί να μας οδηγήσει σε πόλεμο και το Πεντάγωνο προσπαθεί να μας κρατήσει έξω. Τι ειρωνεία! 

Κάποτε όταν ήμουν σε προεκλογική εκστρατεία θα έλεγα ότι έχουμε μερικές χιλιάδες διπλωμάτες στην κυβέρνηση, ίσως να μην ήταν κακή ιδέα να τους χρησιμοποιήσουμε. Αλλά σίγουρα δεν εννοούσα ότι πρέπει να τους χρησιμοποιήσουμε για να προσπαθήσουμε να εμπλακούμε περαιτέρω σε έναν πόλεμο! 

Τρεις εβδομάδες μετά από αυτόν τον τρομερό πόλεμο, οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν συνομιλίες με τη Ρωσία. Όπως ανέφερε πρόσφατα το Antiwar.com, αντί να υποστηρίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της αιματοχυσίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην πραγματικότητα κλιμακώνει την κατάσταση που μπορεί μόνο να αυξήσει την αιματοχυσία. 

Η συνεχής ροή αμερικανικών και συμμαχικών όπλων στην Ουκρανία και η συζήτηση για υποστήριξη μιας εκτεταμένης εξέγερσης δεν φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να δώσει στην Ουκρανία μια νίκη στο πεδίο της μάχης, αλλά μάλλον να δώσει στη Ρωσία αυτό που ο υπουργός Εξωτερικών Blinken αποκάλεσε «στρατηγική ήττα». 

Ακούγεται πολύ σαν η κυβέρνηση Μπάιντεν να σκοπεύει να πολεμήσει τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.. Η μόνη λύση για τις ΗΠΑ είναι να βγουν έξω. Ας καταλήξουν σε συμφωνία οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ΝΑΤΟ για την Ουκρανία και ούτε αμερικανικοί πύραυλοι στα σύνορα της Ρωσίας; Ε και! Τέλος στον πόλεμο και τέλος του ΝΑΤΟ. 

(Αναδημοσιεύεται από το Ινστιτούτο Ρον Πολ με άδεια συγγραφέα ή εκπροσώπου) 

Αφήστε μια απάντηση