Kh-47M2 Kinzhal: Για πρώτη φορά παγκοσμίως χρησιμοποιήθηκε επιχειρησιακά υπερ-υπερηχητικό όπλο στην Ουκρανία!

Η μη αναχαιτίσημη εναέρια έκδοση του ISKANDER σε «παγκόσμια πρώτη»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι χρησιμοποιήθηκαν υπερ-υπερηχητικοί πύραυλοι (Kh-47M2 Kinzhal) ή «στιλέτο» προκειμένου να καταστραφεί υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στη δυτική Ουκρανία αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή ικανότητα του όπλου και προκαλώντας ανησυχία από τις ρωσικές ικανότητες στις ΗΠΑ καθώς φαίνεται ότι λέει η Ρωσία ότι κατέχει είναι αλήθεια.

Αντίστοιχα συστήματα στο δυτικό οπλοστάσιο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Όσο για την αποθήκη οπλισμού σε χωριό του Ιβάνο-Φράνκιβσκ, στη δυτική Ουκρανία που επλήγει; Απλά εξαερώθηκε, δίνοντας ένα μήνυμα στο Κίεβο ότι οι ρωσικές “εκπλήξεις” μπορούν να είναι πολλές.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με το χτύπημα στη βάση

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, με σχεδιασμό που τους επιτρέπει να εκτελούν περίπλοκους ελιγμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και να φθάνουν ταχύτητες ως ακόμη και 10 Mach, είναι αδύνατο σήμερα να καταρριφθούν από οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.

Τα υπερ-υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα Kh-47M2 Kinzhal αποτελούν την αεροεκτοξευόμενη έκδοση των τακτικών βαλλιστικών πυραύλων ISKANDER, με φορείς εκτόξευσης να είναι είτε τα MIG-31, είτε τα βομβρδιστικά Tu-22.

Η δε ακτίνα βολής μπορεί να αγγίξει παρά τις τρομακτικές ταχύτητες που αναπτύσσει τα 2.000χλμ κάνοντας τα ένα τεράστιο φόβητρο για οποιοδήποτε χώρα.

Η χρήση τους στον πόλεμο στην Ουκρανία έγινε για πρώτη φορά, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αναφέρθηκε επίσης ότι καταστράφηκαν εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνιών και κέντρα αναγνώρισης κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

 

Βολή από τις δοκιμές του οπλικού συστήματος

Αφήστε μια απάντηση