Απροσδόκητη «ΒΟΜΒΑ» από Economist: Η Δύση ΦΤΑΙΕΙ για τον πόλεμο στην Ουκρανία – ΑΝΤΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Σχόλιο ιστολογίου:

΄Οχι ρε σεις, τέτοιο πισώπλατο μαχαίρωμα δεν το θέλει ούτε ο Θεός! Ε, σόρρυ, ο πατέρας τους, ο έξω από δω ήθελα να πω. Τι έγινε ρε παιδιά; Τους χάλασε τη σούπα και το Great Reset άραγε;

Και τώρα τι έχουν να πουν τα συστημικά βοθροκάναλα που έχουν δαιμονοποιήσει Ρωσία και Βλαδίμηρο; ΄Η μήπως θα το περάσουν στα ψιλά και θα σφυρίξουν αδιάφορα; Για να δούμε…


Το ιστορικό που οδήγησε στον πόλεμο και σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει ίσως στον παγκόσμιο! Ο «βρώμικος» ρόλος των ΗΠΑ και το ΓΙΑΤΙ ο Economist δημοσίευσε ένα τέτοιο άρθρο.

Αρχίσαν τα όργανα μέσα από την Δύση! Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και μελετητής διεθνών σχέσεων, Τζον Μερσχάιμερ ρίχνει ευθύνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία στον ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, τις οποίες μάλιστα αριθμεί και αναλύει σε ανάλυσή του στον Economist.

Ο Μερσχάιμερ εξηγεί γιατί η Δύση και κυρίως η Αμερική δημιούργησε ηθελημένα ένα προβληματικό έδαφος στην Ουκρανία. Συμπληρώνει πως οι κυρώσεις που επιβάλλονται στον Πούτιν μπορούν να έχουν μόνο αρνητικές συνέπειες.

Γράφει μεταξύ άλλων:

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η πιο επικίνδυνη διεθνής κρίση από την εποχή της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962», τονίζει αρχικά ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας πως «η κατανόηση των βαθύτερων αιτιών της είναι απαραίτητη εάν θέλουμε να αποτρέψουμε την επιδείνωσή της και ειδικά αν θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο για να της βάλουμε ένα τέλος».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εκείνος που ξεκίνησε τον πόλεμο, αλλά το γιατί έκανε είναι άλλο θέμα. Η κυρίαρχη άποψη στη Δύση είναι ότι είναι ένας παράλογος, εκτός λογικής επιθετικός ηγέτης, αποφασισμένος να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη Ρωσία μέσα στο καλούπι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Έτσι, μόνο αυτός φέρει την πλήρη ευθύνη για την κρίση στην Ουκρανία.

Αλλά αυτή η άποψη είναι λάθος. Η Δύση, και ιδιαίτερα η Αμερική, είναι κυρίως υπεύθυνη για την κρίση που πρωτοξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014. Τώρα έχει μετατραπεί σε πόλεμο που όχι μόνο απειλεί να καταστρέψει την Ουκρανία, αλλά έχει ακόμη και τη δυνατότητα να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα για την Ουκρανία ξεκίνησε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008 όταν η τότε κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους ώθησε τη συμμαχία να ανακοινώσει ότι η Ουκρανία και η Γεωργία “θα γίνουν μέλη” της. Οι Ρώσοι ηγέτες απάντησαν αμέσως με οργή, χαρακτηρίζοντας αυτήν την απόφαση ως απειλή για την ίδια την ύπαρξη της Ρωσίας και υποσχέθηκαν να την αποτρέψουν.

Σύμφωνα με έναν έγκυρο Ρώσο δημοσιογράφο, ο Πούτιν «εξοργίστηκε και προειδοποίησε ότι “αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αυτό θα το κάνει χωρίς την Κριμαία και τις ανατολικές περιοχές της. Απλώς θα καταρρεύσει.

Η Αμερική αγνόησε την κόκκινη γραμμή της Μόσχας και προώθησε το σχέδιο της να κάνει την Ουκρανία το δυτικό της προπύργιο στα σύνορα με την Ρωσία.

EL – Απροσδόκητη «ΒΟΜΒΑ» από Economist: Η Δύση ΦΤΑΙΕΙ για τον πόλεμο στην Ουκρανία – ΑΝΤΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Αφήστε μια απάντηση