Ρωσία: «Εξαΰλωσε» με υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kh-47M2 Kinzhal και στόχο στο Νικολάεφ

Σχόλιο ιστολογίου:

Και πού να βγουν στη φόρα τα “αριστοτεχνικά” όπλα της αρκούδας! Οι δυτικοί θα τρίβουν τα ματάκια τους! Δεν ήξεραν, δε ρώταγαν;


Συνεχίζεται το ρωσικό «σφυροκόπημα» στην Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας χτυπήθηκε με υπερ-υπερηχητικός πύραυλο Kh-47M2 Kinzhal και στόχος στο Νικολάεφ.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο η Ρωσία έκανε εκ νέου χρήση υπερηχητικών πυραύλων, καταστρέφοντας χώρο αποθήκευσης καυσίμων, στο νότο της χώρας.

«Αεροπορικά πυραυλικά συστήματα Kinzhal με υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους κατέστρεψαν μια μεγάλη τοποθεσία αποθήκευσης καυσίμων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στον οικισμό Kostyantynivka στην περιοχή Mykolaiv» δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το χτύπημα έρχεται μια μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πύραυλους Kh-47M2 Kinzhal προκειμένου να καταστραφεί υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στη δυτική Ουκρανία.

Τι είναι ο υπερηχητικός πύραυλος

Ο Kh-47M2 Kinzhal, τον οποίο η Μόσχα λέει ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, είναι ρωσικός πυρηνικός υπερηχητικός πύραυλος αέρος-εδάφους.

Γνωστός και ως «στιλέτο», έχει ισχυρό βεληνεκές άνω των 2.000 χλμ, ταχύτητα 10 Mach και ικανότητα να εκτελεί ελιγμούς αποφυγής σε κάθε στάδιο της πτήσης του.

Μπορεί να φέρει τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές και μπορεί να εκτοξευθεί από βομβαρδιστικά Tu-22M3 ή αναχαιτιστικά MiG-31K.

Ο Kinzhal εισήχθη στην ρωσική πολεμική φαρέτρα τον Δεκέμβριο του 2017 και είναι ένα από τα έξι νέα ρωσικά στρατηγικά όπλα που αποκαλύφθηκαν από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, την 1η Μαρτίου 2018.

Ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να χτυπάει πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που αποτελούν απειλή για στρατηγικά πυραυλικά συστήματα στην ευρωπαϊκή Ρωσία, και για να καταστρέφει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ και τα αμυντικά πλοία βαλλιστικών πυραύλων καθώς και τα αντικείμενα ξηράς κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Φέρεται να έχει σχεδιαστεί για να υπερνικούν οποιαδήποτε γνωστά συστήματα αεροπορικής ή πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των MIM-104 Patriot , Terminal High Altitude Area Defense και Aegis Combat System.

Μπορεί να χτυπήσει στατικούς και κινητούς στόχους, όπως αεροπλανοφόρα. Μέσα σε δευτερόλεπτα από την εκτόξευση, ο πύραυλος επιταχύνει σε υπερηχητική ταχύτητα και εκτελεί ελιγμούς σε όλα τα στάδια της πτήσης για να αποφεύγει την αντιπυραυλική άμυνα του εχθρού.

Η υψηλή ταχύτητα του Kinzhal πιθανότατα του δίνει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά διείσδυσης στόχου από τους ελαφρύτερους υποηχητικούς πυραύλους κρουζ, όπως ο Tomahawk . Όντας τρεις φορές πιο βαρύς και σχεδόν δώδεκα φορές πιο γρήγορος από τον Tomahawk, ο Kinzhal έχει πάνω από 432 φορές την κινητική ενέργεια ενός πυραύλου Tomahawk.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι το βεληνεκές του πυραύλου είναι 2.000 χλμ, όταν μεταφέρεται από το MiG-31K και 3.000 χλμ όταν μεταφέρεται από το Tu-22M3.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση