Όλοι κοιτούν στην Ουκρανία αλλά τα «σπουδαία έρχονται από την Κίνα»-Β.Κοψαχείλης

Τα μάτια όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στην Ουκρανία, όπου η ρωσική εισβολή ανακοινώνεται ανά…ώρα αλλά δεν προκύπτει! Το «παιχνίδι» που παίζεται έχει να κάνει όπως πάντα με χρήμα.

Ο διεθνολόγος Βασίλης Κοψαχείλης μας καλεί να στρέψουμε το βλέμμα μας αλλού ,γιατί όπως εκτιμά η κρίση της Ουκρανίας θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο. Εξηγεί τους λόγους.

Η μεγάλη είδηση που μας υποδεικνύει έρχεται από την Κίνα κι έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον.

Γράφει ο Βασίλης Κοψαχείλης:

Για μένα, το μεγάλο νέο της εβδομάδας που μας πέρασε δεν είναι το Ουκρανικό.

Εκεί η κατάσταση θα τραβήξει ως έχει και δυστυχώς για την Ουκρανία θα παραλύσει από μια μακρά, χαμηλής έντασης, σύγκρουση, μόνο και μόνο για να κρατήσει τις τιμές των Υ/Α σε επίπεδο τέτοιο και σε διάρκεια τόση, ώστε ΗΠΑ και Ρωσία να βάλουν λεφτά στο ταμείο και να ρεφάρουν από το κόστος της πανδημίας… (στραγγίζοντας από το χρήμα της πανδημίας τους “πελάτες” τους).

Το μεγάλο νέο είναι άλλο!

Στην Επαρχία Jinghai, στα ΒΑ της Κίνας, το έδαφος είναι τόσο αλκαλικό, που μόνο για καλλιέργειες δεν κάνει…

Ωστόσο, οι Κινέζοι ανέπτυξαν υβρίδιο ρυζιού, που μπορεί να καλλιεργηθεί σε αλκαλικά εδάφη και μάλιστα μάζεψαν και την πρώτη πλούσια σοδιά!

Το νέο αυτό δείχνει ότι η Κίνα με γοργούς ρυθμούς προχωρά στην ανάπτυξη υπερεξελιγμένης αγροτικής τεχνολογίας και ενδεχομένως να αλλάξει πολλά και με κυρίαρχο ρόλο στις παγκόσμιες αγορές βασικών προϊόντων (στραγγίζοντας από χρήμα τους ανταγωνιστές τους που τους στραγγίζουν από το κόστος των Υ/Α, κάτι που έρχεται να συμπληρώσει την κυριαρχία της Κίνας σε πολύτιμες γαίες – αναγκαίες για την παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας – που οι ανταγωνιστές της, της αυξάνουν το κόστος της ενέργειας για να της θυμίσουν ότι για να φτιάξεις ανταγωνιστικά προϊόντα τεχνολογίας, θέλεις ενέργεια που δεν έχεις…)

Για κάποιους πολύ απλά πράγματα και για κάποιους άλλους…μύλος!

Militaire.gr

Αφήστε μια απάντηση