Την ΠΟΛΩΝΙΑ βλέπουν ως επόμενο στρατιωτικό στόχο οι Ρώσοι! «Ναι» στη χρήση ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ
Τη θεωρούν ως τη μεγαλύτερη απειλή εξαιτίας του ύπουλου ρόλου που παίζει στον ουκρανικό πόλεμο.

Το 86,6% των Ρώσων ανέχεται και υποστηρίζει την πιθανή επίθεση στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων: Πολωνία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία και άλλες, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της κοινωνιολογικής έρευνας που διεξήχθη από το «Active Group».

Η «σφυγομέτρηση» διεξήχθη μεταξύ 11 και 14 Μαρτίου στη Μόσχα και σε άλλες 5 μεγάλες πόλεις της ρωσικής επικράτειας.

Μάλιστα το 75,5% όσων αποκρίθηκαν εγκρίνει την ιδέα μιας στρατιωτικής εισβολής και σε δεύτερη χώρα και πιστεύει ότι αυτή πρέπει να είναι η Πολωνία.

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, αυτή είναι μια λογική συνέχεια της λεγόμενης «στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Οι τρεις χώρες που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα μπουν στο στόχαστρο της Ρωσίας είναι: η Πολωνία (75,5%), οι χώρες της Βαλτικής, μεταξύ των οποίων η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία (41%), η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία (39,6%).

Στην έρευνα, οι ερωτηθέντες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν πολλές διαφορετικές απαντήσεις κάθε φορά.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, το 75% των ερωτηθέντων ανέχεται σε ποικίλο βαθμό τη χρήση πυρηνικών όπλων από την κυβέρνησή τους.

Μόλις το 25,5% των ερωτηθέντων είναι κάθετα αντίθετο στη χρήση πυρηνικών όπλων.

 

Ενώ μόνο το 13,4% των Ρώσων έχει αρνητική στάση για τη στρατιωτική εισβολή σε άλλες χώρες, το 46% των ερωτηθέντων είναι απολύτως βέβαιο ότι η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να επιτεθεί στην ΕΕ και το 40,6% υποθέτει μια επιτρεπτή επέκταση των εχθροπραξιών.

Οπωσδήποτε η έρευνα αποτυπώνει έστω και κατά προσέγγιση τη νοοτροπία που έχουν οι Ρώσοι, η οποία απέχει παρασάγγας με εκείνη που γαλουχήθηκαν οι τελευταίες γενιές της Δύσης.

el.gr

Αφήστε μια απάντηση