Ρωσία σε ΟΗΕ: Όλες οι λεπτομέρειες για τα βιολογικά όπλα – Ποια είναι η εταιρεία που θα εξαπέλυε τον νέο Covid

Οι ΗΠΑ «χορηγούσαν» το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας – Έκαναν επικίνδυνα βιολογικά πειράματα

Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα δημοσίευσε όλα όσα κατήγγειλε η Μόσχα στον ΟΗΕ αναφορικά με τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, τα οποία φέρεται να χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ. 

Τα έγγραφα αναφέρονται στις δηλώσεις του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βασίλη Νεμπένζια (Vassilii Nebenzia), στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με το θέμα των βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία.

Να θυμίσουμε ότι το pronews.gr δημοσίευσε τα όσα έχουν βρεθεί στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Όπως τονίζει «οι ουκρανικές αρχές με την υποστήριξη και την άμεση εποπτεία του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ υλοποιούσαν επικίνδυνα σχέδια στο πλαίσιο του στρατιωτικού-βιολογικού προγράμματος».

Αναφέρεται σε τεκμηριωμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν την «κοινή βιολογική έρευνα» σε σχέση με «επικίνδυνους παθογόνους οργανισμούς, που βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας».

Τονίζει ότι την περασμένη εβδομάδα ήρθαν στο φως νέες λεπτομέρειες που υποδηλώνουν ότι συστατικά βιολογικών όπλων παρασκευάζονται στην Ουκρανία.

Στα έγγραφα αποκαλύπτεται επίσης ότι οι ΗΠΑ έδωσαν 32 εκατ. δολάρια στο υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας για τα συγκεκριμένα εργαστήρια τα οποία βρίσκονται σε: Κίεβο, Οδησσό, Χάρκοβο και Λβιβ.

Ενδιαφέρον προκαλεί ότι το έργο το έχει αναλάβει η εταιρεία «Black & Veatch» και ότι τα έρευνα δεν γίνονται από Ουκρανούς επιστήμονες, αλλά απλώς με τη συμμετοχή τους.

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κατασκευάσει στρατιωτικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εργαστηρίων στο Los Alamos, όπου εξελίχθηκαν τα πυρηνικά όπλα.

Αφήνουν σαφείς αιχμές για δημιουργία νέου φονικού ιού και προσπάθεια συγκάλυψης, λόγω των φυσικών εστιών. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά «η ύπαρξη φυσικών εστιών θα μπορούσε να συγκαλύψει την εσκεμμένη χρήση τους, δεδομένου ότι η εμφάνιση ασθενειών θα μπορούσε να θεωρηθεί λανθασμένα ότι έχει φυσική και όχι ανθρωπογενή προέλευση».

«Πρόκειται για επικίνδυνες έρευνες που δεν ήθελε να διεξάγει στο έδαφος της η Ουάσιγκτον», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση