ΡΗΓΜΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για χάρη του Πούτιν! ΑΝΕΤΟΣ παρακολουθεί της εξελίξεις ο Ρώσος Πρόεδρος

Χώρες λένε ΟΧΙ στο εμπάργκο για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ! «Θα μας γυρίσει μπούμερανγκ», υποστηρίζουν…

Η Ουγγαρία, που, όπως μόνο στο ΕΛ, έχετε διαβάσει, έχει προειδοποιήσει για την νέα εποχή που έρχεται στην Ευρώπη, ενάντια στην οποία σχεδιάζει να οχυρωθεί, αντιτάχθηκε σε σχέδιο των Βρυξελλών, λέγοντας ότι η ενέργεια δεν είναι «ιδεολογικό ζήτημα», αφού αρνήθηκε να υποστηρίξει πιθανό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουγγαρίας δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα υποστηρίξει νέες οικονομικές κυρώσεις σε ρωσικές ενεργειακές εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σζιγιάρτο είπε στους δημοσιογράφους την Δευτέρα ότι η Βουδαπέστη δεν θα υποστηρίξει κυρώσεις που ενδέχεται να βλάψουν τα δικά της συμφέροντα.

«Δεν θα υποστηρίξουμε κυρώσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Ουγγαρία», τόνισε.

Η Γερμανία και η Ολλανδία κλώτσησαν επίσης εμπάργκο κατά της Ρωσίας, με το Βερολίνο να σημειώνει πως η ΕΕ δεν μπορεί να ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ να «σταματήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη μια μέρα στην άλλη».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ  για την εξωτερική πολιτική, πάντως, Ζοζέπ Μπορέλ, υποβάθμισε τις προσδοκίες για νέα μέτρα που θα εγκριθούν στηΝ Σύνοδο αυτής της εβδομάδας. «Οι ηγέτες θα εξετάσουν ξανά τι άλλο μπορεί να γίνει στον τομέα των κυρώσεων» είπε σε δημοσιογράφους μετά το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα, για να προσθέσει: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει επίσημη απόφαση για ένα νέο πακέτο κυρώσεων».

Με μια φράση: Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ… ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ και παράλληλα παίρνει αυτά που θέλει στην Ουκρανία.

photo thefiscaltimes

el.gr

Αφήστε μια απάντηση