ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!

Αγαπητοί μου, σαν σήμερα, κάποιοι θυσίασαν τις ζωές τους, προς χάριν της ελευθερίας του γένους των Ελλήνων, ενώ ΣΗΜΕΡΑ κάποιοι θυσιάζουν την ελευθερία μας προς χάριν… υγειονομικών πρωτοκόλλων, κοινωνικών πειραμάτων, γεωπολιτικών συγκρούσεων, και μή αναθεώρησης των υπαρχόντων συνόρων, αφού…ανήκομεν εις την Δύση! Αμέσως μετά τον εγκλεισμό του και την μετάλλαξη του σε…νούμερο, ο Ελληνικός λαός εντέλλεται να κηρύξει τον πόλεμο στον φίλο και ομοδοξο Ρωσικό λαό διότι…τοιουτοτρόπως δρουν κι επιτάσσουν οι δεσμεύσεις, τις οποίες έχουν εσαεί υπογράψει οι δυτικοδουλοι, οσφυοκαμπτες κυβερνήτες του, μετατρέποντας την Ελλάδα, από κράτος με εθνική κυριαρχία σε κράτος…παρία! Από τον καιρό του Καποδίστρια…

Το δυστύχημα είναι, ότι η ιστορία κάνει διαρκώς κύκλους με μοναδικό θυμα τον Ελληνικό λαό! Κατά συνέπεια, όχι μόνο έχουν ταράξει τους δικούς μας…κύκλους ζωής, δίχως να τους το έχουμε επιτρέψει (όπως πολύ εύστοχα παρετήρησε ο μέγας Αρχιμήδης λέγοντας το περίφημο “μή μου τους κύκλους τάραττε” στον Ρωμαίο στρατιώτη) αλλά υπό τας παρούσας συνθήκας η ημετέρα ζωή νοσεί βαρέως και χρήζει αμέσου γιατριάς! Με όραμα και πρότυπο αυτούς τους…ξεβράκωτους κι αθυρόστομους αλλά ανδρείους και ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ στην ψυχή και στην καρδιά ήρωες του 21 αλλά και με γονιδιακή προέκταση την ευρηματικότητα του προπάππου μας πολυμήχανου Οδυσσέα, ας βρούμε το κατάλληλο…κοκτέηλ φαρμάκων για την θεραπεία της ψυχοσωματικής μας οντότητας!

Ας οπλιστουμε με την αυταπάρνηση των Ελλήνων του 21 αλλά και με το χάρισμα της υπομονής, ούτως ώστε την κατάλληλη χρονική συγκυρία να δώσουμε τις ανάλογες απαντήσεις σε εγχώριους και αλλότριους δυνάστες! Υπόδειγμά μας πάλι ο Οδυσσέας, ο οποίος, όταν ήρθε η ώρα αφάνισε τους μνηστήρες και πήρε πίσω τον οίκο του, την τιμή του και την αξιοπρέπειά του. Βλέπετε, ότι εν τέλει δεν είναι και τόσο δύσκολο μιας και η Ελληνική Ιστορία βρίθει ηρώων, ιστορικών παραδειγμάτων και…δεδικασμένων! Τουτέστιν, το έχουμε ξανακάνει! Η πλοκή, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι η ίδια! Απλώς, αλλάζουν τα πρόσωπα, ήτοι οι κομπάρσοι και οι ηθοποιοί!

P. S. Όντως, η σημερινή εποχή εναλλάσσει με απίστευτη συχνότητα κοσμοϊστορικες αλλαγές, κατακλυσμιαια γεγονότα και εικόνες Αποκαλυψεως! Γράφοντας Αποκάλυψη, ουδόλως γνωρίζω ποια…σφραγιδα διαγουμε αλλά εάν δεν αλλάξουμε άρδην νοοτροπία (εάν δεν αποβάλουμε τον λήθαργο μας, απέναντι στην ΝΤΠ) τότε θα…σφραγίσουμε και την μοίρα μας στον πλανήτη, ως η τελευταία γενιά του ανθρωπίνου είδους! Η ταπεινότητα μου θα προτιμούσε να έμενε για κάποιες μέρες, είτε στο…Hotel California, είτε στο δωμάτιο 1408 του Steven King, αναζητώντας…eerie figures με την βοήθεια ενός μετρητή γκάιγκερ! Πιότερη ψυχική ηρεμία θα είχα..

Τα σέβη μου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ

Αφήστε μια απάντηση