Αλλαγή ρωσικής στρατηγικής: Στόχος το “fatal blow” με εξουδετέρωση 60.000 Ουκρανών στρατιωτών στο Ντονμπάς!

Βόμβες λευκού φωσφόρου στο Ντονμπάς

Δυσάρεστες εκπλήξεις προετοιμάζει το ρωσικό στρατιωτικό επιτελείο στους Ουκρανούς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έδωσε στην δημοσιότητα.

Είναι φανερό πως Ρώσοι έχουν αλλάξει τον επικεφαλής στρατιωτικών επιχειρήσεων και πιθανότατα έχει παραγκωνιστεί και ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Πλέον κινούνται προς πιο ορθολογικές και σκληροπυρηνικές προσεγγίσεις με στόχο μεγάλες απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις.

Η αποκωδικοποίηση της ρωσικής ενημέρωσης δείχνει πως στόχος είναι η ολική περικύκλωση των 60-70.000 Ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Ντονμπάς.

Η Μόσχα αισιοδοξεί πως αν τους περικυκλώσει, κάτι που είναι πολύ κοντά στο να το καταφέρει, τότε το Κίεβο θα πέσει. Όμως το πιο πιθανό είναι να προκληθεί μεγάλη αιματοχυσία καθώς μιλάμε για 60-70.000 εμπειροπόλεμους ουκρανούς στρατιώτες που μάχονταν επί 8 χρόνια στην περιοχή του Ντονμπάς. Κανείς δεν πιστεύει ότι αυτή η πολύ σημαντική δύναμη του ουκρανικού Στρατού θα παραδοθεί.

Ήδη οι Ρώσοι συγκεντρώνουν εκ νέου δυνάμεις για την νέα επιχείρηση. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι συγκεντρώνουν 10 νέα Τακτικά Τάγματα Μάχης ενώ μεταφέρουν δυνάμεις από την Ν.Οσσετία και την Αρμενία.

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για χρήση βομβών λευκού φωσφόρου στο Ντονμπάς στο πλαίσιο της “νέας στρατηγικής”.

Δείτε βίντεο

Δείτε εδώ στον χάρτη ποιο σημείο θέλουν να περικυκλώσουν οι Ρώσοι. Είναι με μπλε χρώμα.

Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση των επιχειρήσεων

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρώτη φάση της στρατιωτικής επιχείρησής της στην Ουκρανία έχει στο μεγαλύτερο μέρος της ολοκληρωθεί και ότι θα επικεντρωθεί τώρα στο να απελευθερώσει «πλήρως» την περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως αυτονομιστές, που στηρίζει η Ρωσία, ελέγχουν τώρα το 93% της περιοχής του Λουχάνσκ και το 54% της περιοχής του Ντονέτσκ, οι δύο περιοχές που απαρτίζουν το Ντονμπάς.

«Οι βασικοί στόχοι του πρώτου σταδίου της επιχείρησης έχουν σε γενικές γραμμές επιτευχθεί», δήλωσε ο Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης του ρωσικού γενικού επιτελείου.

«Το μαχητικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχει σημαντικά μειωθεί, κάτι… που καθιστά δυνατό να επικεντρώσουμε τις βασικές μας προσπάθειες στο να επιτύχουμε τον κύριο στόχο μας, την απελευθέρωση του Ντονμπάς».

Ο Ρουντσκόι χαρακτήρισε, εξάλλου, «μεγάλο σφάλμα» την προμήθεια όπλων στο Κίεβο από τις δυτικές χώρες.

«Αυτό παρατείνει τη σύρραξη, αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων και δεν θα επηρεάσει καθόλου το αποτέλεσμα της επιχείρησης», είπε.

Συμπλήρωσε πως η Ρωσία «θα απαντήσει ανάλογα», εάν το ΝΑΤΟ εφαρμόσει μια ζώνη εναέριου αποκλεισμού πάνω από την Ουκρανία, κάτι που το Κίεβο ζητά, ανεπιτυχώς, εδώ και εβδομάδες.

Το Κίεβο έχει χάσει το 26% των δυνάμεων του στο Ντονμπάς

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη αποκλείσει μεγάλες πόλεις όπως το Κίεβο, το Τσερνιχίφ, το Χάρκοβο, το Σούμι και το Νικολάεφ, και ελέγχουν επίσης πλήρως την περιοχή Χερσώνα και το μεγαλύτερο μέρος του Ζαπορόζιε.

Εξαιτίας αυτού, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις θέσεις των στρατευμάτων τους που επιτίθενται στο Λουγκάνσκ και στο Ντονέτσκ.

Επίσης, το Κίεβο έχει ήδη χάσει το 26% των δυνάμεων του στο Donbass. Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ουσιαστικά καμία οργανωμένη εφεδρεία, επομένως οι ουκρανικές αρχές πρέπει να καλύψουν αυτό το κενό με νέα κύματα κινητοποίησης και στρατολόγησης μαχητών εδαφικής άμυνας.

Οι δυνάμεις αυτές, κατά συνέπεια, δεν έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση” καταλήγει η ρωσική ανακοίνωση.

Δείτε βίντεο

Image

Image

Αφήστε μια απάντηση