Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα χαρακτηρίζεται από “εξαπάτηση στον κυβερνοχώρο” με τα έθνη να διεξάγουν επιχειρήσεις με ψεύτικες σημαίες: Παραπλανούν, αποπροσανατολίζουν, αλλάζουν ατζέντες και δημιουργούν φανταστικές απειλές.

Σχόλιο ιστολογίου:

΄Ολα όσα αναφέρονται στο παρακάτω άρθρο θα μπορούσαν κάλλιστα να συνοψιστούν σε μία φράση:

“Ψηφιακή πανδημία”, για την οποία μας έχει ενημερώσει από πέρυσι ο φίλτατος μπαρμπα – Κλάους. Αλλά φυσικά για όλα πλέον θα φταίει ο κακός ο λύκος ή αλλιώς η ρωσική αρκούδα!

——————————————————————–

– Κυβερνοεπιθέσεις που στέλνουν την Αμερική πίσω στον Μεσαίωνα πιθανότατα πραγματοποιούνται από παγκοσμιοποιητές.

Από τον Stefan Stanford – All News Pipeline – Live Free Or Die

Καθώς περνάμε από μια αναζήτηση ειδήσεων στο google για “κυβερνοεπιθέσεις” που βγήκαν μόλις τις τελευταίες 24 ώρες, υπάρχουν 100 τέτοιες ιστορίες, που αναφέρονται σε επικείμενες ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις κατά της Αμερικής, και σε αυτή την επιχείρηση έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό, όταν υπάρχει τέτοια προφανής “συμπαιγνία” μεταξύ των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης σε τέτοια συγκεκριμένα θέματα, προσέξτε την εναλλακτική τους ατζέντα.

Την περασμένη Τρίτη, ενώ έκανα δουλειές, παρατήρησα μια τάση σε διάφορες τοποθεσίες στις οποίες είχα σταματήσει εκείνο το πρωί- τουλάχιστον 3 από τις επιχειρήσεις στις οποίες πήγα είχαν αυτό που ο ταμίας στην τράπεζά μου αποκάλεσε “περίεργα προβλήματα στον υπολογιστή”.

Παρατηρώντας αυτά τα προβλήματα πρώτα όταν έτρεξα στο τοπικό κατάστημα δολαρίων για να πάρω στον Hootie μερικές από τις αγαπημένες του λιχουδιές και καθώς πήγα να πληρώσω βάζοντας την κάρτα μου στον σαρωτή, μόνο και μόνο για να έχουν ολόκληρο το σύστημα πληρωμών τους “zap out” μόλις έβαλα την κάρτα μου, ο υπάλληλος είπε: “Αυτό είναι παράξενο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σήμερα”.

Αποφασίζοντας να προχωρήσω και να βγάλω μετρητά για να κάνω την πληρωμή αντί γι’ αυτό, καθώς όταν το υπολογιστικό σύστημα μιας επιχείρησης πέφτει ξαφνικά με τέτοιο τρόπο, προτιμώ να αποφεύγω να το χρησιμοποιώ, το βενζινάδικο είχε επίσης προβλήματα με τον υπολογιστή (μαζί με τις αστρονομικές τιμές τους), γεγονός που με οδήγησε να σκεφτώ ότι κάτι συμβαίνει με τρεις διαφορετικές τοπικές επιχειρήσεις που επισκέπτομαι τακτικά και που σχεδόν ποτέ δεν έχουν προβλήματα με τον υπολογιστή, να τα έχουν όλα ταυτόχρονα.

Και ενώ θα μπορούσε να ήταν απλώς μια περίεργη σύμπτωση ή ένα τυχαίο γεγονός ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις είχαν προβλήματα στον υπολογιστή τους το ένα μετά το άλλο, ήρθαν μόλις μια μέρα αφότου ο Τζο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει στους Αμερικανούς ότι πρέπει να περιμένουν “ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις” σε αντίποινα για τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αν και αν πρόκειται για κυβερνοεπιθέσεις σε αυτά τα δίκτυα, θα δούμε σε αυτή την ιστορία γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το “βαθύ κράτος” εδώ στην Αμερική που τις πραγματοποιεί, προετοιμάζοντας το να κατηγορήσει τη Ρωσία γι’ αυτές, στις επόμενες κινήσεις προς τη “μεγάλη επαναφορά”, όπως επισήμανε ο Leo Hohmann σε αυτή την πρόσφατη ιστορία που είχε συνδέσει ο Steve Quayle στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με αυτή την ιστορία του 2018 στο Strife Blog με τίτλο “Strife Series on Cyberwarfare and State Perspectives, Part II – Deception in Cyberspace: με τις “καταληκτικές σκέψεις” της ιστορίας τους να αποτελούν μια τρομερή προειδοποίηση για όλους μας όταν ακούμε τον Joe Biden να μιλάει για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στις κρίσιμες υποδομές μας:

Όπως συνοψίζει εύστοχα ο αναλυτής ασφάλειας της Symantec Vikram Thakur, “Πιστεύουμε ότι το μέλλον θα γίνει ακόμη πιο περίπλοκο με τους δρώντες να βασίζονται όλο και περισσότερο σε ψευδείς σημαίες… ρίχνοντας μια άλλη ομάδα [κάτω από] το λεωφορείο από άποψη απόδοσης”.

Οι ψευδείς σημαίες είναι ένα εργαλείο για τα εθνικά κράτη. Όχι μόνο μπορούν να εξαπατήσουν, αποπροσανατολίζοντας την προσοχή από μια επίθεση, αλλά μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα, να δημιουργήσουν φανταστικές απειλές ή να χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία μεταξύ κρατών που μπορούν να ανιχνεύσουν τις ψευδείς σημαίες (έναντι εκείνων που δεν μπορούν). 

Πρόκειται για ένα έργο που έχει σημασία – το CCDCOE του ΝΑΤΟ τόνισε ότι χωρίς επαρκή απόδοση, δεν μπορούν να υπάρξουν επίσημες συνέπειες. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων και των αντιπροσεγγίσεων σε μια επίθεση είναι ένα έργο που θα βαρύνει πολύ στο πλαίσιο της αυξανόμενης γεωπολιτικής έντασης που παρατηρείται σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Δείτε τώρα το παρακάτω απόσπασμα από αυτή την ιστορία του American Military News σχετικά με την ανακοίνωση του Joe Biden να περιμένει κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία και στη συνέχεια αναρωτηθείτε, θα πραγματοποιηθούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ από τη Ρωσία ή από τους παγκοσμιοποιητές, οι οποίοι εργάζονται εδώ και καιρό για να ανταγωνιστούν την καταστροφή της Αμερικής;

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση προς όλους τους Αμερικανούς το απόγευμα της Δευτέρας με την οποία προειδοποιεί ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει τις ΗΠΑ με κυβερνοεπιθέσεις. Η πλήρης δήλωσή του είναι παρακάτω:

Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για να επιταχύνουμε το έργο μας για τη βελτίωση της εγχώριας κυβερνοασφάλειας και την ενίσχυση της εθνικής μας ανθεκτικότητας. Έχω προειδοποιήσει στο παρελθόν για το ενδεχόμενο η Ρωσία να προβεί σε κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ άλλων ως απάντηση στο πρωτοφανές οικονομικό κόστος που έχουμε επιβάλει στη Ρωσία μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας. Είναι μέρος του εγχειριδίου της Ρωσίας. Σήμερα, η κυβέρνησή μου επαναλαμβάνει αυτές τις προειδοποιήσεις με βάση τις εξελισσόμενες πληροφορίες ότι η ρωσική κυβέρνηση διερευνά επιλογές για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις.

Από την πρώτη ημέρα, η κυβέρνησή μου εργάστηκε για την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας στον κυβερνοχώρο, επιβάλλοντας εκτεταμένα μέτρα κυβερνοασφάλειας για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τους τομείς κρίσιμων υποδομών όπου έχουμε την εξουσία να το πράξουμε, και δημιουργώντας καινοτόμες συμπράξεις και πρωτοβουλίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας σε όλες τις κρίσιμες υποδομές μας. Το Κογκρέσο έχει συνεργαστεί μαζί μας σε αυτές τις προσπάθειες – εκτιμούμε ότι τα μέλη του Κογκρέσου εργάστηκαν διαχρονικά για να απαιτήσουν από τις εταιρείες να αναφέρουν περιστατικά στον κυβερνοχώρο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο για να αποτρέψει, να διαταράξει και, αν χρειαστεί, να ανταποκριθεί σε κυβερνοεπιθέσεις κατά υποδομών ζωτικής σημασίας. Όμως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να αμυνθεί μόνη της απέναντι σε αυτή την απειλή. Το μεγαλύτερο μέρος των κρίσιμων υποδομών της Αμερικής ανήκει και λειτουργεί από τον ιδιωτικό τομέα και οι ιδιοκτήτες και οι φορείς εκμετάλλευσης κρίσιμων υποδομών πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειες να κλειδώσουν τις ψηφιακές τους πόρτες. Ο Οργανισμός Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας συνεργάζεται ενεργά με οργανισμούς σε όλες τις υποδομές ζωτικής σημασίας για την ταχεία ανταλλαγή πληροφοριών και οδηγιών για τον μετριασμό των επιπτώσεων, ώστε να βοηθηθούν στην προστασία των συστημάτων και των δικτύων τους.

Εάν δεν το έχετε ήδη πράξει, προτρέπω τους εταίρους μας στον ιδιωτικό τομέα να σκληρύνουν άμεσα την άμυνά τους στον κυβερνοχώρο εφαρμόζοντας τις βέλτιστες πρακτικές που αναπτύξαμε από κοινού τον τελευταίο χρόνο. Έχετε τη δύναμη, την ικανότητα και την ευθύνη να ενισχύσετε την κυβερνοασφάλεια και την ανθεκτικότητα των κρίσιμων υπηρεσιών και τεχνολογιών στις οποίες βασίζονται οι Αμερικανοί. Χρειαζόμαστε τον καθένα να κάνει το καθήκον του για να αντιμετωπίσουμε μια από τις καθοριστικές απειλές της εποχής μας – η επαγρύπνηση και η επείγουσα δράση σας σήμερα μπορεί να αποτρέψει ή να μετριάσει τις επιθέσεις αύριο.

Η δήλωση του Μπάιντεν έγινε εν μέσω μιας μαζικής διακοπής λειτουργίας που έπληξε μυστηριωδώς την Apple, φέρνοντας εκτός λειτουργίας τις περισσότερες από τις ευρέως χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες της.

Με έναν εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να προειδοποιεί επίσης πρόσφατα τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα να προετοιμαστούν για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στις “κρίσιμες υποδομές” μας, όπως ακούγεται στο πολύ σύντομο 1ο βίντεο παρακάτω, σας υπενθυμίζουμε ότι οι κρίσιμες υποδομές των εθνών μας περιλαμβάνουν: υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα των εθνών, επικοινωνίες, άμυνα, τρόφιμα και γεωργία και πολλά, πολλά άλλα.

Συμπεριλαμβανομένων όλων όσων κρατούν την Αμερική ένα “σύγχρονο” έθνος και όχι κάποιο καθυστερημένο, τριτοκοσμικό έθνος χωρίς τρεχούμενο νερό, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς όλες τις σύγχρονες ανέσεις μας, απλά φανταστείτε όλους αυτούς τους τομείς να καταρρέουν ταυτόχρονα στην Αμερική και θα δείτε το “χειρότερο σενάριο”. 

Και με την πολύ πραγματική πιθανότητα να συμβεί ένα τέτοιο χειρότερο σενάριο, πού θα προτιμούσατε να βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση όπου ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση, δεν μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε την κάρτα ΑΤΜ σας για να αγοράσετε τρόφιμα ή να πάρετε χρήματα από την τράπεζα- δεν μπορείτε ξαφνικά να ανοίξετε το διαδίκτυο για να μάθετε τις “πραγματικές ειδήσεις” ούτε να ανοίξετε την τηλεόραση για να ακούσετε την “ψεύτικη” προπαγάνδα του msm- δεν μπορείτε να πάρετε βενζίνη από το βενζινάδικο ή να τρέξετε ζεστό νερό για να κάνετε ντους ή, το πιθανότερο, να μπορέσετε να πάτε στο παντοπωλείο για να προμηθευτείτε, καθώς τα πάντα έχουν πέσει παντού.

Έτσι, με τον Τζο Μπάιντεν και τον Λευκό Οίκο να μεταδίδουν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις κατά της Αμερικής, σε μια εποχή που ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θερμαίνεται και γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν την “κυβερνοτρομοκρατία με ψεύτικη σημαία” για να προωθήσουν τις δικές τους ατζέντες, καθένα από τα παρακάτω βίντεο ρίχνει μια ματιά σε μια ή την άλλη πτυχή των θεμάτων που καλύψαμε σε αυτή την ιστορία, με τον Μάικ Άνταμς να προειδοποιεί στο τελευταίο βίντεο παρακάτω ότι η Αμερική είναι ήδη μάρτυρας της αποτυχίας του συστήματος σε μια μεγάλη ποικιλία επιχειρήσεων και βιομηχανιών, με πολλές ακόμη από αυτές να έρχονται.

 

allnewspipeline.com

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση