ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΠΛΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ….

Ημερήσιοι φύλακες στη Φινλανδία έφτιαξαν «δασικούς δρόμους» και άλλαξαν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών Μέσα σε 30 ημέρες παιχνιδιού σε δασικό χώμα και φυλλώδη σκουπίδια, τα Φινλανδικά νηπιαγωγεία είχαν αυξήσει τον αριθμό των Τ-κυττάρων και πολύ περισσότερα ποικίλα βακτήρια του εντέρου.

Σε ένα συναρπαστικό πείραμα, Φινλανδοί ερευνητές έχουν αναδημιουργήσει το περιβάλλον σε δασική βάση στις παιδικές χαρές τεσσάρων αστικών παιδικών σταθμών.

Κάλυψαν τις παιδικές χαρές με χώμα του δάσους, βρύα, γρασίδι λιβαδιού, νάνο άλκη, βατόμουρα και βατόμουρα, και εγκατέστησαν κουτιά φύτευσης για ετήσιες καλλιέργειες κήπου.

Οι εργαζόμενοι στην παιδική φροντίδα έδωσαν οδηγίες στα παιδιά προσχολικής ηλικίας να παίζουν στο πράσινο και το χώμα για μιάμιση ώρα την ημέρα για ένα μήνα.

Το μικρόβιο του εντέρου και του δέρματος τους αναλύθηκε πριν και μετά το πείραμα και συγκρίθηκε με παιδιά από φυσιολογικά αστικά κέντρα ημερήσιας φροντίδας με κανονικές στείρες παιδικές χαρές.

Μετά από μόλις 28 ημέρες, η ποικιλομορφία των βακτηρίων του εντέρου και του δέρματος τους αυξήθηκε δραματικά, καθώς και τα Τ-κυτταρικά τους και άλλοι σημαντικοί ανοσοποιητικοί δείκτες στο αίμα.

Υποστηρίζει την υπόθεση για τη βιοποικιλότητα και την έννοια ότι η χαμηλή βιοποικιλότητά στο σύγχρονο περιβάλλον διαβίωσης μπορεί να οδηγήσει σε ένα ανεκπαίδευτο ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι να αυξήσει την επίπτωση ασθενειών που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό. 

Αφήστε μια απάντηση