Η Ουκρανία θα φαντάζει παιδική χαρά όταν δούμε τι έρχεται από το Ιράν
Η ουκρανική κρίση θα μοιάζει ΝΑΝΟΣ..

Η ανάλυση του Μάικλ Ρόμπιν, ανώτερου συνεργάτη του American Enterprise Institute, εκτιμά ότι βρίσκεται μπροστά μας καταιγίδα τεράστιων προσφυγικών ροών από το Ιράν, καθώς ετοιμάζεται πιθανότατα και εκεί αποσταθεροποίηση.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ήδη οδηγήσει στην προσφυγιά περισσότερους από τρία εκατομμύρια ανθρώπους και σε αυτόν τον αριθμό φαίνεται να μην συμπεριλαμβάνονται εκείνοι που έχουν καταφύγει προς τα ανατολικά, στην Αρμενία και την Κεντρική Ασία, όπου το κόστος ζωής είναι πολύ φθηνότερο. Παράλληλα, στα κύματα των Ουκρανών προσφύγων παρεισφρέουν μουσουλμάνοι αλλοδαποί που αρπάζουν την ευκαιρία για να εξαπλωθούν σητν Ευρώπη.

Εκτός όλων αυτών, η ήπειρος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με τσουνάμι αιτούντων άσυλο που θα περιλαμβάνει περισσότερους από δέκα εκατομμύρια άτομα από το Ιράν, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλη εσωτερική καταιγίδα μετά τον θάνατο του πνευματικού ηγέτη του Χαμενεΐ και τον αγώνα για τη διαδοχή και την «κληρονομιά του».

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) θα συμμετάσχει στην μάχη της διαδοχής. Ο αγώνας μπορεί να είναι βάναυσος. Οποιοσδήποτε εμφύλιος πόλεμος θα πλήξει τους αμάχους, αλλά καθώς οι Φρουροί της Επανάστασης ή άλλες σκληροπυρηνικές φατρίες θα επιδιώκουν να εδραιώσουν τον έλεγχο, μπορεί να επιλέξουν να στοχοποιήσουν αμάχους.

Τα διαφαινόμενα οικονομικά προβλήματα του Ιράν μπορεί επίσης να συμβάλουν σε μια τέλεια καταιγίδα.

Η αναταραχή στο εσωτερικό του θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι προσφύγων, ο αριθμός των οποίων θα ξεπερνούσε τα δέκα εκατομμύρια. Λίγοι θα επέλεγαν να πάνε ανατολικά στο Αφγανιστάν και, όπως συμβαίνει με τους Σύρους πρόσφυγες, ο αραβικός κόσμος δεν θα είναι πρόθυμος να τους δεχτεί.

Αυτό σημαίνει μεγάλη ροή προσφύγων προς τα βόρεια, στον Καύκασο, και στη συνέχεια δυτικά, μέσω της Τουρκίας, προς την Ευρώπη.

Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα…

el.gr

Αφήστε μια απάντηση