Ενοποίηση στην εξωτερική τους πολιτική ανακοίνωσαν Ρωσία-Κίνα: Ότι ισχύει για τον έναν ισχύει & για τον άλλον

Σχόλιο ιστολογίου:

Δε νομίζουμε ότι εκπλήσσει κανέναν η είδηση. Εννοείται ότι κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της κοιτάζει πρώτα και πάνω από όλα το συμφέρον της. Και η Κίνα εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία, επομένως δεν την παίρνει να κάνει μαγκιές όπως μερικοί μερικοί, όνομα και μη χωριό. 

—————————————————————————————————————-

Επίσημη η συμμαχία Κίνας-Ρωσίας – Τεράστιο πλήγμα για ΗΠΑ-ΕΕ

Μια κίνηση-ματ έκαναν από κοινού Ρωσία και Κίνα, καθώς ανακοίνωσαν την ενοποίηση στην εξωτερική τους πολιτική, μια εξέλιξη που αποτελεί «χτύπημα» σε ΗΠΑ και ΕΕ, οι οποίες ήλπιζαν ότι η Μόσχα θα απομονωθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.  

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα και το Πεκίνο συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών τους σήμερα στην Κίνα, εν μέσω «δύσκολων διεθνών συνθηκών», όπως τις χαρακτήρισε η Μόσχα.

Το Interfax ανέφερε ότι η συνεργασία περιλαμβάνει την οικοδόμηση συντονισμού σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και την διατύπωση ενιαίας θέσης για διεθνείς υποθέσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι λέει ο ένας θα λέει και ο άλλος! Δηλαδή δημιουργείται μια συμμαχία από τις δύο από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην επαρχία Ανουί της ανατολικής Κίνας.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Κίνα από τις 24 Φεβρουαρίου, αφότου και ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

pronews.gr

One thought on “Ενοποίηση στην εξωτερική τους πολιτική ανακοίνωσαν Ρωσία-Κίνα: Ότι ισχύει για τον έναν ισχύει & για τον άλλον”
  1. Σίγουρα είναι μία πολύ καλή είδηση , αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι η μόνη ,και τότε να δούμε τα μούτρα των Δυτικών όλων ανεξερέτως .
    Τι εννοώ ότι δεν θα είναι η μόνη .
    Κοινό Νόμισμα κατ’ αρχάς όσον αφορά την ενέργεια , και κατόπιν και σε όλα τα Προϊόντα .
    Επίσης υπάρχει και κάτι που τρώει τα σωθικά των ΗΠΑ , ( ακούει στο όνομα του Υιού Μπάιντεν και οι γύρω από αυτόν , Χίλαρι και δεν συμμαζεύεται )

Αφήστε μια απάντηση