ΚΥΑΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΣ : ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ :

Αγανακτώντας πολλάκις με τα επαίσχυντα χάλια της παραπληροφορήσεως και της προδοτικής “ελληνικής(;)” παιδείας των τελευταίων 200 ετών και εν όψει των επικειμένων δεινών, τα οποία θα βιώσουμεν, όπως σχεδόν όλοι οι “γεωστρατηγικοί”, οικονομικοί και πολιτικοί αναλυταί επισημαίνουν, αναφέρω σημαντικότατα στοιχεία από την Ιστορία μας, τα οποία όλοι οφείλουμε να τα γνωρίζουμε, ώστε όχι απλώς να νικήσουμε αλλά να θριαμβεύσουμε εις τις ήδη διαδραματιζόμενες φρικτές παγκοσμίως καταστάσεις. Όσοι νομίζουν ότι η Ιστορία είναι απλά Ιστορία, αγνοούν ότι “όποιος δεν διδάσκεται από την Ιστορία, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει”. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ, ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΓΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΑΠ’ΑΡΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

[σημ.μην τολμήσει κάποιος να αναφέρει άλλον λαόν και ειδικά έναν συγκεκριμένον γιατι απλώς θα του πω ότι στις μέρες μας παίζει με… “μεταγραφές” από άλλους λαούς. Όποιος επιμένει θα λάβει την ιστορικώς τεκμηριωμένην απάντησιν]

ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΥΠΟΒΑΘΡΟΝ :

Η πτώσις της Κωνσταντινουπόλεως (1453), της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντος (1461) και του Δεσποτάτου του Μυστρά (1460) (των απομειναριών δηλαδή της κραταιάς Ρωμανίας ή Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας), από την Οθωμανικήν αυτοκρατορία, σηματοδότησαν την ολοκληρωτική σκλαβιά του Ελληνικού Γένους. Ήταν το τέλος της υπερχιλιόχρονης Ρωμανίας, που κάκιστα οι ξένοι επέβαλαν την ονομασία Βυζάντιον, ένα όνομα που ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιήθηκε από την Ρωμανίαν αλλά χρησιμοποίησαν οι δυτικοί για την ιστορικήν αποκοπήν των Ελλήνων από την λαμπροτέραν αυτοκρατορίαν όλων των εποχών.

Ο οθωμανικός ζυγός στόχευεν εις τον αφανισμόν του Ελληνικού Γένους. Το αποδεικνύουν τα πάσης φύσεως φρικτά μαρτύρια, που υπέστησαν οι Έλληνες, σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά, οικογενειακά. Ας μην λησμονείται η αρπαγή των αγοριών και η μεταστροφή τους σε γενιτσάρους, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Ο κύριος σκοπός των κατακτητών ήταν το “σβήσιμο” της Ορθοδόξου Πίστεως των Ελλήνων. Οι οθωμανοί ποτέ δεν ζήτησαν να σταματήσουν να μιλούν ελληνικά οι ρωμιοί (γιατί ρωμιοί ονομάζονταν τότε σαν συνέχεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας). Ποτέ δεν τους ζήτησαν να πάψουν να ονομάζονται Ρωμιοί ή Έλληνες. Αυτό που τους “έκαιγεν” ήταν η Ορθόδοξος Πίστις και αυτήν κτυπούσαν. Τα άλλα δεν τους απασχολούσαν. Κι όταν θες να δεις τις πραγματικές σου δυνάμεις και αδυναμίες μελετάς που σε χτυπά ο εχθρός. Αυτός σε έχει ψάξει καλά …

Όσοι δεν ήταν συνειδητοποιημένοι ορθόδοξοι εξισλαμίστηκαν. Η ιστορία δεν κατέγραψε κανένα βίαιον εξισλαμισμόν καθολικών, δωδεκαθεϊστών ή εβραίων, παρά ΜΟΝΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ. Αυτοί πονούσαν τον δυνάστη και αυτούς χτυπούσε.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ 1821 :

Η διακήρυξις του Αγώνα, του Αλ.Υψηλάντου με τίτλον «ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ» άρχισε την αποτίναξιν θρησκευτικού ζυγού, την απαίτησιν των δυναστών για αποποίησιν όχι της ελληνικότητος αλλά της Ορθοδόξου Πίστεως και της υποταγής στον ισλαμισμόν. Όλοι όσοι μετείχαν της Επαναστάσεως ήταν όχι απλώς πιστοί Ορθόδοξοι αλλά συνειδητοποιημένοι πιστοί και γι αυτό πέτυχαν το θαύμα. Όλοι οι κορυφαίοι ήρωες αγωνιστές διατράνωσαν «όταν πιάσαμε τα άρματα είπαμε ΠΡΩΤΑ υπέρ Πίστεως κι ύστερα υπέρ Πατρίδος» (Κολοκοτρώνης) κι “ομολόγησαν” ότι ο Χριστός τους όπλισε για τον αγώνα. Ο απελευθερωτικός αγών έγινε από αυτούς που δεν προσκύνησαν, που δεν βολεύτηκαν σε “ειρηνικήν-αρμονική συνύπαρξιν δυο λαών” (όπως κάποιες προδοτικές φωνές έκραξαν) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ. Μια ξεκάθαρη ομολογία Πίστεως, εφάμιλλη (προσωπική μου άποψις) των Αγίων της Ορθοδοξίας από όλους τους κορυφαίους αγωνιστές (πχ Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης, Μ.Μπότσαρης, Μαυρογένους, Κανάρης κα). Δεν υπήρξε αλλόθρησκος Έλληνας εις τον Αγώνα, απλά γιατί είχαν βολευτεί με τους οθωμανούς. Ναι, ο αγώνας έγινε στο όνομα του Θεού, που πίστευαν κι όχι στο κοσμικό βόλεμα ή ανατροπή. Η παραδοχή ότι ο Χριστός τους έδωσε την νίκη και την Ελευθερία («Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του και δεν την παίρνει πίσω» – Κολοκοτρώνης), ώθησε τους αγωνιστές με το τέλος του αγώνα να κάνουν το (απραγματοποίητο ως σήμερα – αυτό είναι αίσχυστη ντροπή των επομένων γενεών αλλά και Θεία Ύβρις) Τάμα του Έθνους στον απελευθερωτή του Γένους Ιησούν Χριστόν. Πέραν αυτού συνέταξαν το Σύνταγμα «εις το όνομα της Αγίας κι Αδιαιρέτου κι Ομοουσίου Τριάδος» και το αποτύπωσαν υπό την μορφήν του Σταυρού επί της Ελληνικής σημαίας. Δεν έπαυαν δε να το διακηρύσσουν συνεχώς με κάθε τρόπον (λόγοι, απομνημονεύματα κλπ). Ο κορυφαίος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο αδικοσφαγμένος Ιωάννης Καποδίστριας, κατά την πρώτην-πρώτην του επαφή με τους Έλληνες είπε «ει ο Θεός μεθ’ημών, τις καθ’ημών;» και οικοδόμησε το νέον κράτος επί της θριαμβευσάσας Ορθοδόξου Πίστεως. (Αναρωτιέμαι όσοι λένε σήμερα “νάχαμε έναν Καποδίστρια” έχουν μελετήσει το σκεπτικό και το έργο του;). Όσοι σήμερα λαλούν περί “διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας” άραγε γνωρίζουν γιατί μιλούν; Ή μήπως μπορούν να “διαχωρίσουν” την Ιστορία;

Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για την παραποίησιν της ιστορίας της Μακεδονίας από τους σκοπιανούς ή τους τούρκους, πως δέχονται να κάνουν το ίδιο με την παραποίησιν της συγχρόνου (κι όχι μόνον) Ελληνικής Ιστορίας (να θυμίσω βασική αρχή του ρωμαϊκού δικαίου – του θεμέλιου λίθου του σύγχρονου δικαίου – “ουδείς μπορεί να επικαλεστεί έναντι άλλου το ίδιον αυτού αίσχος”)

ΣΗΜΕΡΑ :

Υπάρχουν σήμερα κάποια διαβολικά δουλάκια, που προσπαθούν να σβήσουν από την παιδεία την Ελληνικήν Επανάστασιν αλλά να διδάσκονται άλλες επαναστάσεις (πχ. γαλλική). Δηλαδή να μην μάθει το ελληνόπουλο ότι η Ελληνική Επανάστασις έγινε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ εις την Αλήθειαν του κόσμου αλλά ότι οι επαναστάσεις έγιναν για μια αδιευκρίνιστον κοσμικήν ελευθερίαν πχ. να τα σπάει ελεύθερα, να σφάζει ανενδοίαστα, να πηδιέται ανεξέλεγκτα με ετερο/ομοφυλους ή με παιδιά ή με συγγενείς ή με ζώα και γενικά να εκφράζει ότι κατώτερο ζωώδες ένστικτο του βγαίνει. Αυτός είναι ο πολιτισμός του σήμερα; Να μην μαθαίνει δε το ελληνόπουλο, ότι το πρώτο παγκοσμίως Σύνταγμα, που κατήργησε την δουλεία ήταν το Σύνταγμα της “Ψωροκώσταινας” «εις το όνομα της Αγίας κι Αδιαιρέτου κι Ομοουσίου Τριάδος». Τι ντροπή, οι “ξυπόλητοι κλέφτες, που διατάραξαν την ειρηνική συνύπαρξιν δυο λαών” να παραδίνουν μαθήματα ανθρωπισμού (δηλαδή πολιτισμού!!!) στους γάλλους συσκοτιστές-υπανθρωπιστές και τους διεστραμμένους γερμανούς κι αγγλοσάξωνες, που έκτισαν και κτίζουν τις αυτοκρατορίες τους πάνω στη δουλεία και στο αίμα των άλλων!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

Το σημερινόν Ελληνικόν κράτος οφείλει την ύπαρξίν του σε αυτούς που πίστευαν βαθειά στον Ιησού Χριστό και θεωρούσαν ότι η Ελευθερία έχει θεμέλιο λίθο αυτήν την Πίστιν. Άνευ αυτών είναι βέβαιον ότι δεν θα υπήρχε αλλά κι αν υπήρχε θα ήταν κάτι άλλο, πιθανόν μουσουλμανικό ή με τούρκικη γλώσσα (να μην ξεχνάνε ότι το Ευαγγέλιο διαφύλαξε την Ελληνική γλώσσα -Αγ.Κοσμάς ο Αιτωλός) ή με τούρκικη ιδιοσυγκρασία ή έστω φραγκολεβαντίνικη (άλλωστε η τελευταία είναι συγγενής βαρβαρική της τουρκικής). Το σύγχρονον Ελληνικόν κράτος είναι μπολιασμένο μέχρι το μεδούλι από την Ορθόδοξον Πίστιν ασχέτως αν οι σημερινοί Έλληνες αποδεικνύουμε ότι “ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος”. Η δικαίωσις του αγώνα των ηρώων του 1821 είναι (τουλάχιστον για τους Έλληνες) η απόδειξις της υπάρξεως του Τριαδικού Θεού, αφού οι αγωνιστές πιστεύοντας σε Αυτόν, που ανέστησε τον 3ήμερο Λάζαρον, ανέστησαν το 400 ετών κεκοιμημένο Γένος τους! Πότε άλλοτε έχει συντελεστεί τέτοιο θαύμα;;;

Όπως είπε ο θρυλικός Γέρος του Μωριά, ο μέγιστο (σε ανθρώπινα μέτρα) Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του και πίσω δεν την παίρνει!!!». Αλλά ένα συμβόλαιο έχει δυο συμβαλόμενα μέρη. Σαν Έλληνες πόσο τιμήσαμε τους όρους του Συμβολαίου Ελευθερίας; Με διαρκή βλασφημία;

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΠΟΨΙΣ :

Σήμερα (αλλά κι από παλιά) οι Έλληνες παρακαλούν για έναν ηγέτη, να τους βγάλει από το τέλμα. Ο Χριστός στα Ευαγγέλια κατηγόρησε τους φαρισαίους (και κατ’επέκτασιν όλους τους εβραίους) ότι όσους προφήτες τους έστειλε για να τους βοηθήσουν/ορθοδρομήσουν τους σκότωσαν. Αν κάποια στιγμή απευθυνθεί στο Ελληνικό Γένους και τους πει :

1 – σας έστειλα έναν Κολοκοτρώνη, τον καταδικάσατε δις εις θάνατον, τον φυλακίσατε, τον εξευτελίσατε.

2 – σας έστειλα έναν Καποδίστρια, τον σφάξατε με διαβολικόν τρόπον.

3 – σας έστειλα μία Μπουμπουλίνα, έναν Καραϊσκάκη, έναν Ανδρούτσο, έναν Μπότσαρη, έναν … έναν … έναν …. και τους δολοφονήσατε.

4 – σας έστειλα έναν Νικηταρά, που αφού τον τυφλώσατε και τον εξευτελίσατε τον αφήσατε να “ψοφήσει” στη ψάθα σαν ζητιάνος και σας πήρε 200 χρόνια να του κάνετε έστω ένα κενοτάφειον.

και πόσα άλλα ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ;;;;;;

Θα πει κανείς “τι να κάνουμε τόσα χρόνια πριν έγιναν αυτά, πως να τα διορθώσουμε;”

ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ;;;;

Κι αν δεν θέλεις να το κάνεις εκκλησιαστικώς (κακώς) ΜΑΘΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Όχι να σου λένε σήμερα “αυτός με την τουρμπάνα” αγνοώντας το όνομα ενός Κολοκοτρώνη; Και μη δέχεσαι να μαθαίνουν τα παιδάκια για ήρωες κάτι βρωμερές καρικατούρες σαν τον Μπάτμαν, τον Σούπερμαν κι άλλα φρικτά ή να θεοποιείς “αστέρες” της διαβολικής τέχνης όταν έχεις (μόνον εσύ σαν έθνος και κανένα άλλο) εκατοντάδες Κολοκοτρώνηδες, Καραϊσκάκηδες, Ανδρούτσους, Κανάρηδες, Διάκους, Παπαφλέσσες, Μπουμπουλίνες, Παπανικολήδες, Μακρυγιάννηδες και πόσους άλλους αμνημόνευτους.

Εν τω μεταξύ ο ισλαμισμός θα εξαπλώνεται σαν πανώλη στην Ελλάδα, σαν Θεία Δίκη για την βλασφημίαν και απαξίωσιν του τιμημένου αίματος και ηρωικού αγώνα των αγωνιστών. Ο Χριστός δεν παρακαλάει, εμείς θα παρακαλέσουμε «ἐξ ὅλης τῆς καρδίας μας καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς μας καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας μας καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος μας» για να σωθούμε.

Τελικά ας ξυπνήσουμε :

(κατά Ιωάννην, ιε) «18 Εἰ ὁ κόσμος ὑμᾶς μισεῖ, γινώσκετε ὅτι ἐμὲ πρῶτον ὑμῶν μεμίσηκεν. 19 εἰ ἐκ τοῦ κόσμου ἦτε, ὁ κόσμος ἂν τὸ ἴδιον ἐφίλει· ὅτι δὲ ἐκ τοῦ κόσμου οὐκ ἐστέ, ἀλλ’ ἐγὼ ἐξελεξάμην ὑμᾶς ἐκ τοῦ κόσμου, διὰ τοῦτο μισεῖ ὑμᾶς ὁ κόσμος. 20 μνημονεύετε τοῦ λόγου οὗ ἐγὼ εἶπον ὑμῖν· οὐκ ἔστι δοῦλος μείζων τοῦ κυρίου αὐτοῦ. εἰ ἐμὲ ἐδίωξαν, καὶ ὑμᾶς διώξουσιν· εἰ τὸν λόγον μου ἐτήρησαν, καὶ τὸν ὑμέτερον τηρήσουσιν. 21 ἀλλὰ ταῦτα πάντα ποιήσουσιν ὑμῖν διὰ τὸ ὄνομά μου, ὅτι οὐκ οἴδασι τὸν πέμψαντά με. 22 εἰ μὴ ἦλθον καὶ ἐλάλησα αὐτοῖς, ἁμαρτίαν οὐκ εἶχον· νῦν δὲ πρόφασιν οὐκ ἔχουσι περὶ τῆς ἁμαρτίας αὐτῶν. 23 ὁ ἐμὲ μισῶν καὶ τὸν πατέρα μου μισεῖ. 24 εἰ τὰ ἔργα μὴ ἐποίησα ἐν αὐτοῖς ἃ οὐδεὶς ἄλλος πεποίηκεν, ἁμαρτίαν οὐκ εἶχον· νῦν δὲ καὶ ἑωράκασι καὶ μεμισήκασι καὶ ἐμὲ καὶ τὸν πατέρα μου. 25 ἀλλ’ ἵνα πληρωθῇ ὁ λόγος ὁ γεγραμμένος ἐν τῷ νόμῳ αὐτῶν, ὅτι ἐμίσησάν με δωρεάν. 26 ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ παράκλητος ὃν ἐγὼ πέμψω ὑμῖν παρὰ τοῦ πατρός, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας ὃ παρὰ τοῦ πατρὸς ἐκπορεύεται, ἐκεῖνος μαρτυρήσει περὶ ἐμοῦ· 27 καὶ ὑμεῖς δὲ μαρτυρεῖτε, ὅτι ἀπ’ ἀρχῆς μετ’ ἐμοῦ ἐστε.»

Ώστε να συνειδητοποιήσουμε ποιός κρύβεται πίσω από όλα τα διαχρονικά δεινά του Ελληνικού Γένους, για δε τη σωτηρία : «27 καὶ ὑμεῖς δὲ μαρτυρεῖτε, ὅτι ἀπ’ ἀρχῆς μετ’ ἐμοῦ ἐστε».

Όποιος θέλει να αποποιηθεί την Ορθοδοξία σαν ιδεολογία της σύγχρονης Ελλάδας θα πρέπει :

1 – Να εξηγήσει πως αλλιώς συνέβησαν όλα αυτά τα γεγονότα που οδήγησαν στην εθνικήν/κρατικήν ανάστασιν της σύγχρονης Ελλάδας και

2 – Να δώσει αιτιολογημένα ένα άλλο πραγματοποιήσιμο ιδεολογικό στίγμα του Γένους, που να αποδεικνύει ότι δεν είναι εξωτερικά επιβαλόμενον, ώστε να μην χαρακτηριστεί σαν προδοτικόν όργανο των ξένων. Οι πιστεύοντες στην Ορθοδοξία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν με κανένα τρόπον προδότες για λογαριασμόν των ξένων.

—–

Δυο πολύ σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα (των οποίων σας δίνω τα αντίστοιχα link), που άσχετα αν τα έχει διαβάσει κάποιος στο παρελθόν αξίζει να τα δει με μια νέα ματιά (με όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια)

● Επιστολή Αυτοκράτορος Ιωάννου Βατάτζη προς τον Πάπα Γρηγόριο (το μανιφέστο του Νέου Ελληνισμού)

https://www.impantokratoros.gr/F20A9610.el.aspx

● Θεόδωρος Κολοκοτρώνης : Ὁμιλία πρὸς τοὺς Γυμνασιόπαιδες στὴν Πνύκα

http://users.uoa.gr/~nektar/history/3contemporary/kolokotronis_pnyka.htm

(αξίζει να δει κάποιος και τις αντιδράσεις των τότε κυβερνώντων)

Μην ακούτε τις βρωμόψυχες μαριονέτες, που διαφεντεύουν την Ελλάδα 200 χρόνια και κάτι πρ@κτοσαλταρισμένες δημοσιοκαφρικές καρικατούρες!

Μην ακούτε τους σατανισμένους “δυτικούς”, που κουνούν τις μαριονέτες!

Ο Ελληνισμός δεν είναι αντιδυτικός γιατί απλά δεν μπορεί να είναι αντίθετος με κάτι πολύ πιο κάτω!

Ο Ελληνισμός δεν είναι ούτε Δύσις ούτε Ανατολή.

Ο Ελληνισμός ήταν, είναι και θά’ναι το κέντρον της γης, το κέντρον του Κόσμου!

Ο Ελληνισμός ήταν, είναι και θά’ναι το φως και άλας του Κόσμου γιατί υπηρετει την Θείαν Πρόνοιαν!

ΓΙΑΤΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ :

https://www.brighteon.com/2170036f-df63-4039-9bb7-0cf5dbf95342

Ελληνισμός … στους αιώνες (από το video)

Εισαγωγή : «Δια να ομιλήση κανείς λογικά δια ένα ζήτημα ελληνικόν, είτε γλωσσικόν, είτε εθνικόν, είτε κοινωνικόν ανάγκη να ανατρέξη εις το παρελθόν, να συμβουλευθή την ιστορίαν. Και Ελληνική ιστορία δεν υπάρχει. Δι’αυτό βασιλεύει τοιαύτη σύγχυσις και σύγκρουσις ιδεών εις όλα ανεξαιρέτως τα ιδικά μας πράγματα. … Διότι έως χθες η μεγαλειτέρα και σπουδαιοτέρα εποχή του παρελθόντος μας, η Βυζαντινή, το Κλειδί προς νόησιν της αρχαίας, προς νόησιν της τωρινής Ελλάδος, προς νόησιν Ελληνισμού και Έλληνος, το είχε βυθίσει η Ευρώπη εις απύθμενον βάθος βορβόρου…»

(Περικλής Γιαννόπουλος (1871-1910), αποκαλούμενος ο προφήτης του Ελληνισμού)

Άραγε λέγοντας Ελλάς κι Ελληνισμός τι εννοούμε; Αυτή την υπέροχη χώρα;

Μήπως την μοναδικήν απαράμιλλη Ιστορία κι όχι μόνο (Μυθολογία);

Μήπως τις στρατιές αθανάτων “θεϊκών” ηρώων, τους οποίους ανέδειξε το Ελληνικόν Γένος;

Μήπως το φως και τον ανυπέρβλητον πολιτισμόν, τον οποίον “έπλασε” το Ελληνικόν Γένος;

Ο αρχαίος Έλλην αρχίζει την ημέραν επικαλούμενος τους θεούς, αποζητώντας τις συμβουλές τους, την ευμένειαν κι εξιλέωσιν για τυχούσες απρέπειες. Μετά την βοήθεια του ανωτέρου όντος, η πρώτη του προτεραιότητα είναι η απόδοσις τιμών προς αυτό. Τέχνη και Αρχιτεκτονική τιμούν σχεδόν αποκλειστικά τους θεούς. Αναπτύσσει την τραγωδίαν αναγνωρίζοντας ότι όπου σαν άνθρωπος αδυνατεί, είναι εκεί ο “από μηχανής θεός” για το “θαύμα”. Καθιερώνει τους Ολυμπιακούς αγώνας (κι όχι μόνον) αποβλέποντας στην συμμετοχή, την ευγενή άμιλλα κι έπαθλον δόξας, υπό την σκέπη των θεών.

Στον πόλεμον αποδεικνύει ότι “δεν έχει φόβον θανάτου“, διαβαίνοντας το κατώφλι της αθανασίας θυσιαζόμενος χάριν της Πατρίδος, υπέρ βωμών και εστιών, σεβόμενος και τιμώντας όλους τους νεκρούς.

«Ω, ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα της κείνων ρήμασιν πειθόμενοι»

«Ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά»

Κατακτώντας όλον τον γνωστόν και μη γνωστόν κόσμον διαδίδει στους άλλους λαούς τον κορυφαίον πολιτισμόν, επιστήμην, ήθος και παιδείαν του, εξανθρωπίζοντας αυτούς.

Κατακτώντας ερευνητικά και πολιτιστικά τα φυσικά πέρατα της οικουμένης και με “όπλα” τα «καλός κ’αγαθός» & «αίεν αριστεύειν» αναζητά τα πνευματικά όρια της ζωής με την Φιλοσοφία, αναζητώντας την προέλευσιν, σκοπόν και προορισμόν του στην παρούσα ζωή, αναρωτώμενος για το επέκεινα, ερευνώντας, αναζητώντας και προσδιορίζοντας τον “άγνωστον Θεόν”.

Μετά από αιώνων εθνική συντριβή και πνευματική ξηρασίαν ο “άγνωστος Θεός” του αποκαλύπτεται κι ο Έλληνας Tον ακολουθεί με Πίστιν, χύνοντας με τους μάρτυρες ποτάμια αίματος κι ο “γνωστός” πλέον Θεός τιμά τον Έλληνα προσφέροντάς του το “απόλυτον όπλο” («In hoc signo vinces» – Τούτω νίκα) κι αναίμακτα το “παγκόσμιο στέμμα” (~Κωνσταντινούπολις ~ Η βασιλίς των πόλεων) αλλά κυρίως την αποστολικήν εντολήν διαδόσεως της Πίστεως του Ενός και Μοναδικού Τριαδικού Θεού στην οικουμένη.

Ο Έλληνας αγκάλιασε τον Χριστόν, αναγνωρίζοντας τι πλέον της προχριστιανικής πίστεως του πρόσφερε πέρα απ’την εθνικήν ανάστασιν : Έδωσε συγχώρησιν στα ανθρώπινα λάθη.

Άλλη η σκληρότητα του Δία κι άλλη η αγάπη του Χριστού. Άλλον από μηχανής θεός των ποιητών κι άλλον ενσαρκωμένος Θεός από αγάπη προς τον άνθρωπον, παρέχοντας “αδαπάνητον” ενέργεια για πολιτιστική δημιουργία κι εξανθρωπισμόν.

Είναι η αρχή του νέου ταξιδιού του Ελληνισμού προς την δόξα. Οι υποδομές είναι από αιώνες έτοιμες και τα μονοπάτια προς τα πέρατα της Οικουμένης ήδη χαρτογραφημένα.

Το «καλός κ’αγαθός» αποκτά το μέτρον του Χριστού, το ήθος ανέρχεται εις την Ύψιστον βαθμίδα, η παιδεία καλύπτει πλέον όλους, η Τέχνη εξυμνεί την αγιότητα πέραν του κάλλους, η Επιστήμη αναβαθμίζεται χάρις εις την φέγγουσα «Αλήθεια» και πλέον “τα όπλα είναι ιερά”.

Μία νέα Ελληνική αυτοκρατορία δημιουργείται, η υπερχιλιόχρονη Ρωμανία, που μεγαλουργεί πολιτικά, στρατιωτικά, κυρίως όμως πολιτιστικά, και συνεχίζει τον εξανθρωπισμόν της ανθρωπότητος

Η Χριστοκεντρική δομή του κράτους, με Χριστόν κεφαλή, δίνει σε όλους τους τομείς μοναδική διάστασιν, πρωτοτυπεί σ’όλα, καθιερώνει νέες προδιαγραφές κοινωνίας για το μέλλον της ανθρωπότητος.

Πέραν της Κεφαλής εκτελεστικά λειτουργεί ο ανθρώπινος παράγων κι αναπόφευκτα συντελούνται ανθρώπινες πτώσεις στον διαρκή πόλεμον έναντι έξω/έσω εχθρών και του “εσωτερικού εχθρού”, τελικά δε το κράτος αλώνεται δύο φορές με επακόλουθο την σκοτεινή περίοδον της Οθωμανοκρατίας, που κοσμικά

δείχνει θλιβερή και μαύρη, πνευματικά όμως για τον Έλληνα ήταν η ευκαιρία διατρανώσεως της Πίστεώς του κι εξιλεώσεως για την απομάκρυνσιν από τον Χριστόν, αίτιον των δύο αλώσεων (1204-1453).

1821 : Ο Χριστός τιμώντας την σταθερότητα της Πίστεως του Έλληνα, τίθεται ο Ίδιος επικεφαλής, όπως οι

οπλαρχηγοί του 1821 μας είπαν κι ευλογεί τα όπλα του αγώνα, ώστε η Έλλάδα υπήρξε μοναδική περίπτωσις επιτυχίας ενόπλου απελευθερωτικού αγώνα κι από τοτε η Ελλάς διαρκώς επεκτείνεται παρά τις τόσες επί δύο αιώνες προδοτικές ηγεσίες.

Ο Έλληνας δεν πίστευε ότι θα γίνει θεός ξεπερνώντας το ανώτερον όντος αλλά στην εξάρτησιν από αυτό

και την δυνατότητα να παρίσταται αυτού (ημίθεος). Ιδού οι αθάνατοι “θεϊκοί” ήρωες !

Ο Έλληνας πίστευε στην παντογνωσίαν του ανώτερου όντος και πάντα το συμβουλευόταν, περίμενε το θαύμα αλλά κι λάμβανεν ανώτερη γνώσιν κι οδηγίες.

Ιδού το φως της γνώσεως του θειοεκπορευομένου Ελληνικού πολιτισμού και διανοήσεως !

Ο Έλληνας λειτούργησε σαν πρόδρομος της Τριαδικής Πίστεως προ Χριστού και μετά σαν απόστολος Αυτής.

Γι αυτό πήρε τόσα χαρίσματα από την Χάριν του Θεού.

Ιδού η απαράμιλλος “θεία” ιστορία του Ελληνισμού !!!

Πολιτισμός είναι κυρίως ανθρωπισμός & ψυχική ανάτασις,

κοινωνική πρόνοια & ισότητα, ηθική, τέχνη & παιδεία γι όλους.

Πάνω απ’όλα όμως είναι Ήθος, είναι Θεία Πρόνοια.

Αυτά υπηρετεί ο Ελληνισμός !!!

Οι Έλληνες είναι το «φως του κόσμου», σαν το “χέρι του Θεού” στην γη. Ιδού η προέλευσις του Ελληνικού φωτός αλλά και το βάρος της αποστολής τους ~ «Δωρεάν ελάβατε, δωρεάν δότε»

[Σημείωσις : Κάποιοι προβληματίζονται ή και εξανίστανται ακούγοντας για Χριστό στα προ Χριστού γεγονότα. Αν δεν πιστεύουν δικαιολογούνται, αν όμως “πιστεύουν” έχουν πρόβλημα, θεωρώντας ότι ο Χριστός “έπιασε βάρδια” Ενσαρκωνόμενος ενώ πριν κάποιος άλλος θεός “ήταν σκοπιά”…

Πρέπει να αιιτιολογήσουν πως σε πάνω των 450 ετών Ρωμαιοκρατίας ο Έλληνας υπό την “σκέπη της παρέας του Διός” δεν έκανε ούτε ένα απελευθερωτικό κίνημα, παραμένοντας πολιτιστικά αποχαυνωμένος και πολιτικά

προσκυνημένος στον κατακτητή Ρωμαίον κι αναγεννήθηκε από τον Χριστόν αναδεικνυόμενος ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ κυρίαρχος της γης. Περαστικοί από τον κόσμον είμαστε εμείς, όχι ο Χριστός !]

Ας δούμε τι γράφει μεταξύ άλλων ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός στον ‘«Υμνον εις την Ελευθερίαν» :

(113) Και εκεί πού’ναι η Αγία Σοφία

μες στους λόφους τους επτά,

όλα τ’άψυχα κορμία,

βραχοσύντριφτα, γυμνά,

(114) σωριασμένα να τα σπρώξει

η κατάρα του Θεού,

κι απ’εκεί να τα μαζώξει

ο αδελφός του Φεγγαριού

Είναι το οριστικό τέλος των εχθρών του Ελληνισμού. (σημ. προφήτης και ο Σολωμός;)

Γι αυτό μην τους κάνετε παρέα. Κόψτε τις κακές συνήθειες, όσο ακόμα υπάρχει χρόνος.

Δείτε όλον τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού με όλον το μέλος του Νικολάου Μάντζαρου (και στο 40:40 τις προαναφερθείσες στροφές) :

https://www.brighteon.com/109f1b44-9d27-4411-b32a-100fdfa591a6

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ

Καλή μας Λευτεριά, ώστε να βρεθούμε αντάμα με όλον τον απ’αρχής κόσμου τιμημένον Ελληνισμόν!

Κυανούς Ουρανός

[βασισμένο σε παλαιότερη δημοσίευσίν μου στο http://yiorgosthalassis.blogspot.com ]

Αφήστε μια απάντηση