Β.Όρμπαν: Εμείς δεν θα αντικαταστήσουμε το ρωσικό αέριο… με πουλόβερ – Ας παγώσουν οι Ευρωπαίοι

«Αναντικατάστατο το ρωσικό φυσικό αέριο – Πανάκριβο το αμερικανικό LNG»

Έληξε το τελεσίγραφο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλέον όποιος θέλει ρωσικό φυσικό αέριο θα πρέπει να το πληρώσει… σε ρούβλι! 

Από την πλευρά του ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο με ακριβό αμερικανικό αέριο. 

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, «δεν είναι δυνατό να υπολογίζουμε σε όγκο μεταφοράς LNG μέσω ωκεανού, επομένως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουγγαρία».

«Δεν είναι ότι μπορούμε να βάλουμε πουλόβερ το βράδυ και να μειώσουμε λίγο τη θέρμανση, αλλά για το γεγονός ότι αν δεν υπάρχουν ρωσικές πηγές ενέργειας από τη Ρωσία, τότε δεν θα υπάρχει καθόλου ενέργεια στην Ουγγαρία» δήλωσε.

Για «μπλόκο» στις ρωσικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων ως απαντήσεις στις κυρώσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ προειδοποιεί στο μεταξύ ο αναπληρωτής γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος στη Ρωσία από το 2008 έως το 2012.

Από πλευράς του, ο αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΕΞ Νικολάι Κόμπρινετς είπε σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «οι ενέργειες της ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητες… οι ανεύθυνες κυρώσεις από τις Βρυξέλλες επηρεάζουν ήδη αρνητικά την καθημερινή ζωή των απλών Ευρωπαίων».

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση