ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Συγκομιδή βρόχινου νερού

Σήμερα, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού. Είναι πολύ βολικό, αλλά καταναλώνει ενέργεια (αν το νερό αντλεί από το πηγάδι του) και η ευχαρίστηση δεν είναι φθηνή (με γενική παροχή νερού), ειδικά σε ιδιωτικό σπίτι.

Υπάρχει μια προσιτή εναλλακτική λύση – συλλογή βροχοπτώσεων. Κατά μέσο όρο, ένα άτομο ξοδεύει από 80 έως 170 λίτρα νερού ανά ημέρα, χωρίς να υπολογίζει το κόστος άρδευσης στον κήπο. Τα βρόχινα ύδατα θα εξοικονομήσουν σημαντικά έξοδα, φυσικά, σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ανάγκη για πόσιμο νερό.

Για παράδειγμα, είναι πιο επικερδές να χρησιμοποιείτε βρόχινα για πλύσιμο και καθαρισμό, καθώς και για πλύσιμο αυτοκινήτου, ξεπλύματος τουαλετών. Τι μπορούμε να πούμε σχετικά με τα οφέλη ενός τέτοιου φυσικού νερού για τα φυτά, επειδή είναι πολύ μαλακότερο από το νερό της βρύσης.

Ποια είναι τα συστήματα συλλογής νερού

Το κύριο πράγμα που απαιτείται είναι μια κατάλληλη δεξαμενή και ένας σωληνίσκος νερού από αυτό, όπως στις πολυάριθμες φωτογραφίες συλλογής βροχοπτώσεων που παρουσιάζονται στο άρθρο μας. Επιπρόσθετα φίλτρα μπορεί να χρειαστούν εάν πρόκειται να πλύνετε τα πιάτα με νερό και να τα χρησιμοποιήσετε για υγιεινή.

Στοιχεία συστήματος συλλογής νερού

Εισπνοή νερού καταιγίδας. Χρησιμοποιείται συνήθως ένα πλαστικό, αλλά είναι επίσης δυνατή και ο χυτοσίδηρος (περιλαμβάνονται μια σχάρα, ένας κάδος απορριμμάτων και ένα διαμέρισμα). Οι σωλήνες υδρορροής συνδέονται με την είσοδο νερού καταιγίδας.

Μια δεξαμενή για τη συσσώρευση νερού (τοποθετείται κάτω από σωλήνες στην επιφάνεια ή θαμμένος στο έδαφος κοντά στην κατοικία). Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η δεξαμενή δεν πρέπει να οξειδώνει το νερό και να έχει κάποιο βαθμό ασφάλειας.

Είναι προτιμότερο να τοποθετείται ένα δοχείο το οποίο είναι θαμμένο στο έδαφος. Είναι πιο πρακτικό, το νερό αποθηκεύεται σε ψυχρή κατάσταση, γεγονός που επιβραδύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Αλλά, πρέπει να εξετάσετε το βάθος των υπόγειων υδάτων και τον βαθμό κατάψυξης του εδάφους το χειμώνα.

Ο αγωγός. Για να πάρει βροχοπτώσεις στη δεξαμενή αποθήκευσης, και από αυτό στο σπίτι ή τον κήπο – να αγωγός, έξω από αυτό μπορεί να είναι προϊόντα PVC. Μια αντλία παρέχει νερό στο σπίτι. Συνήθως χρησιμοποιείτε υποβρύχιες αντλίες.

Δεξαμενές συλλογής νερού

Κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος ύδρευσης, τίθεται συχνά το ερώτημα: τι πρέπει να συλλέγει νερό; Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η δεξαμενή μπορεί να είναι το πολυμερές, καθώς είναι το πλέον ανθεκτικό σε διάφορους παράγοντες βλάβης, είναι επίσης δυνατές οι δεξαμενές από γαλβανισμένο χάλυβα, σκυρόδεμα κλπ.

Οι κύριες ιδιότητες ενός κατάλληλου υλικού είναι: η αδιαλυτότητα του με νερό, η σύνθεση του νερού παραμένει αμετάβλητη όταν αλληλεπιδρά με αυτό.

Μπορείτε να αγοράσετε μια διακοσμητική δεξαμενή που θα είναι όχι μόνο λειτουργική, αλλά και αισθητικά ευχάριστη.

Δεν επιτρέπεται η χρήση δοχείων που περιέχουν χαλκό και ψευδάργυρο. Οι επιπτώσεις του άμεσου ηλιακού φωτός στην αποθήκευση νερού μπορεί να είναι αρνητικές, αυτό θα προκαλέσει μια ταχεία ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Ιδέες για τον Καθεδρικό Νερό

Δεξαμενές για τη συλλογή και αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων νερού – μια ευχαρίστηση όχι φθηνή. Μπορούν να κατασκευαστούν εναλλακτικές δεξαμενές νερού. Βρίσκονται πιο συχνά υπόγεια.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για τη συλλογή νερού:

 

Τοποθετήστε τις δεξαμενές αποθήκευσης για νερό κάτω από τις αποχετεύσεις, κοντά στους τοίχους του σπιτιού. Μπορείτε να αυξήσετε τα αποθέματα νερού συνδέοντας τα βαρέλια μεταξύ τους (δημιουργώντας συνδετικά δοχεία).

Κάνετε ένα δοχείο στο αρχικό στάδιο της κατασκευής, για παράδειγμα, σκάβετε στο υπόγειο του γκαράζ. Ή κάνετε ένα φρεάτιο ελαστικών κάτω από το γκαράζ (κατά προτίμηση από ελαστικά KAMAZ).

Δημιουργήστε ένα σύστημα επικεντρωμένο στη συλλογή όμβριων υδάτων από το γκαράζ. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε: έναν αγωγό συλλογής νερού, έναν εύκαμπτο σωλήνα (στενά συνδεδεμένος με τη δεξαμενή νερού), μια βαλβίδα υδραυλικής σύνδεσης για τη δεξαμενή (η οποία κλείνει κατά την πλήρωση), ένα μηχανικό φίλτρο μπροστά από τη βαλβίδα, μια αντλία αποστράγγισης με πλωτήρα. Η υπερβολική ποσότητα νερού θα ρέει έξω από το υδρορροή χωρίς να εισέλθει στο γκαράζ από τη δεξαμενή.

Βγάλτε μια καλυμμένη τρύπα κάτω από τη συσσώρευση νερού Μπορείτε να το τσιμέντε ή να χώνετε δαχτυλίδια σκυροδέματος. Και ο πυθμένας είναι ένα κάλυμμα από σκυρόδεμα. Αυτή η μέθοδος θα αυξήσει την ανθεκτικότητα της δεξαμενής.

Ποια αεροπλάνα είναι κατάλληλα για τη συλλογή του νερού

Οι επίπεδες στέγες δεν έχουν σχεδιαστεί για να συλλέγουν νερό, ή νερό από τέτοιες στέγες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση, σκούπισμα. Το νερό σε μια τέτοια στέγη συλλέγεται σε λακκούβες · δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για διάφορους σκοπούς, ιδιαίτερα υγιεινής. Είναι πιο προσιτό να συλλέγεται νερό από την οροφή αν είναι κεκλιμένο κατά τουλάχιστον 8-10 μοίρες.

Δεν συνιστάται έντονα η χρήση βροχοπτώσεων από στέγη κατασκευασμένη από υλικά που περιέχουν χαλκό, αμίαντο ή μόλυβδο. Τα κεραμίδια θεωρούνται φιλικά προς το περιβάλλον. Σιδήρου σιδερώματος, PVC είναι ευνοϊκές για τη συλλογή όμβριων υδάτων.

Τα υπόλοιπα αποχετευτικά στοιχεία δεν πρέπει επίσης να περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, κατάλληλα υλικά για αυτά – από ανοξείδωτο χάλυβα, πλαστικό. Πρέπει να θυμόμαστε – όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια της στέγης, τόσο περισσότερο νερό θα συλλέγεται στο τέλος.

Δημιουργία συστήματος αποστράγγισης ομβρίων υδάτων

Πού να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας μιας εγκατάστασης υδρορροής; Πώς να φτιάξετε ένα σύστημα αποβλήτων;

Για την εγκατάσταση συστήματος συλλογής υπεδάφους, αρχίστε με τον υπολογισμό της θέσης των χοανών, το μήκος του σωλήνα και λαμβάνοντας υπόψη την κλίση της υδρορροής. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε τη δεξαμενή αποθήκευσης της επιθυμητής έντασης. Ο ιδανικός όγκος δεν πρέπει να είναι μικρότερος από το 5% της ποσότητας των αναμενόμενων βροχοπτώσεων (το μέσο επίπεδο βροχόπτωσης εμφανίζεται στις θέσεις των τοπικών καιρικών συνθηκών), διαφορετικά είναι δυνατή η συχνή υπερπλήρωση.

Οι διοχετεύσεις και οι σωλήνες τοποθετούνται στην υδρορροή, η απόσταση μεταξύ των οποίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η ροή νερού πέρα ​​από την άκρη της υδρορροής και η παραβίαση της ακεραιότητας του συστήματος.

Θα ήταν ωραίο να υπολογίσετε την ποσότητα της βροχόπτωσης, να σκεφτείτε τι χρειάζεται το νερό για να διαρκέσει για πόσο καιρό θα διαρκέσει. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη δεξαμενή απευθείας στο έδαφος ή να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα.

Ένας σωλήνας φέρεται στη δεξαμενή συλλογής νερού, μέσω του οποίου ρέει νερό από την οροφή. Πρακτική στην λειτουργία των σωλήνων PVC για εξωτερική χρήση.

Οι επιλογές αρχικής εγκατάστασης είναι διαθέσιμες. Κατ ‘αρχάς, τοποθετήστε μια δεξαμενή νερού, στη συνέχεια ένας αγωγός οδηγείται από αυτό στην οροφή, ή πρώτα ένα σύστημα αποστράγγισης κατεβαίνει από πάνω, και μια δεξαμενή είναι τοποθετημένη κάτω από αυτό.

Για την εγκατάσταση υπογείου συστήματος αποθήκευσης νερού, το σύστημα αποστράγγισης παραμένει το ίδιο, αλλά η δεξαμενή βρίσκεται υπόγεια ή στο υπόγειο κτιρίων. Βγάζετε μια τρύπα, η οποία θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη από την ίδια τη δεξαμενή. Συνιστάται να γεμίζετε το κάτω μέρος του προκύπτοντος λάκκου με άμμο κατά 20-30 cm.

Στη συνέχεια, πρέπει να τοποθετήσετε μια δεξαμενή για την αποθήκευση νερού στο λάκκο, γεμίστε τον ελεύθερο χώρο γύρω από αυτό με άμμο. Σε αυτό το στάδιο, βάλτε σωλήνες ή σωλήνες μέσα στο βαρέλι, τοποθετήστε την αντλία. Καλύψτε τη δεξαμενή με ένα καπάκι για να αποφύγετε τα υπολείμματα και την εξάτμιση του νερού.

Η αντλία μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποβρύχια (εγκατεστημένη στο πάνω μέρος του βαρελιού) ή φυγοκεντρική (τοποθετημένη δίπλα στη δεξαμενή, τόσο χαμηλότερη τόσο καλύτερη). Εάν εγκαταστήσετε ένα σύστημα φίλτρου σε σωλήνες ή στην ίδια τη δεξαμενή, το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τεχνικούς αλλά και για οικιακούς σκοπούς.

Για να διατηρήσετε το σύστημα αποστράγγισης σε καλή κατάσταση μέχρι την άνοιξη, πρέπει να αποστραγγίσετε όλο το νερό από τη δεξαμενή, να στεγνώσετε την αντλία και να την μετακινήσετε στο δωμάτιο. Κλείστε το ίδιο το κενό δοχείο με ένα καπάκι και το θάψτε με άμμο.

Φροντίδα του συστήματος συλλογής όμβριων υδάτων

Η αποστράγγιση πρέπει να καθαρίζεται από τη βρωμιά και τα φύλλα από καιρό σε καιρό. Συνιστάται να εξοπλιστεί μια μεταλλική σχάρα με μια αποστράγγιση από την οροφή. Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μηχανικό φίλτρο, όχι στον αυχένα της αποχέτευσης, αλλά στον τόπο όπου πηγαίνει από κατακόρυφο σε κεκλιμένο, στο δρόμο προς τη δεξαμενή αποθήκευσης νερού.

Εάν δεν έχει υπάρξει βροχή για πολύ καιρό, κατά τη διάρκεια της πρώτης βροχής που έχει αρχίσει, πρέπει να αποσυνδέσετε το σωλήνα από τη δεξαμενή ώστε να ξεπλένεται σωστά. Η ενέργεια αυτή διαρκεί περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, ο σωλήνας επιστρέφει στη θέση του και γεμίζει η χωρητικότητα συλλογής νερού.

Είναι απαραίτητο να αλλάξετε τα φίλτρα καθώς λερώνονται, καθαρίζετε περιοδικά τα πλέγματα των μηχανικών φίλτρων, τότε το νερό θα χαίρεται με την ασυνήθιστη καθαρότητά τους.

Για να συλλέξει νερό στη χώρα δεν χρειάζεται μεγάλο κόστος μετρητών και χρόνου.

Φωτογραφία της διαδικασίας συγκομιδής των ομβρίων υδάτων

imdmyself.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση