Αυτόν περιμένουν πως και πως οι πολιτικοί μας να μιλήσει στην Βουλή;;;

Παγκόσμιο κρότο έχει προκαλέσει εδώ και λίγες ώρες μία συνέντευξη του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο αμερικανικό δίκτυο FOX.

Ο δημοσιογράφος Bret Baier ρώτησε ευθέως τον Ουκρανό ηγέτη για τις αναφορές περί εγκλημάτων του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ:

«Τι πρέπει να ξέρουν οι Αμερικανοί για αυτή την ομάδα και τις αναφορές για αυτήν».

Και τότε ο Ζελένσκι που προφανώς δεν περίμενε τέτοιου είδους ερώτηση, καθώς έχει συνηθίσει να τον περιφέρουν ως “αντιστασιακό ήρωα” στη Δύση, έριξε τη “βόμβα”:

«Το Αζόφ είναι αυτό που είναι και υπερασπίστηκαν την πατρίδα. Όλα αυτά τα τάγματα ενσωματώθηκαν αργότερα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι μαχητές του Αζόφ δεν δρουν πλέον αυτόνομα αλλά είναι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού. Το 2014 υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που μερικοί από αυτούς τους εθελοντές μας, όντως παραβίασαν τους νόμους και μπήκαν φυλακή. Ο νόμος είναι πάνω από όλα».

Όχι μόνο τους καλύπτει, αλλά παραδέχεται σε ζωντανή μετάδοση πως οι ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΙΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ Ε.Δ.!!!!!

Πρόκειται για παγκόσμιο ξεφτίλισμα που δεν έμεινε φυσικά ασχολίαστο από εκατομμύρια χρήστες στα social media.

Η άκρατη προπαγάνδα της Δύσης για τους “καλούς και άγιους Ουκρανούς” που μάχονται τους “εγκληματίες πολέμου Ρώσους” παρότι είναι πιο άγρια από εκείνη με τον covid, εν τέλει δεν φαίνεται να επηρεάζει το ίδιο ποσοστό ανθρώπων.

Απεναντίας μάλιστα όλο και περισσότεροι είναι καχύποπτοι και δείχνουν -προς ώρας τουλάχιστον- να μην καταπίνουν τόσο εύκολα το αφήγημα για τους “κακούς Ρώσους”:

🇺🇦 Zelensky wordt door Bret Baier van Fox News gevraagd naar het Azov-bataljon dat naar verluidt krijgsgevangenen zou neerschieten.

Het antwoordt van Zelensky: “they are what they are” terwijl hij toegeeft dat het Nazi Azov bataljon is opgenomen in het Oekraïense leger!! pic.twitter.com/CdwdR0UVOG

— Kees71 (@Kees71234) April 2, 2022

el.gr

Αφήστε μια απάντηση