ΒAΖΩ ΣΤΟIΧΗΜΑ OΤΙ H CIA ΘΑ ΣΚΟΤΏΣEI ΤΟΝ ΖΕLENSKI ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚAΝΟΥΝ ΕIΔΩΛΟ – ΗΡΩΑ, ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣIΑ

Αντιμέτωποι με τον οδοστρωτήρα των στρατιωτικοποιημένων μέσων ενημέρωσης, σε ένα πλαίσιο πολεμικής λογοκρισίας, μπορεί να είναι ενδιαφέρον να αντιστρέψουμε τις δυτικές κατηγορηματικές ανατροπές. Και για να θέσουμε την υπόθεση: τι θα γινόταν αν ο δυτικός συνασπισμός προετοίμαζε το ενδεχόμενο χημικών επιθέσεων στην Ουκρανία;

Η μαζική επιχείρηση των μέσων ενημέρωσης και οι περίεργες δηλώσεις των δυτικών ηγετών αρκούν για να προκαλέσουν κάποιες υποψίες.

Από την αρχή της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, ο δυτικός στρατιωτικοποιημένος Τύπος διατήρησε την απειλή μιας ρωσικής χημικής επίθεσης.

Μια από τις φωνές του ΝΑΤΟ, η Le Monde, ανέλαβε να αναζωπυρώσει την ψύχωση σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

“Η χρήση χημικών όπλων θα ήταν εντελώς απαράδεκτη, φρικτή και θα άλλαζε τη φύση της σύγκρουσης. Υπογραμμίζει την ανάγκη να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη σύγκρουση. Όλοι οι σύμμαχοι έχουν συμφωνήσει ότι η παραβίαση της απαγόρευσης της χρήσης τέτοιων όπλων, την οποία έχει υπογράψει η Ρωσία, θα είχε τεράστιες συνέπειες. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες”, προειδοποίησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ερώτηση της Le Monde: “Έχουν οι σύμμαχοι πληροφορίες ότι η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα;

Η ακριβής απάντηση του επικεφαλής του ΝΑΤΟ: “Δεν μπορώ να σχολιάσω τις πληροφορίες που διαθέτουμε και αρνούμαι να κάνω εικασίες για την έκβαση της σύγκρουσης. Ωστόσο, αρκετοί σύμμαχοι ανησυχούν για το γεγονός ότι η Ρωσία έχει κατηγορήσει ορισμένους από αυτούς, καθώς και την Ουκρανία, ότι ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τέτοια όπλα.

Αυτές οι λίγες γραμμές αξίζουν να αποδομηθούν. Πρώτον, με το βολικό πρόσχημα του αμυντικού απορρήτου, ο Στόλτενμπεργκ δεν δίνει τις “πληροφορίες” που θα αποδείκνυαν ότι ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει μια βιοχημική επίθεση στον πληθυσμό της Ουκρανίας. Ας είναι, αλλά θα πρέπει να αρκεστούμε στο επιχείρημα της αρχής. Δεύτερον, ο επικεφαλής της Συμμαχίας παραπληροφορεί τους αναγνώστες της Le Monde προσθέτοντας: “Έχουμε δει στο παρελθόν τη Μόσχα να χρησιμοποιεί αυτού του είδους το λόγο για να συγκαλύψει τις δικές της προθέσεις.

Ο Στόλτενμπεργκ παίζει επιδέξια στην άκρη του ψέματος. Αποφεύγει να ισχυριστεί ότι η Μόσχα έχει ήδη αεριοποιήσει πληθυσμούς. Θα δυσκολευόταν να βρει προηγούμενο. Αναφέρει απλώς “προθέσεις”.

Το ζεύγος Στόλτενμπεργκ και η Le Monde, η επιρροή της οποίας στις γαλλόφωνες ελίτ είναι σημαντική, δημιουργούν έτσι μια εναλλακτική πραγματικότητα στην κοινή γνώμη.

Οι περίεργες προβλέψεις της Ουάσινγκτον και το μυστικό σχέδιο επίθεσης στο Ντονμπάς

Ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, λίγες ημέρες πριν από τη ρωσική επέμβαση, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken είχε παραδόξως προτείνει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κατασκευάσει έναν ψεύτικο μαζικό τάφο, να οργανώσει μια επίθεση “με ηθοποιούς” ή ακόμη και να εξαπολύσει “μια πραγματική επίθεση με χημικά όπλα”. Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν φάνηκε να γνωρίζει ένα πιθανό παράθυρο για τη “ρωσική εισβολή” και ανησυχούσε ότι η Μόσχα έφτιαχνε ψεύτικα βίντεο…

Ωστόσο, τα έγγραφα που προσκόμισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνουν το αντίθετο, συμπεριλαμβανομένης μιας μυστικής διαταγής επίθεσης που υπογράφεται από τον διοικητή της ουκρανικής Εθνοφρουράς και φέρει ημερομηνία 22 Ιανουαρίου. Σε αυτό, ο Μίκολα Μπαλάν διέταξε την αναδιάταξη και συγκέντρωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων πριν από τις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εκτελέσουν “πολεμικές αποστολές”, “επιθετικές” στο πλαίσιο της “κοινής επιχείρησης των ουκρανικών δυνάμεων”.

Φαίνεται ότι η ρωσική Άμυνα διέκοψε την επιχείρηση του Κιέβου, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης των αυτοανακηρυχθέντων δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και της έγκρισης της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης από τη Δούμα.

Έκτοτε, ο ρωσικός στρατός έχει θέσει υπό τον έλεγχό του εγκαταστάσεις βιολογικής και χημικής έρευνας στην Ουκρανία. Ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης φώναζαν εν χορώ για τη ρωσική παραπληροφόρηση, η Βικτόρια Νούλαντ, νούμερο τρία στην αμερικανική διπλωματική υπηρεσία, ήδη βοηθός υπουργός Εξωτερικών “για την Ευρώπη” επί Ομπάμα πριν από την εποχή Τραμπ, παραδέχτηκε την ύπαρξη τέτοιων εργαστηρίων…

Η επιστροφή της ύπουλης Albion στην πρώτη γραμμή

Στην άλλη πλευρά της Μάγχης, ο Μπόρις Τζόνσον, μπλεγμένος στα πάρτι με ποτά στην Downing Street 10, παραμένει ένας από τους πιο δραστήριους προβοκάτορες της θεωρίας συνωμοσίας περί ρωσικής επίθεσης με χημικά. Αποκαλώντας τον Πούτιν “εγκληματία πολέμου”, “δικτάτορα” και ακόμη και “έμπορο ναρκωτικών”, που ανήκει στον “σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας”, ο Βρετανός πρωθυπουργός απείλησε τη Μόσχα στις 24 Μαρτίου με “πολύ σοβαρές συνέπειες” σε περίπτωση χημικής επίθεσης.

Ήδη από τις 11 Μαρτίου, ένας υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Chris Philp, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι “μοιράζεται παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο για να δημιουργήσει μια ψευδή αφήγηση ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, ώστε η Ρωσία να εξαπολύσει τη δική της χημική επίθεση”.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται αυτής της εκστρατείας παραπληροφόρησης. Μετά το 2016 και την έξοδό του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Λονδίνο έχει έρθει πιο κοντά στην πρώην αποικία του, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και έχει αναβιώσει το αυτοκρατορικό του σχέδιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει έτσι μια μακρά παράδοση που χρονολογείται από τον Τριακονταετή Πόλεμο του 17ου αιώνα: τη διαίρεση της ευρωπαϊκής ηπείρου με σκοπό την καλύτερη διακυβέρνηση.

Καθώς η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε μπελάδες στη Συρία το 2018 και η αφήγηση των καλών τζιχαντιστών ανταρτών που κάνουν “καλή δουλειά” καταρρέει, το Λονδίνο αναλαμβάνει δράση. Μετά την παραίτηση της Τερέζα Μέι, ο Μπόρις Τζόνσον ανταλλάσσει το καπέλο του υπέρμαχου του Brexit και ξεκινά μια επιθετική εκστρατεία κατά της Ρωσίας.

Ακολουθώντας το πρότυπο της μεθόδου που εφαρμόστηκε σε πολλά από τα κράτη-στόχους της Αυτοκρατορίας, από το Ιράκ έως τη Λιβύη, μέσω του Αφγανιστάν και της Σερβίας, το Λονδίνο βασίστηκε στην κλασική αφήγηση των εγκλημάτων πολέμου και του κράτους-παρίας. Το Ιράν και το Ιράκ κατηγορήθηκαν ότι ανέπτυσσαν όπλα μαζικής καταστροφής- για τη Ρωσία, μια πυρηνική δύναμη, ήταν χημικές επιθέσεις, με την προσθήκη ενός αποτελεσματικού στοιχείου σεναρίου: ένα δηλητήριο με ένα πολύ ρωσικό όνομα, “Novitchok”.

Η υπόθεση Σκριπάλ, ψεύτικη σημαία του βρετανικού στρατού

Στις 4 Μαρτίου 2018, ο πρώην Ρώσος κατάσκοπος που μετατράπηκε από την MI6, Σεργκέι Σκριπάλ, και η κόρη του, Γιούλια, βρέθηκαν ξαπλωμένοι σε ένα παγκάκι στη μικρή, γοητευτική πόλη Σάλσμπερι, στη νότια Αγγλία.

Ακολούθησαν περισσότερα από τρία χρόνια ενός έπους που ένας συγγραφέας κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων θα μπορούσε να θεωρήσει πολύ απίθανο για να είναι έργο μυθοπλασίας. Πράγματι, το Λονδίνο δεν κατάφερε ποτέ να αποδείξει την εμπλοκή της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, η βρετανική ιστορία έδειξε πολύ γρήγορα σοβαρές αδυναμίες.

Αποδεικνύεται ότι η σοβιετική συνταγή για το Novitchok είναι παλιά και ότι πολλές χώρες είναι ικανές να το παρασκευάσουν… Ξεκινώντας από το άκρως απόρρητο στρατιωτικό εργαστήριο στο Porton Down, που βρίσκεται… περίπου δέκα χιλιόμετρα από το Salisbury. Μεταξύ άλλων παραδοξιών, το πρώτο πρόσωπο που παρεμβαίνει στον “τόπο του εγκλήματος” είναι κάποια Άλισον ΜακΚορτ, συνταγματάρχης και αρχινοσηλεύτρια του βρετανικού στρατού.

Η ιστορία δύσκολα ευσταθεί, αλλά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης την προβάλλουν μέχρι να κορεστεί η κοινή γνώμη.

Με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ και άλλα περιστατικά που αφορούν “αντιπάλους” του Κρεμλίνου, όπως ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο Τύπος ανέφερε ευρέως μια υποτιθέμενη απόπειρα δηλητηρίασης του Ρομάν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, τον Μάρτιο, ενώ βρισκόταν στο Κίεβο ως μέλος διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας.

“Ο Ρώσος ολιγάρχης εμφάνισε συμπτώματα που άνθρωποι κοντά στην υπόθεση απέδωσαν σε σκληροπυρηνικούς στη Μόσχα, οι οποίοι, όπως είπαν, ήθελαν να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες”, εξήγησε η Wall Street Journal, θεωρώντας ότι αρκεί να αναμεταδώσει τη φήμη για να πάρει ως πηγή “ανθρώπους κοντά στην υπόθεση”.

Στην ουσία, τα “κόκκινα μάτια” και το “ξεφλούδισμα του δέρματος”… Οι στρατιωτικού βαθμού νευροτοξικοί παράγοντες έχουν τη συνήθεια να μην δίνουν στα θύματά τους καμία ευκαιρία.

Ο Πούτιν, ο νέος Μπασάρ αλ Άσαντ;

Αναμφίβολα, σε αυτό το συλλογικό ασυνείδητο αναφέρεται έξυπνα ο Γενς Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξή του στη Le Monde. Βασίζεται σε μια παραπληροφορημένη κοινή γνώμη που μπερδεύει τον Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Πούτιν και τις απίστευτες ιστορίες δηλητηρίασης.

Οι κατηγορίες, που ποτέ δεν τεκμηριώνονται, δεν είναι καινούργιες… Από τη Συρία, όπου, σε αντίθεση με τους δυτικούς ισχυρισμούς, πολλά στοιχεία δείχνουν την εμπλοκή “τζιχαντιστικών” ομάδων σε χημικές επιχειρήσεις, μέχρι την υπόθεση Σκριπάλ και τώρα στην Ουκρανία, ο δυτικός Τύπος σφύζει από αυτές τις “πληροφορίες”.

Ένα από τα σημαντικότερα δυτικά βιοχημικά εργαστήρια στην Ουκρανία βρίσκεται στην Οδησσό, η οποία δεν έχει ακόμη κατακτηθεί από τον ρωσικό στρατό…

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι ολιγαρχίες φαίνεται να προετοιμάζουν καλά τους εγκεφάλους.

Αλλά για ποιο λόγο;

Alexandre Keller, για την Strategika

diodotos-k-t.blogspot.com

strategika.fr

Αφήστε μια απάντηση