Η Μόσχα ισχυρίζεται πως έχει έγγραφα που αποκαλύπτουν σχέδιο των ΗΠΑ να επιτεθούν με βιοόπλα εναντίον της Ρωσίας!

Οι ισχυρισμοί για βιοεργαστήρια που χρηματοδοτούνται από το Πεντάγωνο στην Ουκρανία έχουν εδώ και καιρό απορριφθεί από την Ουάσιγκτον ως «ρωσική παραπληροφόρηση».  Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πια, γιατί η Αμερικανίδα διπλωμάτης Victoria Nuland κατέθεσε στη Γερουσία ότι υπήρχαν πραγματικά «εργαστήρια βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία» και ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονταν με το Κίεβο «για να διασφαλίσουν ότι τα υλικά της βιολογικής έρευνας δεν θα πέσουν στα χέρια των Ρώσων.»

Τώρα έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες, με έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζαν να χρησιμοποιήσουν τα βιοεργαστήρια της Ουκρανίας για να επιτεθουν στη Ρωσία!

Η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι έχει αρχεία και άλλες αποδείξεις από εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία και δείχνουν ότι το Κίεβο σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει drones για τη μεταφορά παθογόνων κατά του Ντονμπάς καθώς και της ίδιας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το sputnik news (που στη χώρα μας απαγορεύεται γιατί προτείνεται η μονόπλευρη ενημέρωση) το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε συγκεκριμένο αμερικανικό προσωπικό που ασχολείται με την ανάπτυξη βιοόπλων στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

«Τα έγγραφα που μαρτυρούν τα σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ικανά να μεταφέρουν και να ψεκάζουν θανατηφόρες ουσίες» έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις ρωσικές αρχές, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο, υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ κατά τη διάρκεια συνεδρίου.

Σύμφωνα με τον Konashenkov, πληροφορίες στα χέρια του ρωσικού στρατού «αποδεικνύουν ότι το καθεστώς του Κιέβου εξέταζε σοβαρά τη δυνατότητα χρήσης βιολογικών όπλων εναντίον του πληθυσμού του Donbass και της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο στρατηγός συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία είχε αποκαλύψει «συγκεκριμένους αξιωματούχους που συμμετείχαν στη δημιουργία εξαρτημάτων βιολογικών όπλων». Δεν τους αναγνώρισε, δηλώνοντας απλώς ότι ήταν «οι επικεφαλής τμημάτων και υπάλληλοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, καθώς και οι κύριοι εργολάβοι του».

Τέτοιες εκστρατείες «σχετίζονταν άμεσα με τον γιο του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ Μπάιντεν», είπε ο Konashenkov, αναφερόμενος και σε πληροφορίες των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Οι διασυνδέσεις του Μπάιντεν με τον ανάδοχο του Πενταγώνου Metabiota , ο οποίος ειδικεύεται στη διερεύνηση πιθανών παθογόνων που προκαλούν πανδημία και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως βιοόπλα, αποκαλύφθηκαν σε email που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Konashenkov διαβεβαίωσε ότι τα ευρήματα της πρόσθετης έρευνας εγγράφων και άλλων στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από ουκρανικά βιοεργαστήρια θα παρουσιαστούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια «στο εγγύς μέλλον σε ειδική ενημέρωση».

Φυσικά η πλευρά των ΗΠΑ θα το διαψεύσει κι αυτό ως Ρωσική προπαγάνδα, όπως έκανε και με τα εργαστήρια βιοόπλων. Αν ισχύει όμως κάτι τέτοιο, μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Πηγή greatgameindia

 

Αφήστε μια απάντηση