Φύλλο πορείας για επιπλέον 150.000 Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία – Εικόνες Αποκάλυψης στην Οδησσό!

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας
Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Έντονη στρατιωτική κινητικότητα καταγράφεται στην Ρωσία καθώς το ρωσικό Γενικό Επιτελείο αποφάσισε να ενισχύσει δραματικά τις δυνάμεις στην Ουκρανία με επιπλέον 150.000 στρατιώτες.

Στην Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια λαμβάνουν ήδη χώρα προετοιμασίες για την αποστολή ενισχύσεων στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ χρησιμοποιεί το διάταγμα Β.Πούτιν (έγγραφο παρακάτω) με το οποίο καλεί για εκπαίδευση 135.000 Ρώσους ηλικίας 18 έως 27 ετών. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών θα σταλούν στην Ουκρανία μαζί με εφέδρους. Υπολογίζονται περίπου 120-150.000 στρατιώτες.

Από Χάρκοβο μέχρι Οδησσό

Στόχος είναι η Ρωσία να ελέγξει ολόκληρη την νοτιοανατολική Ουκρανία από το Χάρκοβο, Ντονμπάς, μέχρι Νικολάεφ και Οδησσό.

Σήμερα για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, χτυπήθηκαν ανηλεώς στρατιωτικοί στόχοι στην Οδησσό. Aυτό επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για την Δεύτερη Φάση της ρωσικής επιχείρησης

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πυραυλικά πλήγματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέστρεψαν σήμερα ένα διυλιστήριο πετρελαίου και τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων κοντά στην Οδησσό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνταν από την Ουκρανία για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων στο Νικολάεφ.

Δείτε βίντεο

Βρετανία-ΗΠΑ: Ξεκινά η Δεύτερη Φάση της ρωσικής επιχείρησης

Η Ρωσία έχει αναθεωρήσει την στρατιωτική της στρατηγική με στόχο να καταλάβει την ανατολική Ουκρανία μέχρι τις 9 Μαίου καθώς ο “Β.Πούτιν θέλει να επιδείξει στην Παρέλαση της ημέρας Νίκης μια τεράστια Νίκη κατά του “φασισμού”.

“Αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές πηγές είχαν πληροφορήσει το Κίεβο ότι η Δεύτερη Φάση του στρατιωτικού Σχεδίου της Ρωσίας θα ξεκινήσει με μαζική επίθεση στο Ντονμπάς και ταυτόχρονη ημι-περικύκλωση του Νικολάεφ. Ο ρωσικός Στρατός θα επιτεθεί από Νότια και Ανατολικά.

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός Στρατός θα εγκαθιδρύσει σταδιακά στρατιωτικές-πολιτικές διοικήσεις αποτελούμενες από Ρώσους. Δεν πρόκειται να βασιστούν πλέον σε νυν ή πρώην αξιωματούχους της Ουκρανίας.

Το σχέδιο αυτό θα εφαρμοστεί σε Χερσώνα και Ζαπορίζιε και στην συνέχεια θα αντιγραφεί και σε άλλες περιοχές καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις προχωρούν.

Δείτε βίντεο

Εντατικές προετοιμασίες στην Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια

“Ο ρωσικός στρατός ξεκινά ασκήσεις Διοίκησης και Ελέγχου, οι οποίες διεξάγονται κάθε χρόνο τον Απρίλιο-Μάιο μετά τα αποτελέσματα της χειμερινής εκπαιδευτικής περιόδου.

Οι ασκήσεις αυτές συνδέονται και με τις προετοιμασίες για το δεύτερο στάδιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO) στην Ουκρανία. Είναι αλήθεια ότι, αν κρίνουμε από την κατάσταση, τα στρατεύματα θα συνεχίσουν να επιχειρούν όχι μόνο στα ανατολικά και νοτιοανατολικά, αλλά και στα νότια αυτής της χώρας.

Στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οργανώνονται ασκήσεις ελέγχου για να βελτιώσουν τις μαχητικές ικανότητες νέων εφέδρων που προορίζονται για τη διεξαγωγή NMD.

Στο πεδίο εκπαίδευσης Nikolo-Aleksandrovsky, ορισμένες προετοιμασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τις μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου (EW) της 49ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, που σταθμεύει στην Επικράτεια της Σταυρούπολης

«Η διοίκηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σύγχρονους σταθμούς παρεμβολής των ηλεκτρονικού πολέμου Borisoglebsk-2 και Zhitel, οι οποίοι εμπόδισαν την πλοήγηση και απενεργοποίησαν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ενός εικονικού εχθρού», αναφέρει η υπηρεσία Τύπου.

Η σημασία της χρήσης εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου έχει ήδη αποδειχθεί περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτά τα μέσα, όπως γίνεται κατανοητό από επίσημα στοιχεία, καταστράφηκαν αρκετές εκατοντάδες αντιαεροπορικοί πύραυλοι και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Θα χρησιμοποιηθούν οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις

Είναι πιθανό ότι σε αυτό το στάδιο, οι τακτικές αερομεταφερόμενες επιθετικές δυνάμεις (TVD) θα χρησιμοποιηθούν πιο ενεργά για να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς και στη νότια Ουκρανία.

Κρίνοντας από επίσημα στοιχεία, προφανώς, για το σκοπό αυτό, οργανώθηκαν ασκήσεις διακλαδικότητας στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια οι οποίες περιλάμβαναν χρήση επιθετικών ελικοπτέρων με μηχανοκίνητες μονάδες συνδυασμένων όπλων.

«Τα ελικόπτερα μεταφοράς Mi-8AMTSh θα συμμετέχουν στη μεταφορά τακτικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων και πεζοναυτών. Η ασφάλεια των εναέριων διαδρόμων κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα διασφαλίζεται από τα πληρώματα των επιθετικών ελικοπτέρων Mi-28N, Ka-52 και Mi-35», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι σε τέτοιες ασκήσεις συμμετέχουν πάνω από 150 ελικόπτερα.

Τί αποκαλύπτει Ρώσος στρατιωτικός

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, απόστρατος υποστράτηγος Γιούρι Νετκάτσεφ αναφέρει ότι από τις επίσημες εκθέσεις του Υπουργείου Άμυνας για ασκήσεις στα νότια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι:

«Πρώτον, η Ρωσία, στο Ντονμπάς η Ρωσία δεν βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις δυνάμεις που αποσύρονται από το Κίεβο με κατεύθυνση τη Λευκορωσία και στη συνέχεια τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Δεύτερον, οι εφεδρείες του ρωσικού στρατού που σχηματίζονται στο Νότο δείχνουν ότι η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας δεν πρόκειται να σταματήσει ή να αναστείλει την επιχείρηση, όπως νόμιζε κάποιος μετά τις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη».

Τα συμπεράσματα του Ρώσου εμπειρογνώμονα επιβεβαιώνονται και από άλλες αναφορές. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η Ρωσία έχει αναδιατάξει λιγότερο από το 20% των δυνάμεων που συγκεντρώνονταν στο παρελθόν γύρω από το Κίεβο».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η Μόσχα αναμένεται να επανεξοπλίσει δυνάμεις εφέδρων και να αναπληρώσει τις απώλειες.

Δείτε βίντεο

 

Image

Image

ImageImage
Image

Αφήστε μια απάντηση