Άγριες καταστάσεις! Αντιπρόεδρος της Ρωσίας σε ΝΑΤΟ: “Έχουμε δορυφορική εικόνα-στόχο την έδρα του ΝΑΤΟ”

Γερμανός Στρατηγός: “Η Ουκρανία θα διχοτομηθεί σε πολλά μέρη”-Ανταρτοπόλεμος διαρκείας κοντά στην ΕΕ

Σε μια λίαν επιθετική δήλωση προέβη Ρώσος αξιωματούχος για την επέτειο εορτασμού του ΝΑΤΟ, δείχνοντας δορυφορική φωτογραφία με τις υποδομές της συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ως “στόχο” πιθανόν των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε για την επέτειο τις 4 Απριλίου 1949, όταν γεννήθηκε το ΝΑΤΟ: “η άσχημη κόρη του Ψυχρού Πολέμου. Στα γενέθλιά του, το ΝΑΤΟ μπορεί να θαυμάσει το γραφείο του από μια δορυφορική εικόνα από το διαστημόπλοιο Roscosmos. Στόλτενμπεργκ, σήκωσε το κεφάλι και κούνησε το χέρι σου! Σε παρακολουθούμε. Εχετο υπόψιν”.

Πρόκειται για μια σαφή κίνηση απειλητικού χαρακτήρα από την Μόσχα, ενάντια στα όποια σχέδια και τις μετακινήσεις δυνάμεων της συμμαχίας στην Α.Ευρώπη.

Δήλωση Γερμανού Στρατηγού για την Ουκρανία

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, ο Γερμανός στρατηγός Έμπερχαρντ Ζορν απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να επέμβει στην Ουκρανία, εάν η Ρωσία χρησιμοποιούσε όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον αυτής της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης.

Τόνισε ότι «αυτό που είπε ο  Καγκελάριος και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν» εξακολουθεί να ισχύει, δηλαδή ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα αναπτύξουμε τις δυνάμεις μας στο ουκρανικό έδαφος».

Ο Γερμανός στρατηγός δήλωσε περαιτέρω ότι ο σχεδιασμός της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία ήταν λάθος, γιατί οι διοικητές είχαν προβλήματα εφοδιασμού.

Ο Ζορν προέβλεψε επίσης ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μετατρεπόταν όλο και περισσότερο σε ανταρτοπόλεμο. Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε ακόμη περισσότερες απώλειες αμάχων, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η Ουκρανία έχει πιθανότητες εναντίον της Ρωσίας, ο Ζορν αρνήθηκε να κάνει εικασίες για την έκβαση της σύγκρουσης. Ένα πράγμα που είναι πιθανό να συμβεί, σύμφωνα με τον Γερμανό στρατηγό, και αυτό είναι η διχοτόμηση της Ουκρανίας σε πολλά μέρη, κάτι που θα οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Μιλώντας για τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Ζορν επεσήμανε ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς διέθεσε 100 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη για ένα σύστημα αεράμυνας που θα μπορούσε να προστατεύσει αποτελεσματικά τη χώρα από τους ρωσικούς πυραύλους Iskander που σταθμεύουν στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Ωστόσο, η ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος στη Γερμανία θα απαιτούσε πάρα πολύ χρόνο και πόρους, παραδέχτηκε ο στρατηγός, λέγοντας ότι υποστηρίζει την αγορά έτοιμων συστημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ισραήλ.

Ο Ζορν είπε ότι «αυτή τη στιγμή, δεν βλέπουμε σημάδια επικείμενης ρωσικής επίθεσης σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», επομένως η στρατιωτική συμμαχία έχει ακόμη χρόνο να «επεκτείνει» τις ικανότητές της και να «ενισχύει την ανατολική πλευρά».

Ο στρατηγός αποκάλυψε ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε «να αναπτύξει τις απαραίτητες ομάδες μάχης σε όλες τις χώρες από τη Βαλτική Θάλασσα έως τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τα τέλη Μαΐου».

“Η Γερμανία αναμένει επίσης να παράσχει στο ΝΑΤΟ μια πλήρως εκσυγχρονισμένη μεραρχία το 2025, αποτελούμενη από 15.000 μέλη «εκπαιδευμένα, εξοπλισμένα και επομένως έτοιμα για δράση», κατέληξε ο Ζορν.

Διχοτόμηση και ατελείωτος ανταρτοπόλεμος στην Ουκρανία, σημαίνει μια “ Συρία” δίπλα στην ΕΕ. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αργά ή γρήγορα ΝΑΤΟ και Ρωσία, ενδέχεται να συγκρουστούν σε ένα σενάριο που θα θυμίζει “Πελοποννησιακό πόλεμο”.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση