Καλίνινγκραντ: Απέκλεισαν τα χερσαία σύνορά του τα κράτη του ΝΑΤΟ – Ρωσία: «Απέχουμε μόνο 7 ώρες από το Βερολίνο»!

Μια απόσταση 64 χλμ. χωρίζει τα ρωσικά στρατεύματα από τον θύλακα της Βαλτικής

Η Πολωνία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία αποφάσισαν να κλείσουν τα χερσαία σύνορά τους με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σε μία εξέλιξη που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την ρωσική αντίδραση

Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Mustafa Nayyem σημείωσε ότι η Πολωνία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία θα κλείσουν εντελώς τους χερσαίους διαδρόμους που ανήκουν στη Ρωσία και τη Λευκορωσία προς το Καλίνινγκραντ τις επόμενες 48-72 ώρες.

“Την περασμένη εβδομάδα, κάναμε επίσημα έκκληση για το κλείσιμο των αυτοκινητόδρομων με Ρωσία και Λευκορωσία. Ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας τα τέσσερα κράτη. Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα”, πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός.

Εάν η Ρωσία δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο από τη Λευκορωσία προς την περιοχή Καλίνινγκραντ τότε, η Μόσχα θα μπορεί να χτυπήσει προς την κατεύθυνση του Βερολίνου, όπως στον Β’ΠΠ.

Άλλωστε από το Καλίνιγκραντ (τότε Κένιξμπεργκ) ξεκίνησε η πορεία προς το Βερολίνο το 1944.

Τα βαλτικά κρατίδια θα αποκοπούν δια ξηράς από την Ευρώπη και το γερμανικό έδαφος θα απέχει επτά ώρες με ταχεία προέλαση…

Να σημειωθεί ότι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη. Οι ρωσικές μεταφορές πραγματοποιούνται βασικά από θαλάσσης και ελάχιστες μέσω οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων.

Θα μπορούσε να σημάνει την ανάληψη ένοπλης δράσης από την πλευρά της Ρωσίας; Πολύ δύσκολο έως απίθανο.

Άλλωστε στο Καλίνιγκραντ δεν έχει πρόβλημα επάρκειας τροφίμων ή εφοδίων. Έχει αρκετά πυρηνικά όπλα για να καταστρέψει όλη την Ευρώπη και αρκετές προμήθειες.

Και δεν μπορεί να διακοπεί η θαλάσσια συγκοινωνία μητροπολιτικής Ρωσίας με το Καλίνιγκραντ η οποία είναι και η πιο σημαντική.

Πάντως ο διοικητής του λιθουανικού στρατού, Αντιστράτηγος Valdemaras Rupshis δήλωσε ότι: «Η Λιθουανία και η Πολωνία έχουν αναπτύξει σχέδιο για την κοινή άμυνα του “Διαδρόμου Suwalki” – ένα στρατηγικά σημαντικό τμήμα των συνόρων Λιθουανίας-Πολωνίας μήκους 64 χλμ., που βρίσκεται μεταξύ της Λευκορωσίας και της περιοχής Καλίνινγκραντ της Ρωσίας».

Αν αυτός ο διάδρομος αποτελέσει άξονα προέλασης από λευκορωσικά και ρωσικά στρατεύματα, η Λιθουανία θα χάσει τον χερσαίο διάδρομο και θα αποκοπεί εντελώς από την υπόλοιπη Ευρώπη μαζί με τη Λετονία και την Εσθονία, αλλά το κυριότερο είναι ότι ο ρωσικός Στρατός θα μπορεί να προελάσει προς τα σύνορα της Γερμανίας και το Βερολίνο μέσα σε λίγες ώρες, δια μέσου της βόρειας Πολωνίας,

«Έχει εκπονηθεί λεπτομερές σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται η θέση των μονάδων, οι ελιγμοί τους, τα πυρά υποστήριξης και τα στοιχεία αεράμυνας» απαντά ο Πολωνός Αντιστράτηγος Rupshis.

Τα ίδια έλεγαν και οι Ουκρανοί, βέβαια. Σαράντα ημέρες μετά έχουν χάσει το 70% των βιομηχανικών περιοχών τους και το υπόλοιπο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Το 25% των εδαφών τους έχει καταληφθεί και δεν ελέγχουν τίποτα από το υπόλοιπο 75% πέραν από μια περιοχή στα ανατολικά που βομβαρδίζεται καθημερινά…

Πριν λίγο η Λιθουανία πρακτικά διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με την Ρωσία απελαύνοντας τον Ρώσο πρεσβευτή

Η γειτονική Λετονία δήλωσε ότι θα πράξει το ίδιο: «Λαμβάνοντας υπόψη τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία, η Λετονία θα σκληρύνει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρ Ρινκέβικς.

Oι ίδιοι οι Ρώσοι προειδοποιούν για το τι μέλλει γενέσθαι: Ο διδάκτωρ Στρατιωτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μόσχας Konstantin Sivkov, σχολιάζοντας την κίνηση των κρατών αυτών δήλωσε:

«Οι συστοιχίες Iskander-Μ με εμβέλεια βολής 300 χλμ. του Καλίνινγκραντ θα κτυπήσουν όλες τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, μέχρι και την Γερμανία. Επτά ώρες είναι οδικώς η απόσταση από το Καλίνιγκραντ μέχρι το Βερολίνο. Η Λετονία, η Λιθουανία και την Εσθονία, δεν αποτελούν πρόβλημα. Οι ίδιες οι χώρες δεν είναι ικανές στρατιωτικά. Ακόμη και αν αναπτυχθούν εκεί σημαντικές ομάδες στρατευμάτων από τις κύριες χώρες του ΝΑΤΟ, θα έχουν  μεγάλα προβλήματα. Είναι δύσκολο να τοποθετηθούν εκεί μεγάλα στρατεύματα. Εάν τοποθετηθούν πολύ συμπυκνωμένα εκεί, γίνονται στόχος χτυπημάτων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, τα οποία θα συνοδεύονται από μάλλον μεγάλες απώλειες».

Το «7 ώρες απόσταση  το Βερολίνο» ακούγεται, κάπως απειλητικό πιστεύουμε…

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση