Πολέμησαν μέχρι τελευταία σφαίρα: Τίτλοι τέλους για το 501 ουκρανικό Τάγμα – Παραδόθηκαν 267 Πεζοναύτες (βίντεο)

Τελεσίγραφο Ρωσίας – Καμία ελπίδα για τον Αζόφ

Το 501ο Τάγμα Ουκρανών Πεζοναυτών που υπερασπιζόταν την Μαριούπολη διαλύθηκε πριν λίγο. 267 ηρωϊκά μέλη του αφού πολέμησαν εγκλωβισμένοι μέχρι την τελευταία σφαίρα που διέθεταν, παραδόθηκαν στον ρωσικό Στρατό.

Η εξέλιξη είναι άσχημη για τις δυνάμεις του Αζόφ: Η Μόσχα προσέφερε σχέδιο με διάδρομο αποχώρησης για όλους πλην τις δυνάμεις της οργάνωσης τους. Δεν υπάρχει καμία σωτηρία γι αυτούς…

Ο λεγόμενος “υπουργός Πληροφοριών” του Ντονέτσκ, Bezsonov, ανέφερε πως “ότι απέμεινε από το Τάγμα των Ουκρανών παραδόθηκε στην Μαριούπολη”.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμα, Dmitry Sablin.

“Ολόκληρη η Μονάδα τους διαλύθηκε. Είχαν υποστεί βαριές απώλειες και είχαν αναγκαστεί να υποχωρήσουν προς την βιομηχανική Ζώνη της Μαριούπολης. Είχαν ξεμείνει από πυρομαχικά και αποφάσισαν να παραδοθούν”.

Όπως είχε αποκαλύψει το WarNews247 προ ημερών, οι Ρώσοι είχαν αιχμαλωτίσει τον Αναπληρωτή Διοικητή του 501ου Τάγματος. Οι Ρώσοι αναφέρουν τώρα πως ο Ουκρανός Διοικητής αποκάλυψε επιχειρησιακά σχέδια και πληροφορίες της μονάδας του.

Ο αρχηγός των Τσετσένων επισκέφτηκε πριν λίγο τους Ουκρανούς Πεζοναύτες που παραδόθηκαν στην Μαριούπολη.

Δείτε βίντεο με την παράδοση τους

Ρωσία: Κατεβάστε τα όπλα και παραδοθείτε

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έστειλε τελεσίγραφο στις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα μέχρι αύριο 5 Απριλίου και να σώσουν τη ζωή τους.

«Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, βασισμένες καθαρά σε ανθρώπινες αρχές, προσφέρουν σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τα Τάγματα Άμυνας Εδάφους και ξένους μισθοφόρους να σταματήσουν τις εχθροπραξίες από τις 06:00 ώρα Μόσχας στις 5 Απριλίου για να σώσουν αμάχους” δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ζητήθηκε από τους ουκρανικούς σχηματισμούς στη Μαριούπολη «να καταθέσουν τα όπλα και να φύγουν κατά μήκος της διαδρομής που συμφωνήθηκε με την ουκρανική πλευρά προς την κατεύθυνση του Ζαπορίζιε προς τα εδάφη που ελέγχει το Κίεβο».

“Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους εγγυόμαστε την προστασία της ζωής τους”, είπε ο Μιζίντσεφ.

Σύμφωνα με τον Mizintsev, ο ρωσικός στρατός πρότεινε να δημιουργηθεί:

-Aπό τις 09:00 της 5ης Απριλίου «μια συνεχής σύνδεση μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής πλευράς για την αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών».

-Από τις 09:30 εκ μέρους του ρωσικού στρατού, οι δυνάμεις του Ντονέτσκ, και ο ουκρανικός Στρατός, κηρύσσουν “καθεστώς πλήρους παύσης εχθροπραξιών”.

-Από τις 10:00 έως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί «η έξοδος όλων ανεξαιρέτως ουκρανικών ενόπλων μονάδων και ξένων μισθοφόρων, χωρίς όπλα και πυρομαχικά».

“Η πραγματική έναρξη του “καθεστώτος παύσης εχθροπραξιών” είναι 09:30 (ώρα Μόσχας), στην έξοδο από τη Μαριούπολη προς το Mangush, και οι δύο πλευρές θα ταυτοποιηθούν με την ύψωση σημαίας:

Από τη ρωσική πλευρά – κόκκινη σημαία. Από την ουκρανική πλευρά λευκή σημαία κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής», είπε ο Μιζίντσεφ. .

Δείτε βίντεο με υπότιτλους. Ρώσος δημοσιογράφος μπήκε μέσα στην βάση του Αζόφ

 

Image

Image

Image

Image

Αφήστε μια απάντηση