Ο πόλεμος που γίνεται τώρα είναι για την ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο πόλεμος που γίνεται τώρα είναι για την ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Το χρήμα ως γνωστό είναι “ενέργεια”. Και είναι ένα εργαλείο για την άνοδο του παγκόσμιου ηγέτη τους. Είναι πλέον ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ η παρτίδα. Οι ΗΠΑ έχοντας (με το έτσι θέλω), το δολάριο ως παγκόσμια βάση νομισματικών συναλλαγών, τυπώνουν με μια υπογραφή στην FED, όσα τους χρειάζονται.

ΚΑΝΟΝΑΣ : Η χώρα που ΤΥΠΩΝΕΙ το νόμισμα που χρησιμοποιείται στις παγκόσμιες συναλλαγές ΔΕΝ ΠΤΩΧΕΥΕΙ. Όσα και να χρωστάει, τα “τυπώνει” και τα εξοφλεί.

Ασφαλιστική δικλείδα της μη αμφισβήτησης κυριαρχίας για την χώρα που τυπώνει το παγκόσμιο νόμισμα, είναι η στρατιωτική της ισχύ. Η μεγαλύτερη δαπάνη των ΗΠΑ στο ΑΕΠ, είναι οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Πρώτο “τρυγόνι”, ο πακτωλός δισ σε ημέτερους (αυτοί που λέμε “οικονομική ελιτ”) και συσσώρευση οπλισμού για να μπορούν να καταστρέψουν 10 φορές όλο τον κοντινό μας γαλαξία.Και…δεύτερο τρυγόνι, να  “τους παίρνει” να κάνουν σαματά όπου γουστάρουν στον πλανήτη, αρκεί να κρατάνε τον ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Τι παράπλευρο και σημαντικό φέρνει αυτός ο πόλεμος;;

Για πρώτη φορά, ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ. Και αυτό δεν είναι ένα απλό “CASUS BELLI” για τους Αμερικανούς.(Δεν θέλω να σκεφτώ μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να κρατήσουν αυτό το μοναδικό προνόμιο ισχύος στα χέρια τους). Οι οικονομικές κυρώσεις, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από το swift, σε άλλες συνθήκες και για άλλες χώρες, θα ήταν γκιλοτίνα.Η Ρωσία ήξερε ότι θα τα αντιμετωπίσει και προχώρησε. Δεν θα μπω καν στην κουβέντα της ποιότητας μυαλού του Πούτιν και προφανώς των πολύ στενών συνεργατών του. 

Ο Πούτιν ξέρει ότι για να αποφύγει η Ρωσία τον ρόλο του “πύργου” στην σκακιέρα, πρέπει να πολεμήσει το δολάριο ως κυρίαρχο παγκόσμιο νόμισμα. Η ντιρεκτίβα “θέλεις αέριο αγοράζεις με ρούβλια”, δεν του κατέβηκε τώρα στο κεφάλι. Όπως είχε σχεδιασμό για το πως θα αποφύγει την μέγγενη του swift (και δείχνει να την αποφεύγει), έτσι έχει σχεδιασμό και για τον τελικό του στόχο, που είναι η αποδόμηση του δολαρίου από κυρίαρχο παγκόσμιο νόμισμα. Φυσικά σε συνεννόηση με την Κίνα και τον στενό του σύμμαχο Σι Τζιπινγκ, που επίσης μη αμφισβητούμενης της ευφυΐας του, γνωρίζει άριστα όσα περιγράφονται παραπάνω.

Και πάμε στον “γρίφο”. Υπάρχουν 4 σενάρια που έχουν “βάση”:

1ο σενάριο : Nα επικρατήσουν ΔΥΟ παγκόσμια νομίσματα, ένα για κάθε “σφαίρα επιρροής” χωρών. Από τη μια το δολάριο (που θα συνεχίσει να παράγεται μέσα από δάνεια και ανεξέλεγκτα) και από την άλλη ένα “κοινό” νόμισμα που θα επιβάλλει η Κίνα ως ο ισχυρότερος παίκτης του consortium χωρών,  (πιθανότατα το e-yuan), που θα παράγεται με εγγυήσεις τα πλέον “κρίσιμα” commodities. 

2ο σενάριο : να εμφανιστεί ένα νέο (κοινό) νόμισμα που θα συνδέσει την αξία του με την παραγωγή ενέργειας και με ισοτιμία τις παραγόμενες κιλοβατώρες (περίπου στα πρότυπα του amber των Εμιράτων).

3ο σενάριο : να κρατήσει κάθε χώρα του “νέου κόσμου” (Ρωσία, Ινδία, Κίνα κυρίως) τα νομίσματα τους και να συναλλάσσονται μεταξύ τους με βάση ισοτιμίας οχι το δολάριο αλλά την κιλοβατώρα παραγόμενης ενέργειας.

4ο σενάριο : να δούμε ένα κρυπτονόμισμα (μάλλον το bitcoin), να παίζει τον ρόλο του αποθεματικού νομίσματος και παράλληλα να χρησιμοποιηθεί ένα περισσότερο ευέλικτο νόμισμα (με χαρακτηριστικά stable coin) για τις καθημερινές συναλλαγές, με μια μικτή βάση υπολογισμού ισοτιμίας ΚΑΙ τα commodities ΚΑΙ την ενέργεια.

Θεωρώ βέβαιη την νομισματική “αναδιάταξη”. Βέβαιο επίσης θεωρώ, ότι οι κρατούντες των ΗΠΑ δεν είναι αφελείς για να μην γνωρίζουν ότι η παντοδυναμία του δολαρίου (όπως την γνωρίζαμε), έφτασε στο τέλος της. Τεράστιο αγκάθι όλων των παραπάνω, το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ που κυρίως ανήκει στην Κίνα και πρέπει να διευθετηθεί, αλλά απλά δεν γίνεται χωρίς ΠΟΛΕΜΟ. 

Να πω και τον φόβο μου…Αυτή η νομισματική ¨αναδιάταξη” θα συνοδεύεται από ποταμούς αίματος και ΠΕΙΝΑΣ. 

zeys-elaynon.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση