Εμπλοκή: Χημική επίθεση στην Ουκρανία! – Το ΝΑΤΟ έστειλε άρματα μάχης στο Κίεβο & ετοιμάζει μαχητικά!

Εσπευσμένα KC-46 σε Πολωνία και Γερμανία

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Το ΝΑΤΟ έστειλε αιφνιδιαστικά μέσω της Τσεχίας άρματα μάχης και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως ακολουθούν αντιαεροπορικά και μαχητικά καθώς η Βουλγαρία παραλαμβάνει 8 F-16 Block 70.

Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν το έδαφος για ευθεία στρατιωτική εμπλοκή τουλάχιστον στην δυτική Ουκρανία.

Αυτό δείχνει μια σειρά εσπευσμένων στρατιωτικών κινήσεων. Η αλλαγή αμερικανικής στάσης είναι φανερή μετά την σφαγή στην πόλη Μπούσα. 

Άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έστειλε η Τσεχία στην Ουκρανία

Η Τσεχία έστειλε άρματα μάχης T-72 και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BVP-1  (η τσεχική έκδοση του σοβιετικού BMP-1) στην Ουκρανία.

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή αρμάτων μάχης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.

Ακόμη είναι άγνωστο πόσα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έστειλε η Τσεχία. Κάποιες πηγές μιλούν για 40 άρματα μάχης T-72M1 και BVP-1 και άλλες για 100.

Παράλληλα ΝΑΤΟϊκές πηγές αναφέρουν πως ετοιμάζεται και άλλη παρτίδα με T-72, Gozdika και BTR.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κάτω Βουλής της Τσεχίας Όντρεϊ Μπενέσικ, ο οποίος είπε ότι έλαβε τις πληροφορίες από τον ειδικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος σε θέματα άμυνας.

Η υπουργός Άμυνας Γιάνα Τσερνότσοβα δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι δεν θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει λεπτομέρειες σχετικά με την τσεχική βοήθεια στην Ουκρανία.

«Θα σας διαβεβαιώσω μόνο ότι η Τσεχική Δημοκρατία… βοηθά την Ουκρανία όσο μπορεί και θα συνεχίσει να βοηθά (προμηθεύοντας) στρατιωτικό εξοπλισμό, ελαφρύ και βαρύ», είπε η υπουργός.

Τα μη επιχειρησιακά KC-46 σε Πολωνία και Γερμανία

Η USAF έστειλε τα τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού KC-46 σε Πολωνία και Γερμανία.

Ταυτόχρονα μεταστάθμευσαν επιπλέον 10 αμερικανικά μαχητικά F-18 στην Πολωνία ενώ δύο Β-52 επιχειρούν διαρκώς στην νοτιοανατολική Ευρώπη, σε Αδριατική και βόρεια Ελλάδα. Οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει μεγάλη αεροπορική δύναμη στην Πολωνία.

Το αξιοσημείωτο είναι πως τα Boeing KC-46 ξεκίνησαν την εκτέλεση αποστολών εναέριου ανεφοδιασμού στην Ευρώπη υποστηρίζοντας αμερικανικά μαχητικά και βομβαρδιστικά πάνω από τη Γερμανία και την Πολωνία παρόλο που δεν θεωρούνται ακόμη επιχειρησιακά.

Γιατί έστειλαν εσπευσμένα τα μη επιχειρησιακά KC-46 οι ΗΠΑ; Προφανώς οι ΗΠΑ θέλουν να κρατήσουν στον αέρα δεκάδες μαχητικά αν χρειαστεί.

Αμερικανικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι «Τα αεροσκάφη και το προσωπικό θα υποστηρίξουν πραγματικές, επιχειρησιακές αποστολές όπως απαιτείται».

Το συγκεκριμένο τάνκερ δεν ανεφοδιάζει συγκεκριμένα ΝΑΤΟϊκά και αμερικανικά αεροσκάφη όπως είναι το A-10 Warthog. Ανεφοδιάζει όμως το 85% των αμερικανικών αεροσκαφών και κυρίως F-35 και F-22.

Χημική επίθεση στην Ουκρανία

Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Λουγκάνσκ το οποίο μπορεί να θεωρηθεί από το ΝΑΤΟ ως “χημική επίθεση” και να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες κτυπήθηκε δεξαμενή νιτρικού οξέος με συνέπεια να απελευθερωθεί θανατηφόρο αέριο στη γύρω περιοχή.

Ρώσοι και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται για το ποιος κτύπησε την δεξαμενή νιτρικού οξέος.

Ο περιφερειακός διαχειριστής, Serhiy Haidai ανέφερε “ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν τη δεξαμενή στο Ρουμπίζνε και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν κρυμμένοι σε καταφύγια. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Μην βγείτε από τα καταφύγια! Αν είστε σε εσωτερικό χώρο – κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα!

Το νιτρικό οξύ είναι επικίνδυνο σε περίπτωση εισπνοής, κατάποσης και επαφής με το δέρμα.

Οι μάσκες αερίων χρησιμοποιούνται για την προστασία από τους ατμούς και τα νέφη του νιτρικού οξέος. Ετοιμάστε τις μάσκες προσώπου!”

Ο Haidai προειδοποίησε για βρογχίτιδα, ζάλη και υπνηλία, που συνήθως ακολουθούν την έκθεση σε ήπια επίπεδα νιτρικού οξέος. Υπό μεγαλύτερη έκθεση, είναι πιθανό οι άνθρωποι να εμφανίσουν πνευμονικό οίδημα ανέφερε, προσθέτοντας ότι μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια όρασης όταν εισέλθει στα μάτια.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, η κατάποση υψηλών δόσεων νιτρικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο

Δείτε φωτογραφία και βίντεο από την περιοχή

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Image

ΗΠΑ: Πώληση οκτώ μαχητικών F-16 Block 70 στην Βουλγαρία

Ταυτόχρονα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση οκτώ μαχητικών αεροσκαφών F-16 (τεσσάρων F-16 C Block 70 και τεσσάρων F-16 D Block 70) και συνοδευτικού στρατιωτικού εξοπλισμού στη Βουλγαρία έναντι 1,67 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως τα 8 F-16 θα αντικαταστήσουν ισάριθμα Su-25 ή MiG-29 που θα παραχωρήσει η Βουλγαρία στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πρόθεση να πωλήσει μαχητικά αεροσκάφη και στρατιωτικό εξοπλισμό στη Σόφια.

Δείτε εικόνες

 

Image

Image

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση