Καθαρά εχθρικές πλέον οι σχέσεις της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη με τη Ρωσία: Απελαύνουν 12 Ρώσους διπλωμάτες

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Οι σχέσεις της κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Ρωσία είναι και επίσημα πλέον εχθρικές, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι απελαύνονται από την Ελλάδα δώδεκα Ρώσοι διπλωμάτες.

Την ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας πως για την απόφαση έχει ενημερωθεί σχετικά και ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα.

Η κίνηση αυτή έγινε με αφορμή των όσων συνέβησαν στην Μπούκα, όμως θα πρέπει να τονιστεί ότι την ίδια ώρα με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο ξυλοκοπήθηκαν στην Αθήνα από Ουκρανούς Ρώσοι πολίτες και Έλληνες που διαδήλωναν κατά του ναζισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Οι Ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή».

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση