Κατάρριψη δύο ουκρανικών Mi-8 στην Μαριούπολη – Εγκλωβισμένος Αμερικανός Αξιωματικός & η ομάδα του

Ουκρανοί έπεσαν σε ενέδρα – Τεράστιες απώλειες
Οι Ρώσοι κατέρριψαν δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8 που προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν για τρίτη φορά από το εργοστάσιο Azovstal τις δυνάμεις του Αζόφ μαζί με αξιωματικούς δυτικών χωρών.

Έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο θρίλερ καθώς ρωσικές δημοσιογραφικές και στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως βρίσκονται εγκλωβισμένοι Αξιωματικοί χωρών του ΝΑΤΟ μεταξύ των οποίων και ανώτατος Αμερικανός Αξιωματικός.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι δυνάμεις αυτές δεν έχουν καμία έξοδο διαφυγής. Συνεπώς αργά ή γρήγορα θα πέσουν στα χέρια του ρωσικού Στρατού.

Κατάρριψη δύο ουκρανικών Mi-8

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν άλλα δυο ουκρανικά ελικόπτερα Μi-8 τα οποία προσπάθησαν να εκκενώσουν μέλη του τάγματος Αζόφ. Και όχι μόνο.

“Σήμερα το πρωί έγινε ακόμη μια απόπειρα απεγκλωβισμού δυνάμεων του Αζόφ κοντά στην Μαριούπολη.

Δύο ελικόπτερα Mi-8 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, προσπάθησαν αυτή τη φορά να περάσουν στην πόλη κάνοντας παράκαμψη και μπαίνοντας από τη θάλασσα, χτυπήθηκαν από MANPADS, όπως και την προηγούμενη φορά.

Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα προσφέρει στον ουκρανικό στρατό ανθρωπιστικό διάδρομο. Να σταματήσει τις εχθροπραξίες, να καταθέσει οικειοθελώς τα όπλα και να εγκαταλείψει τη Μαριούπολη στη συμφωνημένη διαδρομή προς την περιοχή που ελέγχεται από το Κίεβο.

Η ίδια προσφορά έγινε στις 6:00 το πρωί σήμερα. Όμως, όπως και πριν, η ουκρανική πλευρά αγνόησε την πρόταση.

Δεδομένης της αδιαφορίας του Κιέβου για τη διατήρηση της ζωής των στρατιωτικών του, η Μαριούπολη θα απελευθερωθεί από τους εθνικιστές από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του Ντονέτσκ» ανέφερε οργισμένο το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Φαίνεται ότι οι ουκρανικές αρχές αρνήθηκαν τη ρωσική προσφορά για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στο ουκρανικό έδαφος και τώρα τα ουκρανικά στρατεύματα στη Μαριούπολη μπορούν μόνο να πολεμήσουν μέχρι θανάτου ή να παραδοθούν.

Δείτε βίντεο από την Μαριούπολη

Θρίλερ με Αμερικανό Aξιωματικό

Αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως έχει εγκλωβιστεί Αμερικανός ανώτατος Αξιωματικός που ηγούνταν ομάδας 30 Ουκρανών στρατιωτών, όχι μελών του Αζόφ.

Μαζί του βρίσκονται Αξιωματικοί από Γαλλία-Γερμανία-Βρετανία και Σουηδία.

Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που η Γαλλία ζήτησε πρόσφατα να δημιουργηθεί “ανθρωπιστικός διάδρομος”.

Η ομάδα αυτή κρύβεται στο βιομηχανικό σύμπλεγμα του Αzovstal.

Δείτε βίντεο

Ουκρανοί έπεσαν σε ενέδρα – Τεράστιες απώλειες

Οι Ουκρανοί έκαναν ακόμη μια χερσαία απόπειρα απεγκλωβισμού από την Μαριούπολη.

Συγκεκριμένα προσπάθησαν να ξεφύγουν από το λιμάνι της Μαριούπολης κινούμενοι προς τα δυτικά. Δυστυχώς όμως γι αυτούς, τους περίμεναν ρωσικές μονάδες και η Ρεπουμπλικανική Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ.

Από το έδαφος του λιμανιού της Μαριούπολης, αρκετές ομάδες Ουκρανών στρατιωτών και μαχητών του Αζόφ προσπάθησαν να ξεφύγουν από την πόλη μέσω του οικισμού Pokrovskoe. Πρόκειται για την δυτικότερη συνοικία της Μαριούπολης.

“Η κίνηση των Ουκρανών αντιμετωπίστηκε από πυκνά ρωσικά πυρά, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αρμάτων μάχης. Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες και τώρα διασκορπίστηκαν με τα πυρομαχικά να τους τελειώνουν” αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Δείτε βίντεο

Image

Image

Αφήστε μια απάντηση