Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ- ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΖΕΚΙΉΛ.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Λιβάνου, Saadeh al-Shami, προέβη σε επίσημη ανακοίνωση τη Δευτέρα δηλώνοντας ότι ο Λίβανος έχει χρεοκοπήσει. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να έχει προφητευτεί στη Βίβλο από τον Ιεζεκιήλ.

Μιλώντας στο Al-Arabiya, ο Saadeh δήλωσε ότι οι ζημίες θα διανεμηθούν στην κυβέρνηση, την κεντρική τράπεζα Banque du Liban, τις τράπεζες και τους καταθέτες. “Δεν υπάρχει σύγκρουση απόψεων σχετικά με τη διανομή των ζημιών”, είπε.

“Δυστυχώς, το κράτος έχει χρεοκοπήσει, όπως και η Banque du Liban. Η κυβέρνησή μας ήθελε να βρει μια λύση, και η ζημιά προέκυψε λόγω πολιτικών δεκαετιών, αλλά αν δεν κάναμε τίποτα, η ζημιά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη”.

Ο Saadeh συνέχισε: “Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αγνοηθεί και δεν μπορούμε να ζούμε σε κατάσταση άρνησης και δεν μπορούμε να ανοίξουμε τις αναλήψεις (από την τράπεζα) σε όλους. Μακάρι η κατάστασή μας να ήταν φυσιολογική”.

Η ΠΡΟΦΗΤΕΊΑ ΤΟΥ ΙΕΖΕΚΙΉΛ

Στο κεφάλαιο 26 του βιβλίου του Ιεζεκιήλ, ο προφήτης προβλέπει ότι ο Λίβανος θα γίνει τόπος “ξεραμένων διχτυών” και “λάφυρο για τα έθνη”. Το κεφάλαιο μιλάει για την Τύρο, η οποία ήταν η τηλεφωνική πρωτεύουσα του Λιβάνου εκείνη την εποχή.

Θα γίνει στην καρδιά της θάλασσας τόπος για δίχτυα που στεγνώνουν- γιατί εγώ το έχω πει -αναγγέλλει ο Χασίμ. Θα γίνει λάφυρο για τα έθνη (Ιεζεκιήλ 26:5)

Η ΛΕΗΛΑΣΊΑ ΤΗΣ ΤΎΡΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΝΕΒΟΥΧΟΔΟΝΌΣΟΡΑ

Αν και η προφητεία αναφέρεται στη λεηλασία της Τύρου από τον Ναβουχοδονόσορα ως τιμωρία για τους κατοίκους της πόλης που χαιρέκακα χαιρέτησαν τις συμφορές της Ιερουσαλήμ, η προφητεία φαίνεται να είναι τόσο επίκαιρη σήμερα όσο ποτέ. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο οποίος διοικεί τον Λίβανο, προειδοποίησε σε πρόσφατη ομιλία του ότι οποιαδήποτε “παραβίαση” της Ιερουσαλήμ θα είχε ως αποτέλεσμα έναν περιφερειακό πόλεμο που θα περιελάμβανε προειδοποίησε σε πρόσφατη ομιλία του ότι οποιαδήποτε “παραβίαση” της Ιερουσαλήμ θα είχε ως αποτέλεσμα έναν περιφερειακό πόλεμο που θα μπορούσε να περιλαμβάνει φιλοϊρανικές ομάδες από διάφορες χώρες. Είπε επίσης ότι ο “Άξονας της Αντίστασης” του υπόσχεται να “υπερασπιστεί την Ιερουσαλήμ”. Αυτό το είδος της πανηγυρισμών θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό στο οποίο αναφερόταν ο Ιεζεκιήλ. Ένα άλλο παράδειγμα αυτού του είδους “καμάρι” συνέβη τον Μάιο, όταν ο Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ σχετικά με την τελευταία του επιχείρηση στη Γάζα, “Φρουροί στο Τείχος”, να “μην παρεξηγήσει τον Λίβανο, όπως κάνατε με τη Γάζα, γνωρίζοντας ότι η κατάστασή μας είναι διαφορετική”.

Η προφητεία για το ότι ο Λίβανος θα γίνει “λάφυρο για τα έθνη” φαίνεται να έχει βάση σήμερα. Και αυτό γιατί, μετά την περιβόητη έκρηξη της Βηρυτού το 2020, η Κίνα έχει βάλει στο στόχαστρο το βόρειο λιμάνι της Τρίπολης ως κρίσιμο σύνδεσμο για την πρωτοβουλία Belt and Road Initiative (BRI) του Πεκίνου. Ο Λίβανος έχει επίσης αναφερθεί ότι αποτελεί κινεζικό επιχειρηματικό στόχο.

Αυτό μπορεί επίσης να αναφέρεται στο 12ο απόσπασμα:

Θα λεηλατήσουν τον πλούτο σας και θα λεηλατήσουν τα εμπορεύματά σας. (Ιεζεκιήλ 26:12)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΉ ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ

Οι ελλείψεις καυσίμων που προκλήθηκαν από την κρίση συναλλάγματος ανάγκασαν τον Λίβανο σε ουσιαστική χρεοκοπία. Η καθημερινή ζωή έχει ουσιαστικά παραλύσει, καθώς τα καύσιμα στερεύουν, επειδή η χώρα δεν έχει τα δολάρια για να τα πληρώσει…πράγματι ένας “τόπος για δίχτυα που στεγνώνουν”.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση