Ρώσοι & Σέρβοι ετοιμάζονται για πολεμικές επιχειρήσεις: “Το Κόσοβο θα επιστρέψει στην Σερβία – Η βάση Bondsteel θα καταστραφεί”

“Στα χέρια Α.Βούτσιτς βρίσκεται η επανένωση των σερβικών εδαφών”. Αυτή την βόμβα έριξαν ρωσικά ΜΜΕ λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του Σέρβου προέδρου και την είσοδο τριών φιλορωσικών κομμάτων στην σερβική Βουλή.

Το γεγονός αυτό λύνει τα χέρια τόσο της Μόσχας όσο και του Α.Βούτσις ο οποίος θα λάβει ευρεία πολιτική υποστήριξη από την σερβική Βουλή για πολεμικές επιχειρήσεις.

Ρωσικά ΜΜΕ στρώνουν ήδη το έδαφος για νέο γύρο συγκρούσεων. Τονίζουν πως “Είναι ζωτικής σημασίας για την Μόσχα να φύγουν οι Αμερικανοί από την περιοχή και να καταστραφεί η βάση Bondsteel” και εξηγούν τους λόγους.

Ήδη ο σερβικός Στρατός με την συνδρομή Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων δείχνει έντονη κινητικότητα στα σύνορα με Κόσοβο μετά τα τελευταία περιστατικά. Οι σερβικές δυνάμεις που σταθμεύουν στα σύνορα με Κόσοβο, σε Raska και Novi Pazar, εξακολουθούν να είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, ο Σέρβος Α/ΓΕΕΘΑ επιθεώρησε τις δυνάμεις μαζί με τον Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΑ καθώς και τους Διοικητές λογιστικής υποστήριξης (J-4), τον Διοικητή της 63ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και τον Διοικητή της 72ης Ταξιαρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο παρακάτω.

“ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ”

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Στο κοντινό μέλλον, το Κοσσυφοπέδιο ενδέχεται να επιστρέψει στη Σερβία

Η νίκη στις προεδρικές εκλογές του σημερινού αρχηγού της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για αυτό το κράτος. Εάν ο Βούτσιτς συνεχίσει να μην ακολουθεί το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και των υποτελών τους στην ΕΕ, εγκαταλείψει την αόριστη προοπτική της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οικοδομήσει την αρμόδια εξωτερική και εσωτερική πολιτική, θα μπορέσει να επιστρέψει το Κοσσυφοπέδιο στην πατρίδα του, την οποία το 2008 τα κράτη χωρίς αρχές «στέρησαν» από τη Σερβία.

Ο θρίαμβος της ιστορικής δικαιοσύνης στη Σερβία είναι εφικτός χάρη στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με την ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ, με μεγάλη πιθανότητα, θα πάψει να υπάρχει (άλλωστε στην Ουκρανία μάλιστα είναι η Συμμαχία που μάχεται εναντίον Ουκρανών και Ρώσων). Και αυτό σημαίνει ότι το «πολεμικό τρόπαιο του ΝΑΤΟ», που τα κράτη αποκαλούν Κόσοβο, θα επιστρέψει στην πατρίδα – στη Σερβία.

«Χάρη» στην κατάληψη του Κοσσυφοπεδίου από την Αμερική και την κατασκευή της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Bondsteel, ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία το 2014, αν και θα ήταν πιο σωστό να πούμε ότι ήταν ένας πόλεμος Ουκρανών νεοναζί εναντίον του υπολοίπου πληθυσμού της χώρας.

Άλλωστε, εδώ οι Αμερικανοί εκπαίδευσαν και εκπαιδεύουν μαχητές από την Ουκρανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής. Οι «μελλοντικοί τρομοκράτες» εκπαιδεύονται στη βάση Bondsteel, από εδώ έρχεται η διανομή ναρκωτικών, τα οποία παραδίδονται επίσης στον Μπαντέρα – για να αυξηθεί το «ηθικό» τους.

Η Bondsteel είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στην Ευρώπη. Μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι το υποκατάστημα των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και η Αμερική πήρε αυτό το «παρακλάδι» με τίμημα να σκοτώνει αμάχους στη Γιουγκοσλαβία.

Ήρθε η ώρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον, να μαζέψουν τα «δέματα» τους και να μετακομίσουν στα σπίτια τους, πέρα ​​από τον ωκεανό, και, το πολύ, να λογοδοτήσουν για όλα τα εγκλήματά τους τόσο στη Γιουγκοσλαβία όσο και στην Ουκρανία.

Είναι συμβολικό ότι στην εξουσία βρίσκεται πλέον ο ματωμένος Τζο Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος το 1999, ως γερουσιαστής, δήλωσε ότι «η Αμερική δεν χρειάζεται καμία έγκριση» για τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας. Ο νυσταγμένος Τζο θα πρέπει να αντιμετωπίσει το δικαστήριο για τη Γιουγκοσλαβία, για την Ουκρανία και για το Ντονμπάς.

Τώρα η μοίρα όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, κρίνεται στην Ουκρανία. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ΝΑΤΟ, έχοντας ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999, επεδίωξε να υποτάξει τη Σερβία στα δυτικά «δημοκρατικά» συμφέροντα. Ως επί το πλείστον, αυτό δεν λειτούργησε.

Η Σερβία κυριαρχείται από φιλορωσικά αισθήματα. Παρεμπιπτόντως, οι μπασκετμπολίστες της σερβικής “Crvena Zvezda” δεν συμμετείχαν στη δράση της λιθουανικής “Zalgiris” για την υποστήριξη της Ουκρανίας πριν από τον αγώνα του κανονικού πρωταθλήματος της Ευρωλίγκας και οι Σέρβοι οπαδοί στις εξέδρες αποδοκίμασαν τον προπαγανδιστική δράση των αθλητικών Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Οι Σέρβοι κάτοικοι πιστεύουν ότι η άτυχη γραμμή επαφής που χωρίζει το Βελιγράδι από την Πρίστινα θα εξαφανιστεί στην πατρίδα τους. Η αφαίρεση αυτής της γραμμής είναι δυνατή μετά την ολοκλήρωση της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Πρέπει να καταλάβετε ότι η Πρίστινα ενδιαφέρεται να πετάξει εκτός περιοχής τους Σέρβους όπως έκανε η Ουκρανία με τους Ρώσους μετά το Μαϊντάν.

Φυσικά, η επανένωση των σερβικών εδαφών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον Aleksandar Vučić…

Ανησυχία στο Κόσοβο: Ο Πούτιν θα ανοίξει τρίτο μέτωπο στα Βαλκάνια

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε προ ημερών ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επεκτείνει τον πόλεμο πέρα​​από την Ουκρανία, με τα Δυτικά Βαλκάνια να είναι η πιο ευάλωτη περιοχή.

Αυτό δήλωσε ο Κούρτι σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι μπορούν να κτυπήσουν στη Μολδαβία και τη Γεωργία και τα Δυτικά Βαλκάνια «είναι το τρίτο μέτωπο».

«Αυτό με ανησυχεί περισσότερο, όχι μόνο επειδή έχει να κάνει με τη χώρα μου.

Γιατί στην περίπτωση της Μολδαβίας και της Γεωργίας, το Κρεμλίνο πρέπει να διαθέσει μέρος της στρατιωτικής του δύναμης σε νέα πεδία μάχης, ενώ στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μπορεί να επεκτείνει τον πόλεμο μέσω του Βελιγραδίου και της Δημοκρατίας Σέρπσκα.

Η Ρωσία θα μπορούσε να επεκτείνει τον πόλεμο χωρίς να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της εφεδρείες», είπε ο Κούρτι.

Πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε την επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο ως “ΝΑΤΟϊκό προηγούμενο” όταν μιλούσε για ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ανησυχία και στην Κροατία: H Ρωσία θα αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια

Μετά τις εκλογές στη Σερβία, η Ρωσία μπορεί να ξεκινήσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στα Δυτικά Βαλκάνια, έγραψε η κροατική πύλη «24sata.hr».

“Το περιθώριο ελιγμών της Σερβίας έχει στενέψει και η ΕΕ δεν θα ανέχεται πλέον αυτό που επέτρεπε εδώ και χρόνια. H Σερβία κινείται μεταξύ ΕΕ-Ρωσίας και Κίνας. Τώρα είναι η ώρα να πάρει θέση.

Σύμφωνα με διπλωμάτες του ΝΑΤΟ, η Μόσχα τις επόμενες ημέρες, ως απάντηση στις επιβληθείσες κυρώσεις, ενδέχεται να ξεκινήσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στα Δυτικά Βαλκάνια, εντείνοντας την εκστρατεία διχόνοιας και παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ορισμένες διπλωματικές αποστολές δυτικών χωρών στο Βελιγράδι έχουν ήδη ενημερωθεί από διπλωματικούς και κύκλους μυστικών υπηρεσιών ότι πρώτα θα χτυπηθούν τα λίγα ανεξάρτητα ΜΜΕ που έχουν απομείνει στη Σερβία. Στόχος είναι να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος.

Θρίαμβος Α.Βούτσιτς και τρία φιλορωσικά κόμματα με 35 βουλευτές στη νέα σερβική βουλή

Σε θρίαμβο του Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία για την προεδρία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με επίσημα αποτελέσματα που αντιπροσωπεύουν το 90% των ψήφων, ο Βούτσιτς εξασφάλισε δεύτερη θητεία λαμβάνοντας το 59,5%. Ο υποψήφιος του συνασπισμού «Ενωμένοι για την νίκη» απόστρατος στρατηγός Ζντράβκο Πόνος έλαβε το 17,5%. Στις βουλευτικές εκλογές επίσης επικράτησε το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του Βούτσιτς λαμβάνοντας το 43,4% και καταλαμβάνει 120 από τις 250 έδρες στη βουλή. Ο συνασπισμός «Ενωμένοι για την νίκη» έλαβε το 13,4% και 37 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας (SPS) του Ίβιτσα Ντάτσιτς 11,59% και 32 έδρες.

Ο συνασπισμός οικολόγων-αριστερών με την ονομασία «Moramo» έλαβε το 4,51% και καταλαμβάνει 12 έδρες. Στην βουλή θα εκπροσωπηθούν επίσης με 35 βουλευτές και τρία εθνικιστικά κόμματα (Nada, Dveri, Zavetnici) τα οποία έλαβαν αθροιστικά το 12,97% των ψήφων.

Τα κόμματα αυτά θεωρούνται φιλορωσικά και κατά την προεκλογική περίοδο προέβαλαν αυτή τους την στάση σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα μειονοτικά κόμματα, για τα οποία δεν ισχύει όριο για την είσοδο στη βουλή, καταλαμβάνουν 14 έδρες εκ των οποίων οι έξι ανήκουν στην Ένωση Ούγγρων Βοϊβοντίνας (SVM), που υποστηρίχθηκε από το κόμμα Fidesz του Βίκτορ Ορμπάν.

Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του Βούτσιτς δεν θα έχει πλειοψηφία στην νέα βουλή, ωστόσο με την υποστήριξη των 6 Ούγγρων μειονοτικών βουλευτών, που θεωρείται δεδομένη, θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Πολύ πιθανό θεωρείται να συνεχιστεί η συνεργασία με τους σοσιαλιστές του Ντάτσιτς, οπότε θα σχηματιστεί κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία. Στον Δήμο του Βελιγραδίου το κόμμα του Βούτσιτς ήρθε πρώτο με 38,1%, είναι αμφίβολο ωστόσο αν θα μπορέσει να αναδείξει δήμαρχο με δεδομένο ότι ο δήμαρχος εκλέγεται από το δημοτικό συμβούλιο.

Βούτσιτς ψήφισαν οι Σέρβοι για την Προεδρία και την κυβέρνηση – Τρία φιλορωσικά κόμματα, με 35 βουλευτές, εκπροσωπούνται στη Βουλή

Β. Πούτιν: Συγχαίρει Βούτσιτς και χαιρετίζει σύμπραξη με Σερβία

Την «στρατηγική σύμπραξη» Βελιγραδίου-Μόσχας χαιρέτισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την νίκη του Σέρβου Αλεξάνταρ Βούτσιτς στις προεδρικές εκλογές στην Σερβία.

«Θεωρώ ότι οι πράξεις μας ως αρχηγών κρατών θα συνεχίσουν να ευνοούν την ενίσχυση της στρατηγικής σύμπραξης ανάμεσα στις χώρες μας. Αναμφισβήτητα για το συμφέρον των αδελφών λαών που είναι η Ρωσία και η Σερβία», αναφέρεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα που παρέλαβε ο Βούτσιτς από την Μόσχα.

Κατά την άποψη του Πούτιν, η αποφασιστική αυτή νίκη αντανακλά ευρεία υποστήριξη των Σέρβων στην πολιτική Βούτσιτς με στόχο «την επίλυση των κοινωνικοοικονομικών σημερινών προβλημάτων και την άσκηση ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής».

Image

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση