”Βόμβα” από Ρωσικό ΜΜΕ: ”Ο Πούτιν έχει καρκίνο… Ένα τσούρμο γιατροί γύρω του!”

Οι φήμες ”φουντώνουν” το τελευταίο διάστημα για την κατάσταση της υγείας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Και τώρα το Proekt, ένα ρωσικό ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης, που ειδικεύεται στην ερευνητική δημοσιογραφία και το οποίο έχει απαγορέψει η λογοκρισία του Κρεμλίνου, έρχεται να υποστηρίξει τις πρόσφατες θεωρίες ότι ο Ρώσος πρόεδρος αποκρύπτει τα ιατρικά του προβλήματα από το λαό του.

Ο ηλικιωμένος Πούτιν συνοδεύεται πλέον από μια τεράστια ομάδα γιατρών, συμπεριλαμβανομένου ενός χειρουργού καρκίνου του θυρεοειδούς”

Τo Proekt σημειώνει ότι αρχικά οι επισκέψεις των γιατρών στον Πούτιν ήταν σπάνιες, βάσει της μαρτυρίας αξιωματούχου που συνεργαζόταν τότε με τον Πρόεδρο και «ελάχιστη προσοχή δινόταν σε προβλήματα υγείας όπως ένας πυρετός». Προφανώς ήταν σημαντικό να μην τρωθεί η εικόνα ενός εύρωστου προέδρου.

Ο Πούτιν, ο οποίος θα κλείσει τα 70 τον Οκτώβριο, λέγεται ότι συνοδεύεται από μια ταξιαρχία γιατρών. Σύμφωνα με την έρευνα, ο Σελιβάνοφ φέρεται να επισκέφτηκε τον αρχηγό του ρωσικού κράτους για συνολικά 166 ημέρες μεταξύ 2016 και 2020 ενώ βρισκόταν στο Σότσι.

Ο εν λόγω ειδικός δεν είναι άλλος από τον ενδοκρινολόγο του Κεντρικού Νοσοκομείου της Μόσχας, Σελιγιάνοφ. Το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το άρθρο του Proekt, αποκρύπτει εδώ και χρόνια την κατάσταση της υγείας του προέδρου, ακόμη και τον τραυματισμό του στη μέση του μετά την πτώση του από άλογο.

Δημοσιογράφοι ερευνητές αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες της υποτιθέμενης ιατρικής περίθαλψης του Πούτιν εξετάζοντας δημόσια έγγραφα κρατικών προμηθειών. «Τα έγγραφα δείχνουν ποιοι γιατροί στην προεδρική κλινική στη Μόσχα διέμεναν σε τέσσερα διαφορετικά ξενοδοχεία στο Σότσι την ώρα που ο Πούτιν είτε ήταν σε επίσημη επίσκεψη στην πόλη , είτε ήταν εκεί αλλά δεν εμφανιζόταν» γράφουν οι Times.

Ο Σελιγιάνοφ ακολουθεί τόσο αμείλικτα τον Πούτιν που κατά τις δημόσιες εκδηλώσεις,  ο φακός τον έχει ”πιάσει” να παραμονεύει στην άκρη! 

Απόδειξη, για το πόσο σημαντικός είναι ο Σελιγιάνοφ για τον Πούτιν , είναι το ότι ο πατέρας του, ο Νικολαι Σελιγιάνοφ, έγινε  βουλευτής της Κρατικής Δούμας.

«Σας δείχνουμε τη λίστα των γιατρών που συνοδεύουν τον πρόεδρο στα ταξίδια του», αναφέρει στο άρθρο του. Οι γιατροί, ανάμεσά τους οι Αλεξέι Στσεγκλόφ, Γιάροσλαβ Ποτασένκο και Γιεβγκένι Σελιγιάνοφ, φέρονται να επισκέφθηκαν στο παρελθόν τον Πούτιν για μεγάλο διάστημα, «όταν αντιμετώπιζε προφανώς προβλήματα με τη μέση του», ενώ πιο πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε τη βοήθεια «ενός ειδικού στον καρκίνο του θυρεοειδούς, που τον επισκέφθηκε 35 φορές σε διάστημα τεσσάρων χρόνων στο Σότσι» – δηλαδή στο παλάτι του στη Μαύρη Θάλασσα.

Εντάθηκαν οι συζητήσεις για προβλήματα υγείας!

Πράγματι γίνεται μεγάλος ντόρος λόγος στους ιατρικούς κύκλους για τα προβλήματα υγείας του προέδρου. Ειδικά αυτές οι συζητήσεις εντάθηκαν στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, όταν ο Πούτιν συμπεριφέρθηκε ιδιαίτερα περίεργα. Μετά από μια μακρά παραμονή στην απομόνωση λόγω της επιδημίας COVID-19, ο Πούτιν άρχισε επιτέλους να βγαίνει έξω και να συναναστρέφεται με κόσμο.

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2021 συναντήθηκε με τους Παραολυμπιονίκες και μάλιστα επέτρεψε στους αθλητές να τον περικυκλώσουν σφιχτά. Έτσι, όρθιος σε ένα πλήθος, ο Πούτιν ανακοίνωσε ξαφνικά ότι έπρεπε να απομονωθεί, επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι γύρω ήταν άρρωστοι με κορονοϊό.

Η είδηση ​​προκάλεσε έκπληξη ακόμη και για το περιβάλλον του προέδρου. Ο γραμματέας Τύπου του στην αρχή μπερδεύτηκε και διέψευσε τον ΠΟύτιν – υποτίθεται ότι ο πρόεδρος, μιλώντας για απομόνωση, εκφράστηκε «μεταφορικά». Παρ’ όλα αυτά, την επόμενη μέρα, ο Πούτιν πήγε απομακρύνθηκε και απομονώθηκε. Πήρε μέρος στις εκλογές της Δούμας από το γραφείο του και δεν εμφανίστηκε δημόσια όλο τον Σεπτέμβριο.

Μετά από αυτό άρχισε να επικοινωνεί με τους ανθρώπους από πολύ μεγάλη απόσταση – καθισμένος σε απέναντι πλευρές τεράστιων τραπεζιών. Με άλλα λόγια, αν πριν ο Πούτιν απομακρυνόταν από τους ανθρώπους με τη μεταφορική έννοια της λέξης, τώρα άρχισε να το κάνει με τον πιο άμεσο τρόπο.

Το Κρεμλίνο διαψεύδει

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έσπευσε, πάντως, να διαψεύσει το δημοσίευμα όπως λέει στο Twitter η Pravda, επικαλούμενη τη σχετική αναφορά του πρώην διευθυντή της «Ηχούς της Μόσχας», Αλεξέι Βενεντίκτοφ: «Όταν ρωτήθηκε: “Κατάλαβα καλά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει καρκίνο;”, ο Πεσκόφ απάντησε “ναι”», έγραψε ο Βενεντίκτοφ στο Telegram.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση