Kαλογερίδης: «Τα περιστατικά παρενεργειών θα παρουσιάσουν σταδιακή αύξηση. Στη φάση που βρισκόμαστε, ή θα παραμείνουμε στην παραλλαγή Όμικρον, ή θα έχουμε μικροπαραλλαγές»

Στον Focus FM και στην εκπομπή του Στ. Δαμιανίδη μίλησαν σήμερα ο κ. Σάκης Καλογερίδης, μοριακός βιολόγος και ο ψυχίατρος κ. Γιώργος Σύρπης.

“Σύμφωνα με το CDC, αλλά και πολλές μελέτες μετά τη νόσηση, μπορεί η φυσική ανοσία να διαρκεί έως και περίπου ένα χρόνο, αλλά κάποιοι δεν το γνωρίζουν” ανέφερε ο κος Καλογερίδης. “Επίσης, το CDC ήταν που είπε ότι δεν υπάρχει το τείχος ανοσίας, αλλά κι αυτό το ξέχασαν, μετά το θυμήθηκαν. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να δει ο κόσμος πλέον για να καταλάβει κάποια πράγματα”, πρόσθεσε.

“Κοντεύουν να μας τρελάνουν, αυτή είναι σχιζοφρενική πολιτική.Προσπαθούν να μας περάσουν τα δικά τους αφηγήματα. Δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Όλα είναι κατευθυνόμενα” τόνισε ο κ. Σύρπης.

“Οι απεργοί πείνας κάνουν έναν αγώνα για να περάσουν κάποια μηνύματα. Εμείς ως υγειονομικοί, ανησυχούμε γι΄αυτούς. Υπάρχει εκεί μονιμα γιατρός, υπάρχει ψυχοθεραπεύτρια που τους στηρίζει. Στην αρχή έρχονταν συχνά σε επαφή με κόσμο. Τελευταία έχουν περιοριστεί, είναι λογικό, έχουν εξαντληθεί 16 ημέρες τώρα”, είπε ο κος Σύρπης.

“Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο υγείας, ο υπουργός ο ίδιος, σκοντάφτουν πάνω τους για να μπουν στο υπουργείο. Δε δείχνουν κανένα ενδιαφέρον. Αδιανόητο. Ο κόσμος δε γνωρίζει ότι υπαρχει απεργία πείνας τόσες ημέρες. Κανένα μεγάλο κανάλι δεν έχει δείξει κάτι”, συνέχισε. “Επειδή το θέμα δεν είναι πλέον επιστημονικό, αλλά μία πολιτική απόφαση, τα κανάλια ακολουθούν αυτή την πολιτική”, συμπλήρωσε ο κος Καλογεριδης.

Αναφορικά με παρενέργειες που σχετίζονται χρονικά με το εμβόλιο, ο κος Καλογερίδης ανέφερε ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα ποσοστά στα οποία θα επεκταθούν, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

“Αυτά τα περιστατικά που καταγράφετε σήμερα, θα τα δείτε σταδιακά να αυξάνονται, είναι αναμενόμενο. Απλά δε ξερουμε το ποσοστό. Εξελικτικά, πάντοτε ένας ιός από την αρχή που εμφανιζεται και επιτίθεται σε έναν ξενιστή μπορεί να τον σκοτώσει. Αυτό βέβαια δε βολευει το ιο και από την πίεση που νιώθει, μεταλλάσσεται, με πορεια προς την ενδημικότητα.Στη φάση που βρισκόμαστε με την παραλλαγή Όμικρον, αυτό που αναμένουμε είναι να παραμείνουμε εκεί ή να έχουμε μικροπαραλλαγές. Όμως σε όλες αυτές τις λοιμώξεις των RNA ιων, παρατηρούμε κάθε 4-5 χρόνια μία έξαρση από μια παραλλαγή που μπορεί να είναι πιο επιθετική, σε σχέση με τις προηγούμενες. Βέβαια εάν κάποιος βγει το Σεπτέμβριο, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και πει ότι έχουμε ένα τέτοιο επικινδυνο στέλεχος, λυπάμαι αλλά προσωπικά θα προβληματιστώ πάρα πολύ”, ανέφερε.

“Βιώνουμε μία μονόπλευρη παραπληροφόρηση” υποστήριξε ο κος Σύρπης. “Γίνεται μία πλύση εγκεφάλου για οτιδήποτε, αλλά οι παρενέργειες, οι κίτρινες κάρτες και όλα αυτά που έχουμε καταγεγραμμένα, δεν αναφέρονται λεπτομερώς. Εκείνο που με ανησυχεί πάρα πολύ, είναι οτι συνεχίζουν και εμβολιάζουν τα παιδιά”.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή συνεχίζουν τον αγώνα τους καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη μπροστά από την ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους και Παρασκευή, Σάββατο – Κυριακή στο Λευκό Πύργο. Το απόγευμα του Σαββάτου μάλιστα διοργανώνουν μια μουσική εκδήλωση στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αφήστε μια απάντηση