ΕΞΕΛΙΞΗ «ΒΟΜΒΑ»! Σε απομόνωση η Ελλάδα! Και εχθροί με την Ρωσία και οι ΗΠΑ δίνουν F-16 στην Τουρκία
Επιστολή της Ουάσινγκτον στην Άγκυρα!

Έγιναν τα πρώτα βήματα αλλαγής της στάσης των ΗΠΑ υπέρ της Τουρκίας, σχολιάζουν αναλυτές! Μάλλον όμως πάντα οι Αμερικανοί υπολόγιζαν και υπολογίζουν περισσότερο την γείτονα, η οποία ΠΗΡΕ ΠΟΝΤΟΥΣ με την διαμεσολαβητική της στάση στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι μια πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα ήταν σύμφωνη με τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και θα εξυπηρετούσε επίσης τη μακροπρόθεσμη ενότητα του ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε επιστολή προς το Κογκρέσο, το οποίο δεν υποστήριξε ρητά τη συμφωνία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΠΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ F-16 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!

Η γείτονα υπέβαλε τον Οκτώβριο αίτημα στις ΗΠΑ για την αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 που κατασκευάζει η Lockheed Martin και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά της αεροσκάφη. Η Ουάσινγκτον απέφυγε μέχρι στιγμής να εκφράσει οποιαδήποτε γνώμη για την πώληση, σημειώνοντας ότι πρέπει να περάσει από την τυπική διαδικασία πώλησης όπλων.

Η επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την οποία δημοσίευσε πρώτο το Reuters, έχει ημερομηνία 17 Μαρτίου και υπογράφεται από την αξιωματούχο της υπηρεσίας Ναζ Ντουράκογλου. Η Ντουράκογλου, γεννημένη στις ΗΠΑ από Τούρκους γονείς, αναγνωρίζει τις τεταμένες σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα περιγράφει την υποστήριξη της Τουρκίας και τους αμυντικούς δεσμούς της με την Ουκρανία ως “σημαντικό αποτρεπτικό μέσο για την κακόβουλη επιρροή στην περιοχή”.

Ενώ η επιστολή δεν παρέχει καμία διαβεβαίωση ή χρονοδιάγραμμα για την πώληση, τονίζει ότι οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον μετά την αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400 από την Άγκυρα αποτελούν “ένα σημαντικό τίμημα που έχει πληρωθεί”.

“Η διοίκηση πιστεύει ότι υπάρχουν, ωστόσο, επιτακτικά μακροπρόθεσμα συμφέροντα για την ενότητα και τις δυνατότητες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, καθώς και συμφέροντα εθνικής ασφάλειας, οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα των ΗΠΑ που υποστηρίζονται από τους κατάλληλους αμυντικούς εμπορικούς δεσμούς των ΗΠΑ με την Τουρκία”, αναφέρεται στην επιστολή.

Με τις υγείες μας…

el.gr

Αφήστε μια απάντηση