Η Ελλάδα πάει στη Χάγη για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη!

Προστασία της Οδησσού για «να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης», ζήτησε ο Νίκος Δένδιας

Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει πιθανά εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την άφιξή του για τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας δήλωσε, χωρίς να κάνει αναφορά στη Μόσχα και υπό τη σκιά της διάλυσης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας:

«Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη. Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής κοινότητας άνω των 100.000 ατόμων εκεί. Πέραν αυτού, θα ζητήσω από τους ομολόγους μου στη Συμμαχία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να προστατεύσουν την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης».

Νέες προειδοποιήσεις από Στόλτενμπεργκ

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε στείλει μήνυμα στη Ρωσία πως η Συμμαχία πως έχει ευθύνη να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους, «γι’ αυτό από την εισβολή στην Ουκρανία έχουμε ενισχύσει την παρουσία στην ανατολική πτέρυγα».

«Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει χώρος για παρανόηση , λάθος υπολογισμούς στη Μόσχα σχετικά με την ετοιμότητά μας να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε όλους τους συμμάχους», σχολίασε ο Στόλτενμπεργκ.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν παράσχει στήριξη στην Ουκρανία για πολλά χρόνια εκπαιδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ουκρανικά στρατεύματα και τώρα παρέχουν εξοπλισμό, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επιπλέον στήριξη της Ουκρανίας.

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση