Τούρκος αναλυτής: «Πρέπει να δράσουμε στρατιωτικά κατά της Ελλάδας – Όπως με τους Κούρδους στη Συρία»

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ»

Ο αναλυτής, ειδικός σε θέματα ασφάλειας, στρατιωτικός και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μπαχτσεσεχίρ, Αμπντουλάχ Aγάρ, μιλώντας στο CNNturk, αναφέρεται στον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών (βίντεο, κάτω, χρονικό σημείο 4:24), σύμφωνα με το tourkikanea.gr:

«Αν συνεχίσει η Ελλάδα να το αναπτύσσει έτσι και συνεχίσει τις παραβιάσεις της, η Τουρκία δεν μπορεί να τα επιτρέψει αυτά. Τώρα σε αυτό το σημείο, μοιάζει με εκείνο… Υπάρχει μια κατάσταση που μοιάζει με τη στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» που έγινε παρά τη θέληση των ΗΠΑ (εννοεί την επιχείρηση κατά των Κούρδων στη Συρία)» λέει ο Αγάρ.

Προσθέτει ότι «Απέναντί σας δεν υπάρχουν τρομοκράτες αλλά μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Τώρα τα είδη των επιλογών και των μέτρων που θα πάρετε θα επιφέρουν σημαντικές συνέπειες. Διότι θα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διάσπαση εντός του ΝΑΤΟ και για έναν πόλεμο εντός του ΝΑΤΟ».

«Δεν αλλάζει γνώμη»

Επισημαίνει πως «Από την άλλη πλευρά θα υπάρξουν επίσης και πολλές συνέπειες όπως ότι η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με άλλες χώρες».

Και διερωτάται: «Τώρα η Τουρκία μπορεί να αλλάξει γνώμη λόγω αυτών»;

Για να δώσει μόνος του την απάντηση, λέγοντας ότι «Η Τουρκία λοιπόν σήμερα μπορεί να τα αντέξει αυτά. Αλλά δεν αλλάζει γνώμη».

Ο ίδιος ισχυρίζεται επίσης πως «Όταν ριχνόμαστε στον αγώνα, αυτοί που ξέρουμε ως φίλοι και σύμμαχοι, ποτέ δεν μας υποστήριξαν, αλλά υποστήριξαν την Ελλάδα».

Οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί και αυτό φαίνεται και από το βίντεο προσομοίωσης που δημιουργήθηκε για την προώθηση του νέου πυραύλου που περιλαμβάνει ευθεία απειλή για την Ελλάδα, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση