“Η Ρωσία θα συντριβεί”: Οι ΗΠΑ ενεργοποίησαν στρατιωτικό πρόγραμμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Άφιξη S-300 στην Ουκρανία!

Στέλνει άρματα μάχης και η Πολωνία

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 1941 ενεργοποίησαν ένα ιστορικό -και ξεχασμένο- πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία προκειμένου να συντριβεί η Ρωσία καθώς “απειλεί την παγκόσμια τάξη και ειρήνη”.

Η κίνηση δείχνει πως έρχεται ραγδαία κλιμάκωση στο ουκρανικό έδαφος με κίνδυνο νέας περιφερειακής σύρραξης. Οι ΗΠΑ θέλουν ήττα της Ρωσίας εδώ και τώρα καθώς φοβούνται νέο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Σλοβακία με μια μυστική επιχείρηση που κράτησε δύο ημέρες και αποκαλύφθηκε τώρα, παρέδωσε αντιαεροπορικά συστήματα S-300 στην Ουκρανία μαζί με όλο το απόθεμα πυραύλων που διέθετε. Η Σλοβακία διέθετε 4 μη εκσυγχρονισμένες πυροβολαρχίες S-300, που πλέον ανήκουν στην κυριότητα του Κιέβου.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες, και η Πολωνία θα παραδώσει άρματα μάχης Τ-72 στην Ουκρανία ενώ σειρά παίρνουν και άλλες χώρες. Ήδη η Αυστραλία έστειλε τεθωρακισμένα Bushmaster αφού πρώτα τα έβαψε στα ουκρανικά χρώματα (εικόνες παρακάτω)

Η κόκκινη γραμμή της Μόσχας περί μη εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον ουκρανικό πόλεμο έχει πάει περίπατο. Το ΝΑΤΟ πλέον έχει αρχίσει να προμηθεύει με βαρύ οπλισμό την Ουκρανία ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ακολουθούν και επιθετικά οπλικά συστήματα.

Οι S-300 σε συνδυασμό με την παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο από το ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει νέο πρόβλημα στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να επιχειρήσουν.

Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη αμέσως μετά την παράδοση στο Κίεβο αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων από την Τσεχία όπως αποκάλυψε το WarNews247.

Σλοβακία: Παραδώσαμε S-300 στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Έντουαρτ Χέγκερ επιβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του προμήθευσε το σύστημα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Σλοβακική Δημοκρατία δώρισε το σύστημα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία», έγραψε ο Χέγκερ σε ανάρτηση την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Σύμφωνα με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα σιδηροδρομικώς στο Κίεβο, αυτή η «δωρεά» είναι η απάντηση της χώρας του σε αίτημα για βοήθεια που διατύπωσε η Ουκρανία ασκώντας το δικαίωμά της σε «αυτοάμυνα», σύμφωνα με το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Το αντιαεροπορικό σύστημα εδάφους-αέρος S-300, ρωσικής σχεδίασης, ήταν μεταξύ των συγκεκριμένων ουκρανικών αιτημάτων για παραδόσεις όπλων από δυτικές χώρες.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός τόνισε ότι η παράδοση του συστήματος αεράμυνας «δεν σημαίνει ότι η Σλοβακία εμπλέκεται στην ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το σύστημα «θα βοηθήσει να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθώοι Ουκρανοί» μπροστά στην επιθετικότητα του ρωσικού καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε αντάλλαγμα η χώρα του θα αποκτήσει αντιαεροπορικά συστήματα Patriot.

Η πρώτη από τις τρεις πυροβολαρχίες Patriot που θα αναπτυχθούν στη Σλοβακία είναι ήδη καθ’ οδόν προς τη χώρα. Θα εγκατασταθεί προσωρινά στην αεροπορική βάση Sliac, δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Σλοβακίας, Yaroslav Nagy.

Δείτε το βίντεο με την μεταφορά των S-300

Ενεργοποίηση του Lend-Lease Act

Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά το 1941 και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ενεργοποίησαν τον Νόμο “Lend-Lease Act”.

Ο Νόμος αυτός ο οποίος εγκρίθηκε χτες ομόφωνα από την Γερουσία των ΗΠΑ θα επιτρέψει στις αμερικανικές δυνάμεις να μεταφέρουν άμεσα στρατιωτικό εξοπλισμό περικόπτοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο νόμος αυτός είχε ψηφιστεί αρχικά από το Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 1941 για να παράσχει στους Συμμάχους κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πολέμου στρατιωτικό εξοπλισμό/προμήθειες και το πιο σημαντικό, πετρέλαιο, για να συνεχίσουν να πολεμούν τις δυνάμεις του Άξονα σε όλο τον κόσμο και να συντρίψουν τις δυνάμεις του Χίτλερ.

Δείτε βίντεο

Το πρόγραμμα Lend-Lease που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θεωρείται πως άλλαξε το παιχνίδι στη σύγκρουση, καθώς επέτρεψε στις ΗΠΑ να ανεφοδιάσουν γρήγορα τους Συμμάχους χωρίς χρονοβόρα διαδικαστικά εμπόδια.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ “οι νομοθέτες κατέφυγαν σε εξαιρετικές σπάνιες τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν για τελευταία φορά κατά τη διάρκεια της πιο σημαντικής παγκόσμιας σύγκρουσης του 20ού αιώνα – ακόμη ένα σημάδι ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην Ευρώπη πιστεύουν ότι η εισβολή της Ρωσίας αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τη φιλελεύθερη τάξη.

Είναι επίσης μια ένδειξη ότι ο δυτικός κόσμος πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί τώρα να κερδίσει τον αγώνα ενάντια στους Ρώσους. Το Κογκρέσο ενέκρινε πρόσφατα σχεδόν 14 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία, μερικά από τα οποία έχουν ήδη χορηγηθεί. Την Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πρόσθετη χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για πυραύλους Javelin και άλλο υλικό, ανεβάζοντας τη συνολική βοήθεια για την ασφάλεια στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Η αναγκαιότητα ανεφοδιασμού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έγινε πιο επείγουσα τις τελευταίες ημέρες, καθώς αποκαλύφθηκε περαιτέρω η βαρβαρότητα του πολέμου της Ρωσίας, με τους νομοθέτες να αντιδρούν γρήγορα στις επείγουσες εκκλήσεις του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskyy.

Ο νόμος θα επισπεύσει τη μεταφορά κρίσιμου στρατιωτικού εξοπλισμού και άλλων προμηθειών στην Ουκρανία μειώνοντας τη γραφειοκρατία. Επιτρέπει την εκ των πραγμάτων δωρεά εξοπλισμού, με διατάξεις που ορίζουν ότι οι χώρες αποδέκτες θα αποπληρώσουν τις ΗΠΑ σε μεταγενέστερη ημερομηνία”.

Δείτε εικόνες

Image

Image

Image

Image

 

Image

 

Image

Image

Image

2 thoughts on ““Η Ρωσία θα συντριβεί”: Οι ΗΠΑ ενεργοποίησαν στρατιωτικό πρόγραμμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Άφιξη S-300 στην Ουκρανία!”
  1. Εάν λοιπόν χρησιμοποιήσει όπλα μη συμβατά Η Ρωσία στην Ουκρανία ποιος θα φταίει ?
    Εάν δούμε να στέλνει τελεσίγραφο Η Ρωσία στην Δύση ότι φτάνει πια το δούλεμα με την παραχώρηση όπλων και κάθε άλλους βοήθεια προς την Ουκρανία παραβιάζοντας τους κανόνες εμπλοκής , αλλά και το δούλεμα του Ζελένσκι την μία έτσι την άλλη αλλιώς σύμφωνα με της οδηγίες της δύσης , εάν χρησιμοποιηθούν όπλα μη συμβατά από την Ρωσία ποιος θα φταίει ?

Αφήστε μια απάντηση