Δημοσίευμα-«ΣΕΙΣΜΟΣ»: «Στο ΙΟΝΙΟ το ρωσικό ναυτικό με πυραύλους κρουζ! Κύριο μέλημά του η Ελλάδα»
Την ώρα που εμείς απελαύνουμε διπλωμάτες…

Με τα Στενά του Βοσπόρου να έχουν κλείσει για τις διελεύσεις πολεμικών πλοίων ήδη από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, έντονη είναι η κινητικότητα στα πιο…θερμά νερά της Μεσογείου.

Μάλιστα η μεγάλη ιταλική εφημερίδα Repubblica αποκάλυψε μία άτυπη “σύγκρουση” ρωσικών και νατοϊκών δυνάμεων στην θαλάσια περιοχή ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία!

Πιο συγκεκριμένα γίνεται αναφορά σε μία «μυστηριώδη» μετακίνηση προς δυσμάς ρωσικών πολεμικών πλοίων από τις ακτές της Συρίας προς τα νότια της Κρήτης και τα νερά του Ιονίου!

«Τα ρωσικά πολεμικά πλοία της Μεσογείου προσπαθούν να συνεισφέρουν στην παγκόσμια στρατηγική του Κρεμλίνου διατηρώντας σε διαρκή πίεση τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, κύριο μέλημά τους είναι η Ελλάδα και δευτερευόντως η Ιταλία.

Τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής, τα ρωσικά πλοία βγήκαν από τη βάση τους στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς και υπό την «ομπρέλα» μαχητικών αεροσκαφών και αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας κινήθηκαν δυτικότερα, προσπαθώντας να απασχολήσουν αεροπλανοφόρα Δυτικών δυνάμεων, το αμερικανικό «Truman», το γαλλικό «Charles De Gaulle» και το ιταλικό «Cavour».

Και συνεχίζουν οι Ιταλοί:

«Πλέον οι Ρώσοι δραστηριοποιούνται και στο Ιόνιο Πέλαγος, πλέοντας στα ανοιχτά της Καλαβρίας με το καταδρομικό «Varyag» και το αντιτορπιλικό «Tributs». Την ίδια στιγμή, δυτικά της Κρήτης εξακολουθούν να πλέουν το καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ», το αντιτορπιλικό «Κουλίκοφ» και η φρεγάτα «Κασατάνοφ».

Σκάφη υποβρυχιακού πολέμου σαν αυτό παραμένουν πάντα υπό την επιφάνεια της θαλάσσης κατά τη διάρκεια των αποστολών τους. Είναι «αθόρυβα και σύγχρονα, οπλισμένα με πυραύλους “Κρουζ Kαλίμπρ”, σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται για να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές πόλεις.

Τα συγκεκριμένα ρωσικά υποβρύχια αντιπροσωπεύουν το καλύτερο αποτρεπτικό εργαλείο της Ρωσίας στη Μεσόγειο, όπου τρία (όσα έχουν καταφέρει να εντοπίσουν οι δυτικοί τουλάχιστον) δραστηριοποιούνται προς το παρόν.

Η Κρήτη, σχετίζεται με την πρόσβαση στον Εύξεινο Πόντο. Η περιοχή του Ιονίου και της Αδριατικής είναι η πλησιέστερη [θαλάσσια θέση] στην Κριμαία και στην περιοχή των συγκρούσεων. Θέση που επιτρέπει την εκτόξευση “Κρουζ”».

el.gr

 

Αφήστε μια απάντηση