Γέρων Γεώργιος: «Οι Άγιοι Πορφύριος και Παϊσιος έδειξαν τον δρόμο»

Για την πορεία των Χριστιανών που επιθυμούν να περπατήσουν την κλίμακα των αρετών, μίλησε ο Γέροντας Γεώργιος με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιωάννου Συγγραφέως της Κλίμακος και έφερε το παράδειγμα των δύο σύγχρονων Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου που έδειξαν τον δρόμο της ενότητος για το Χριστιανικό κόσμο, αφού πρώτα οι ίδιοι ανέβηκαν την κλίμακα των αρετών.

Ο π. Γεώργιος τόνισε ότι ο Θεός προνόησε για τις ημέρες μας οι δύο αυτοί Άγιοι να έχουν λάβει τη Χάρη μέσα από δυό Ρώσους Αγίους και συμπλήρωσε ότι τα λόγια του Αγίου Παϊσίου για την εποχή μας που είπε ότι: «Από το κακό που επικρατεί σήμερα θα βγει μεγάλο καλό. Βλέπω μια ελιά. Το ένα της κλωνάρι έχει ξεραθεί, το άλλο το τρώγει η κάμπια και θα ξεραθή και αυτό. Αλλά πετιέται ένα άλλο βλαστάρι από κάτω που έχει πολύ θυμό (δύναμη) και αναπτύσσεται γρήγορα» έρχονται σε απόλυτη ταύτιση με τα λόγια του Αγίου Πορφυρίου που είπε ότι:

«Η εποχή μας είναι σαν την εποχή του Χριστού. Και τότε ο κόσμος είχε φθάσει σε μία αθλία κατάσταση. Ο Θεός όμως μας λυπήθηκε. Και τώρα δεν πρέπει ν’ απελπιζόμαστε. Βλέπω μέσα από τη συμφορά να εμφανίζεται κάποιος πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού, ο οποίος θα συνεγείρει και θα ενώσει τον κόσμο προς το καλό».

simeiakairwn.wordpress.com

Γέρων Γεώργιος: «Οι Άγιοι Πορφύριος και Παϊσιος έδειξαν τον δρόμο»

Αφήστε μια απάντηση