Ξέμειναν από σφαίρες & παραδόθηκαν: Στα χέρια Ρώσων 160 Ουκρανοί Πεζοναύτες & το Λιμάνι της Μαριούπολης

Θρίλερ με 3.000 εγκλωβισμένους του Αζόφ

Και επίσημα το λιμάνι της Μαριούπολης πέρασε υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο όπως είχε προαναγγείλει το WarNews247 εδώ και καιρό καθώς ήδη είχαν εκκαθαριστεί τα 2/3 της περιοχής.

Οι τελευταίοι 160 Ουκρανοί Πεζοναύτες της 36ης Ταξιαρχίας που υπερασπίζονταν το Λιμάνι έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να διαφύγουν, δεν τα κατάφεραν και αργότερα παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις και στις δυνάμεις του Ντονέτσκ.

Αυτό μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ και ο πολεμικός ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού “Russia 1” Alexander Sladkov.

Oι Ουκρανοί πολεμούσαν εγκλωβισμένοι επί 40 ημέρες και πλέον είχαν ξεμείνει από πυρομαχικά. Όπως κατήγγειλαν νωρίτερα:

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λάβαμε μόνο 50 οβίδες των 122 χιλιοστών, 20 νάρκες, πολλά αντιαρματικά συστήματα NLAW και το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών Starlink από τον Έλον Μασκ – τίποτα άλλο δεν μας παραδόθηκε.

Ως αποτέλεσμα, το φορτίο πυρομαχικών τελείωσε”.

Πλέον ξεκινά το θρίλερ με τους εγκλωβισμένους στη βιομηχανική ζώνη του Azovstal όπου έχουν βρει καταφύγιο 3.000 μαχητές του Αζόφ.

Δείτε βίντεο

Ξεκινά το θρίλερ για 3.000 μαχητές του Αζόφ

3.000 μαχητές του Αζόφ είναι αποκλεισμένοι χωρίς διέξοδο διαφυγής καθώς το λιμάνι βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

“Οι κύριες δυνάμεις εθνικιστών, ξένων μισθοφόρων και, σύμφωνα με αναφορές, εκπαιδευτών αξιωματικών από ξένες χώρες, είναι συγκεντρωμένες στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal.

Αλλά με τη μεταφορά του λιμανιού της Μαριούπολης υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού και του Ντονέτσκ, ο εχθρός δεν έχει καν τη θεωρητική ευκαιρία να φύγει προς τα δυτικά και επίσης να βγει στα πλοία “εκκένωσης” μέσω θαλάσσης” αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές δίνοντας εικόνα “θρίλερ” τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ντονέτσκ “το λιμάνι της Μαριούπολης έχει πλήρως εκκαθαριστεί από τις ουκρανικές δυνάμεις. Το λιμάνι και ολόκληρη η υποδομή του βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Πλέον οι εστίες αντίστασης είναι στην βιομηχανική ζώνη. Σε λίγο θα αποφασίσουμε πως θα τους βγάλουμε έξω από το Azovstal.

Oι μονάδες έχουν ετοιμαστεί για επίθεση. Έχει συγκεντρωθεί πυροβολικό και MLRS για να καταστρέψουμε και τις τελευταίες θέσεις του Αζόφ”.

Η τελευταία προσπάθεια των Ουκρανών να διαφύγουν

Μεγάλος αριθμός στρατιωτών της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βρισκόταν στην επιχείρηση Azovstal στη Μαριούπολη.

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου, έκαναν μια ανεπιτυχή προσπάθεια να σπάσουν την ρωσική περικύκλωση.

Σύμφωνα με τον Oleksandr Khodakovsky, διοικητή του τάγματος Vostok, τέτοιες προσπάθειες δείχνουν ότι οι Ουκρανοί θεωρούν την κατάστασή τους απελπιστική.

“Όλα έγιναν γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Στην περιοχή του εργοστασίου Ilyich. Σχηματίστηκε κονβόι αποτελούμενο από 30 οχήματα. Προσπάθησαν να φύγουν από την πόλη

Οι Ουκρανοί μεταμφίεσαν τα οχήματα τους ζωγραφίζοντας ρωσικές πινακίδες στο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί καθώς τους παρακολουθούσε drone εξαρχής. Οι ρωσικές δυνάμεις σταμάτησαν τα στρατιωτικά οχήματα και οι Ουκρανοί Πεζοναύτες τράπηκαν σε φυγή” αναφέρει.

Δείτε βίντεο από την περιοχή

Image

Αφήστε μια απάντηση