Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αφαιρεί ανθρώπινες ελευθερίες και οδηγεί την ανθρωπότητα στον εφιαλτικό νεοκομμουνιστικό μετασχηματισμό (μέρος 2ον)

Οι υπαίτιοι της δυσβάσταχτης χρέωσής μας

Αν μελετήσουμε τα χρέη των κρατών δεν θα βρούμε κάποια που δεν έχουν χρέη. Πού χρωστούν όλοι, ποιοί είναι αυτοί οι προκομμένοι άνθρωποι που κέρδισαν τόσα χρήματα, ικανά να δανείζουν ολόκληρες χώρες;

Ναι, είναι αυτοί που σκέφτεστε. Αυτοί που θα εκκαθάριζε πρωτίστως ο Μέγας Αλέξανδρος, αν ξαναζούσε. Αυτοί που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή, σαν να μην είναι οι ίδιοι άνθρωποι.

Βέβαια, χωρίς την εκ των έσω συνεργασία, τίποτε άνομο δεν θα μπορούσε να σταθεί. Όμως αυτή είναι συνήθως προϊόν πλάνης.

Όπως και σήμερα που μας δίνεται μια νέα ταυτότητα, δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι τι δυνατότητες επεξεργασίας, και κατά συνέπειαν, τι δύναμη θα έχουν κάποιοι στα χέρια τους, για αυτό και συγχωρούνται. Υπάρχουν δηλαδή πολλοί που δεν γνωρίζουν τι ποιούν.

Δεν συγχωρούνται όμως αυτοί που γνωρίζουν τι κακό κάνουν και το αποδέχονται αποκομίζοντας προσωπικά οφέλη, παραδίδοντας την χώρα τους σε ξένα κέντρα αποφάσεων. Δεν θέλει κανείς να πιστεύει ότι αυτοί είναι ελληνικής καταγωγής.

Οι κολοσσοί του χρήματος που αλωνίζουν την χώρα μας, από το 1824 περίπου (με τα πρώτα τοκογλυφικά δάνεια που σπαταλήθηκαν στον πολιτικό αγώνα των εγχώριων πολιτικάντηδων και υφαρπάχθηκαν από διάφορους επιτήδειους, οι οποίοι επίσης δολοφόνησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια), θα φτάσουν στο αποκορύφωμα της εκμετάλλευσης.

Κάθε συναλλαγή θα περνά αποκλειστικά μέσα από αυτούς και θα χρεώνεται με τις προμήθειες τους αναγκαστικά. Συνέταιροι με κάποιους που δε τους διαλέξατε.

Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι σας δεν θα το κρατάτε εσείς, αλλά αυτοί, κολεκτίβα δηλαδή. Οι υποχρεώσεις που θα σκαρφίζονται οι ίδιοι (π.χ. φόρος ενεργειακού αποτυπώματος) θα εξανεμίζουν αυτόματα τους λογαριασμούς και τις περιουσίες σας, αλλά τα δικαιώματα θα χρειαστούν χρόνια για να μεταφραστούν σε χρήμα.

Πόσα χρόνια; Τόσα όσα έκανε η ΕΕ για να αρχίσει να ακούει λίγο την γνώμη του κοινοβουλίου. Τόσα που όταν θα περάσουν, οι δανειστές θα έχουν βρει ένα καινούργιο νόμισμα, ώστε να ξαναμηδενίσουν τις ζωές μας.

Δε σας έκανε εντύπωση μια φράση της πολιτείας, ότι «η εισαγωγή στο σύστημα γίνεται μέσω κωδικών taxis είτε με κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking)»;

Μα γιατί; Γιατί για να εκδώσουμε, για παράδειγμα, μια εξουσιοδότηση πρέπει να περάσουμε μέσα από ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα;

 

ΦΕΚ τεύχος Α΄, 184-2020.

Τα αντίγραφά χρημάτων που διακινούνται μεταξύ λογαριασμών θα τα πιστοποιούν αυτοί, θεωρώντας τον εαυτό τους αξιόπιστο (βλέπε τα τελευταίο στάδιο μιας Αρχής Πιστοποίησης (Certificate Authority) 6.

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Όχι πως πριν δεν εργάζονταν όλοι για ένα χαρτονόμισμα που τυπωνόταν και διακινούνταν από μια ιδιωτική τράπεζα, αλλά πλέον όλοι θα εργάζονται για μια εγγραφή σε έναν υπολογιστή για μερικά bit στη μνήμη ενός υπολογιστή κάπου στον κόσμο.

Ένα κλικ θα είναι αρκετό για να χαθεί μια ολόκληρη περιουσία.

Σε αυτό βοήθησαν όλες οι πράξεις τους μέχρι τώρα: το Περιουσιολόγιο, το Κτηματολόγιο, τα κοινά πρότυπα στις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ανοιχτά Δεδομένα κ.ά. έκαναν τη ζωή μας μια πληροφορία στα χέρια τους που γρήγορα μπορεί να εξανεμιστεί.

Και δεν έφταναν μόνο αυτά, ήθελαν κάτι παραπάνω, τον ίδιο τον άνθρωπο, το σώμα του. Αυτό και αν είναι η αναβίωση του ανατολικού υπαρκτού σοσιαλισμού, του φόβου και της ένδειας, αυτό και αν είναι μια επαναθεμελίωση του κομμουνισμού με στοιχεία ναζισμού, ο απόλυτος έλεγχος της ζωής από ένα μόνο κέντρο.

Ας θυμηθούμε τους Ρουμάνους πολίτες, που δεν τους επέτρεπαν να βγουν από τη χώρα τους, τους επέβαλαν να πεινούν και να φοβούνται να μιλήσουν. Ας θυμηθούμε τους Βούλγαρους ναυτικούς που δούλευαν στα καράβια και δεν μπορούσαν να βγουν έξω όταν το καράβι τους έδενε στα λιμάνια άλλων χωρών.

Σε τι μεταφράζονται αυτά σήμερα;

Η φίμωση μεταφράζεται στο μπλοκάρισμα από την δήθεν ρητορική μίσους (δείτε το κατέβασμα καναλιών στο YouTube και τη διαγραφή σχολίων), και η απαγόρευση εισόδου, μεταφράζεται στο πάθημα του κάθε Τζόκοβιτς που δεν του επιτρέπουν την είσοδο στην κάθε Αυστραλία, και αύριο όλων όσων δεν ανήκουν στο σύστημά τους, όλων όσων δεν έχουν μια ψηφιακή ταυτότητα.

Αυτό που δεν άλλαξε είναι οι ίδιοι μπολσεβίκοι που αλλάζουν χώρες και όνομα, και λειτουργούν πάντοτε μυστικά. Τώρα όμως, με την βοήθεια της τεχνολογίας τα γεωγραφικά όρια δεν υπάρχουν.

Ο νεοκομμουνισμός θα είναι παγκόσμιος. Υπάρχουν ακόμα αφελείς που πιστεύουν ότι το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things – IOT) θέλει να γεμίζει μόνον το ψυγείο μας;

Όχι, διότι και οι άνθρωποι θα είναι μέρος των οντοτήτων, ο άνθρωπος θα είναι ένα «πράγμα» (res) στο διαδίκτυο των πραγμάτων και τίποτε παραπάνω. Διότι όλα αυτά στοχεύουν στην πραγμοποίηση της ανθρωπότητας (reification), στο να γίνει ο άνθρωπος ένα μηδαμινού μεγέθους υποκείμενο που προσφέρει δεδομένα για την ελιτίστικη Big Data ανάλυση.

Τώρα πια μπορείτε να βρείτε πολλές ομοιότητες με τη ζωή του σκύλου (πέρα από το πρώτο υποχρεωτικό mRNA εμβόλιο, αυτό της λύσσας… [αστείο]).

Είναι η ίδια σκέψη, ότι δηλαδή θα πεινάσεις στο δρόμο αν δεν έχεις καταχωρηθεί με το R.F.I.D., N.F.C., QR τους, ότι έχουν δικαιώματα πάνω στη ζωή σου, όπως στη στείρωση του σκύλου, ότι αν δεν δεχθείς την σήμανσή τους θα τρως από ελεημοσύνες −και όχι κάθε μέρα− από πολίτες που θα έχουν ακόμα ανθρωπιά, αλλά δεν θα μπορούν να επωμισθούν τις δαπάνες διαβίωσής σου, ότι επιβαρύνεις την οικογένειά σου γιατί η κακή τεχνητή νοημοσύνη «τους» και η ρομποτική αφαιρεί θέσεις εργασίας …δεν τη νοιάζει αν κάποιος πεινάσει.

Τακτικές υπονόμευσης και φυσαλίδες συσκότισης

Αν πάλι κάποιος «δαγκώνει», δηλαδή στέκεται εμπόδιο στην οικοδόμηση αυτού του εφιαλτικού κόσμου, μπορούν εύκολα να τον βρουν και να τον αποδομήσουν: τον βλέπουν από μακριά, ξέρουν τις επαφές του, τα πιστεύω του, ξέρουν ότι του αρέσει η δημοκρατία και η λογική, οι αλγόριθμοί τους τον έχουν αναλύσει πλήρως…

Το γνωστό πλέον targeting individuals είναι μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια υπονόμευσης ενός ατόμου με στόχο την καταστροφή του, ίσως ακόμη και την εξόντωσή του. Πιστεύω όμως ότι πλέον οι δολοφονίες τύπου Καποδίστρια περιττεύουν, γιατί ένας άνθρωπος που θα καταστεί άνεργος, φτωχός και αποκλεισμένος, είναι εντελώς ακίνδυνος και ανάξιος εξόντωσης.

Το targeting individuals είναι η διακοπή χρηματοδότησης, ο αποκλεισμός από την επιστήμη, η φίμωση της δημόσιας φωνής.

Είναι όταν ένα αόρατο χέρι κλείνει όλες τις πόρτες γύρω σας. Είναι όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ώστε να σας αποκλείσουν από την ένωσή σας με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες απόψεις με εσάς, και που είναι βέβαια οι κυρίαρχες.

Είναι μια φυσαλίδα προτεινόμενων βίντεο που δεν έχουν καμία σχέση με τις προτιμήσεις σας, αλλά είναι ένα παράθυρο στον δικό τους κόσμο, σε μια πραγματικότητα που θέλουν να πιστέψετε ότι είναι η μοναδική εκεί έξω.

Είναι όταν πέφτουν πάνω σας σαν το μελίσσι. Δείτε τον ηθοποιό Άρη Σερβετάλη, έπεσαν πάνω του ομαδικά, δεν μπόρεσαν να τον αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο, όμως τον κατηγόρησαν ότι στερεί το μεροκάματο από τους άλλους, τη στιγμή που οι ίδιοι έχουν αποκλείσει εκατομμύρια κόσμου από το να ζουν.

Τους άδειασε προς στιγμήν, αλλά αυτοί έχουν εφεδρείες σε όλους τους χώρους, καλοαναθρεμμένα πιτ μπουλ έτοιμα να κατασπαράξουν τους πάντες. Χρηματοδοτούν και προβάλλουν μόνο δικούς τους, μόνο αυτούς που βγήκαν από τα φυτώριά τους. Έτσι, η βασιλεία τους διαιωνίζεται και μένει κραταιά.

Επείγει λοιπόν να βρείτε τις αλήθειες για τις αιτίες της ταραχής που ζούμε στην οικονομία και μόνο, πουθενά αλλού, ψάξτε τις βασικές αρχές, ψάξτε πότε πρέπει κάποιος να πεινάσει γιατί το επιβάλουν οι δυνατότητες μιας οικονομίας και πότε κάποιος πεινάει για το καπρίτσιο της ελίτ, βρείτε την πηγή του κακού, το χρήμα.

Φυσικά και δεν δαιμονοποιούμε το χρήμα σαν έννοια, αλλά τη μορφή που έχει και τη νέα μορφή που θα πάρει τα επόμενα χρόνια. Τότε θα καταλάβετε γιατί πλούσιες σε αγαθά χώρες έχουν φτωχούς ανθρώπους.

Ψηφιακή φυλακή

Ζούμε στην εποχή που αλλάζουμε χρήμα, και αυτό πρέπει να γίνει σκεπάζοντας με βιασύνη τις παρανομίες και την ανηθικότητα του παρελθόντος, ώστε μια ελίτ να συνεχίσει να κατέχει το ρόλο του άεργου δανειστή. Το νέο σύστημα πρέπει να κλειδώσει γρήγορα πάνω σε ένα σαθρό υπόβαθρο αέναου χρέους.

Ένας από τους φόβους των πιστωτών ήταν και η απόσυρση των καταθέσεων, τώρα με το ηλεκτρονικό χρήμα αυτός ο κίνδυνος εξαλείφεται.

Πώς όμως κάποιος «σηκώνει» το ηλεκτρονικό του χρήμα από τις τράπεζες;

Είναι μια αιώνια φυλακή από την οποία δεν θα ξεφεύγουμε με τίποτε. Μια ηλεκτρονική φυλακή που αν την επιτρέψουμε, θα της ανήκει το σπίτι, τα χρήματα, η υγεία, η εργασία, οι πόλεις, η πατρίδα μας, και τέλος, εμείς οι ίδιοι.

Είναι η ψηφιακή μας ταυτότητα, γεμάτη πληροφορίες που δε φαντάζεστε. Ελπίζουμε να μην επαληθευτεί ποτέ η πιθανότητα, ότι κάτω από την δυνατότητα σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα δούμε ακόμη και τα «αθώα» μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καθορίζουν της ζωές μας.

Ζούμε στην εποχή που αλλάζει ο άνθρωπος, που διαλέγει στρατόπεδο. Με ποιόν θα μείνει και ποιον εχθρό θα πολεμήσει, ποιος είναι ο αληθινός εχθρός και όχι ποιος είναι απέναντί του;

Ήδη κάποιοι, σύμφωνα με επίσημη καταγγελία, στα καταραμένα νοσοκομεία εγκαταλείπουν και λοιδορούν ανεμβολίαστους ασθενείς. Αυτοί πήραν θέση, πλανήθηκαν και στράφηκαν εναντίον ανήμπορων ανθρώπων.

Να λοιπόν το νέο ον, ο μετάνθρωπος, αυτός που υποτιμά έναν συμπολίτη του και σκέφτεται «καλά να πάθει, διάλεξε την τύχη του και δεν προσαρμόστηκε στο νέο σύστημα».

Αυτός προσαρμόστηκε και αναπαράγει τις σατανικές αποφάσεις που δεν αντέχουν στη λογική κρίση, τις αποφάσεις της τιμωρίας.

Μη ξεχνά όμως ότι το «αφεντικό» του, που τον τσιπάρισε, τον κρατά μόνο για το καπρίτσιο του και κάποτε θα τον στείλει και αυτόν στο δρόμο, θα τον αντικαταστήσει με κάτι καλύτερο, με ένα προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, και στο μέλλον ίσως με ένα ανθρωποειδές. Ναι, είναι και αυτός άχρηστος για την ελίτ.

Η μεγαλοψυχία μας έχει ήδη συγχωρήσει όσους δεν ξέρουν τι πάνε να κάνουν. Η μνήμη χρυσόψαρου, τους κάνει επίσης να ξεχνούν όλα τα προηγούμενα παγκόσμια εγκλήματα, και απλά ακλουθούν το ρεύμα που δεν ξέρουν που οδηγεί. Και επειδή ο μέσος άνθρωπος απεχθάνεται την αβεβαιότητα, νομίζει πως όλα αυτά θα τελειώσουν σύντομα, και η «κανονικότητα» που είχε πριν, θα επανέλθει.

Ακόμη και αυτοί που ξέρουν, σκύβουν με ενοχές ή μη, το κεφάλι.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, μια καθηγήτρια ελληνικού πανεπιστημίου, με περίοπτη θέση, όταν ερωτήθηκε από τον γράφοντα γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση που υποσχέθηκε μετά βαΐων και κλάδων πλήρη ελευθερία κίνησης των πολιτών της, έχει καταλήξει να ζητά ηλεκτρονική ταυτοποίηση όλων των πολιτών και να κάνει τα στραβά μάτια στον κοινωνικό αποκλεισμό, απάντησε με σκυμμένο κεφάλι ότι «ίσως τα πράγματα πήραν άλλη τροπή από αυτή που σκέφτηκαν».

Όταν δε μια άλλη καθηγήτρια που δίδασκε ευρωπαϊκό δίκαιο ερωτήθηκε γιατί ενώ το δίκαιο (υποτίθεται ότι) είναι πρώτη προτεραιότητα στην ΕΕ, η Κύπρος παραμένει υπό βρετανική και τουρκική κατοχή, ενώ η στήριξή της και η απαίτηση ανάκτησης των Κατεχόμενων θα έπρεπε να είναι άμεσο μέλημά της, απάντησε αερολογώντας περί «αγάπης μεταξύ των δύο κοινοτήτων και περί βημάτων που έγιναν για την προστασία των δικαιωμάτων των …γυναικών».

Ένας τρίτος καθηγητής πάλι, σχολιάζοντας τη μεταστροφή της γνώμης της Επιτροπής Ηθικής της ΕΕ (EGE) σχετικά με το τσιπάρισμα των ανθρώπων, από αρνητική σε ουδέτερη, τη χαρακτήρισε απλά ως «λείανση απόψεων»

Τέλος, ένας τέταρτος, όταν ο γράφων του πρότεινε να εισαχθεί ένα μοντέλο ελέγχου του ηλεκτρονικού χρήματος, κυριολεκτικά πανικοβλήθηκε. Το θεώρησε, μακριά από μένα, αναρχικό. Δικαιολογημένα βέβαια, είπαμε, αυτοί έχουν πιτ μπουλ σε όλους τους χώρους ικανά να μας κάνουν να ζούμε στους δρόμους.

Απόδοση δικαιοσύνης

Κλείνοντας, να πούμε ότι ίσως το δημιούργημα που λέγεται τεχνητή νοημοσύνη να απαγκιστρωθεί από το ανήθικο φίλτρο της ελίτ, να γίνει αληθινά επαυξημένη νοημοσύνη (augmented intelligence) και να δείξει την φωτεινή του πλευρά.

Τότε οι μηχανές θα φτιάξουν μια νέα ηθική. Εκεί δεν θα χωρούν φτηνές δικαιολογίες, όπως, για παράδειγμα, να αλλάζει ένα πολιτικό κόμμα ΑΦΜ για να αποφύγει τα χρέη του ή να τροποποιείται το δίκαιο ώστε τραπεζικά στελέχη να μένουν ατιμώρητα ή οι δικαστές να δικαιολογούν αυξήσεις για τους ίδιους και φόρους για τους άλλους (ΕΝΦΙΑ).

Κάθε έγκλημα θα έχει και την τιμωρία που του αρμόζει. Ελπίζουμε, παράλληλα, και σε μια μεταστροφή όχι μόνο της τεχνολογίας, αλλά και της ανθρώπινης συνείδησης. Η ηθική δεν υπόκειται σε αντικειμενικές εκτιμήσεις. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε προσβολή της ηθικής τάξης οδηγεί νομοτελειακά σε καταστροφές.

Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Όταν καταλαγιάσει αυτή ομίχλη θα δούμε ποιοι ήταν οι σκοποί των ανθρώπων που δήθεν μας αγαπούν.

Ελπίζω να μπούμε σε μια περίοδο με τέτοιες συνθήκες που θα ξυπνήσει κάτι καινούργιο μέσα μας. Η νέα διαστροφική επανεκκίνησή τους, θα φέρει σαν αντίβαρο και μια νέα άνοιξη στον Ελληνισμό.

Μια νέα σελίδα ίσως ξεκινά για εμάς. Είναι στη μοίρα αυτού του τόπου. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος έχει το βλέμμα και την ελπίδα του στραμμένα στους Έλληνες. Αν πέσουμε εμείς θα πέσουν όλοι.

Υπόψη, ότι την κυριαρχία της βούλησης και της πίστης μας κανείς δε μπορεί να την αλλάξει.


Ίσως λοιπόν αυτή τη στιγμή και ενώ μας έχουν απηυδήσει οι μνηστήρες με τις ανομίες τους τρώγοντας από τα σφαχτά μας και πίνοντας από τα κελάρια μας (λιμάνια, αεροδρόμια, δραχμή, ανυπολόγιστης αξίας πολιτιστική κληρονομιά, κοιτάσματα υδρογονανθράκων), ο πολύτροπος να είναι ήδη μέσα στο παλάτι ντυμένος ζητιάνος και μελετώντας τους μνηστήρες θα τους σκοτώσει με το αλύπητο βέλος του, με τη σειρά, και με τον τρόπο που ταιριάζει στον καθένα.

* Ο Κωνσταντίνος Χαϊντούτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού. Επιδιώκει την ελευθερία για όλους, του αρέσει η ζωή στα βουνά και στην απέραντη θάλασσα, και αγαπά την πατρίδα Ελλάδα. Επικοινωνία: kostashaidoutis@yandex.com

ellinikiafipnisis.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση