Το νέο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα που βασίζεται σε πόρους προαναγγέλλει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα θα ξεκινήσουν πόλεμο με τη Ρωσία

από τον 

Θα συμβεί το αναπόφευκτο; Σήμερα οι προθέσεις της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρες και η αμερικανική γνώμη αρχίζει να τρέμει:

Πράγματι, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι χειρότερος από ό,τι πιστεύαμε: είναι προφανώς ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και κάθε χώρα θα πρέπει να το λάβει αυτό υπόψη.

Η Ρωσία κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία παρέσυρε όλες τις κυρώσεις του ΝΑΤΟ, επειδή είναι σε θέση να εγγυηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια την επισιτιστική της αυτάρκεια και τη δύναμή της για εσωτερική αγορά:

Δηλαδή είναι αδύνατο σε λιγότερο από δύο χρόνια να δούμε την εμφάνιση στη Ρωσία μιας μεγάλης λαϊκής εξέγερσης ενάντια στην εξουσία, ανεξάρτητα από την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, και αυτό, ο Πρόεδρος Πούτιν το έχει καταλάβει καλά εδώ και πολύ καιρό .

Τα αποθεματικά των ρωσικών τραπεζών σε δολάρια ανέρχονταν πριν από τον πόλεμο σε περισσότερα από 350 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ:

Το ποσό αυτό προφανώς πάγωσε από το ΝΑΤΟ με συνέπεια τη δραστική πτώση του ρωσικού ρουβλίου! Όμως, προς έκπληξη όλων, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι από εδώ και στο εξής η αγορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του για τις εχθρικές χώρες θα γίνεται σε ρωσικά ρούβλια και όχι πλέον σε δολάρια! και σε λιγότερο από 48 ώρες, το ρωσικό ρούβλι επανέλαβε μια απότομη άνοδο στις διεθνείς αγορές και χειρότερα, οι Κινέζοι εδώ και καιρό άρχισαν να μειώνουν τα αποθέματά τους σε δολάρια επειδή έχουν λίγο περισσότερα από 900 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποθέματα στις αμερικανικές τράπεζες.

Η Ινδία, το Πακιστάν και πολλές χώρες πραγματοποιούν ήδη συναλλαγές με την Κίνα και τη Ρωσία παρακάμπτοντας το δολάριο και πρόσφατα η Ινδία αγόρασε πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω απευθείας ανταλλαγής μεταξύ του ρουβλίου και της ρουπίας.

Η Κίνα εδώ και ένα χρόνο προσπαθεί να τοποθετήσει το κινεζικό γουάν ως το νόμισμα αναφοράς μετά το δολάριο και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια καλή επιλογή για αυτήν.

Ο Xi Jinping (αριστερά) διόρισε τον Zhao Lijian (φωτογραφία δεξιά) ως επικεφαλής ενός από τα κορυφαία πολιτικά υπουργεία του πέρυσι.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν στην πραγματικότητα μόλις συνειδητοποίησε το πραγματικό πρόβλημα: ο πόλεμος είναι νομισματικός! Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος της Ρωσίας στοχεύει να καταστρέψει την Αμερική εξοντώνοντας τη νομισματική ισχύ αναφοράς του δολαρίου.

Η Ρωσία θέλει να μειώσει το δολάριο και κατά συνέπεια την αμερικανική παντοδυναμία, όποιο κι αν είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζουν χάρη στα δολάρια και ο Μπάιντεν το γνωρίζει πολύ καλά, αν και όντας η πιο χρεωμένη χώρα στον κόσμο, παραμένουν οικονομικά πανίσχυρες χάρη στην ουσιαστική πλατφόρμα (;) που είναι το δολάριο και το σύστημα SWIFT.

Σήμερα, ο Πούτιν και οι σύμμαχοί του θέλουν να ξετυλίξουν το δολάριο και να ενθαρρύνουν όλες τις χώρες που έχουν νόμισμα να εκτιμήσουν το τοπικό τους νόμισμα, ώστε να μην εξαρτώνται πλέον από το δολάριο, το οποίο θα λάβει δραστική πτώση εάν αυτός ο πόλεμος δεν τελειώσει γρήγορα.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Μπάιντεν στην Πολωνία τα λέει όλα: η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή! Εάν η Ευρώπη αισθάνεται επίσης υποχρεωμένη να αγοράσει τα πάντα από τη Ρωσία σε ρούβλια, ο κόσμος θα έχει δύο πολύ ισχυρά νομίσματα αναφοράς: θα είναι το ρούβλι για την Ευρώπη και το κινεζικό γουάν. Για τον υπόλοιπο κόσμο, το δολάριο ΗΠΑ θα καταρρεύσει εντελώς και θα είναι το τέλος των ΗΠΑ ως οικονομική δύναμη.

Οι βίαιες διαμαρτυρίες για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε στη Μινεάπολη από αστυνομικό, έχουν πλέον πάρει πάρα πολύ καιρό.

Οι ΗΠΑ δεν θα παραδεχτούν ποτέ αυτή την κατάσταση.

Ο Μπάιντεν στην Πολωνία προετοιμάζεται λοιπόν για πόλεμο: θέλει να χρησιμοποιήσει την Πολωνία και ό,τι θα απομείνει από την Ουκρανία μετά τον προφανή χωρισμό που θα υπήρχε μετά το δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε στους φιλορώσους αυτονομιστές κύκλους, ως εφεδρικές βάσεις για τον στρατό που θα κάνει επίθεση στη Ρωσία.

Η Ρωσία θα το εκμεταλλευτεί αυτό για να καταστρέψει ολοκληρωτικά την Πολωνία και ό,τι θα μείνει από το εξαρθρωμένο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Πυρηνικός πόλεμος θα γίνει πράγματι.

Αυτός ο πόλεμος γίνεται όλο και πιο ακριβής και το μέγεθός του είναι σχεδόν αναπόφευκτο.

Αυτές τις μέρες, το αμερικανικό Κογκρέσο θα ψήφιζε για την αποτελεσματική είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο, γιατί είναι απαράδεκτο το δολάριο να χάνει τη θέση παγκόσμιας αναφοράς του.

Η πολυαναμενόμενη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο παγκόσμιων υπερδυνάμεων θα γίνει πράγματι και ο κόσμος θα υποφέρει από αυτήν εκτός της ασιατικής ηπείρου, η οποία πολύ γρήγορα θα υπαχθεί στην κινεζική υπερδύναμη που θα τον προστατεύσει.

Η Αφρική, η οποία εισάγει σχεδόν τα πάντα από τη Δύση, θα φέρει το βάρος αυτού του πολέμου και θα πολλαπλασιάσει τα στρατιωτικά πραξικοπήματα που θα αυξήσουν τη φτώχεια και την καταστροφή της.

Ο τόνος αρχίζει να πέφτει στην Ευρώπη με όλο και περισσότερες φωνές να υψώνονται κατά των ΗΠΑ όπως οι υποψήφιοι Melanchon και Zemour που διαπιστώνουν ότι η Γαλλία πρέπει να σταματήσει να ακολουθεί τις ΗΠΑ σαν σκύλος εις βάρος των Γάλλων που υποφέρουν ήδη πολύ.

Οι ΗΠΑ θα πολεμήσουν μόνες τους για το νόμισμά τους, καθώς σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες της εξάρθρωσης του ΝΑΤΟ με πολλές χώρες να πηδούν με τη Γαλλία πρώτα, ακολουθούμενη από τη Γερμανία και μετά την Ιταλία και την Ισπανία.

Μπορούμε ήδη να επιβεβαιώσουμε χωρίς κίνδυνο να κάνουμε λάθος ότι οι ΗΠΑ έχουν παγιδευτεί από τη Ρωσία, η οποία ποτέ δεν κατάπιε το πικρό χάπι της εξάρθρωσης της ΕΣΣΔ και της πτώσης του τείχους του Βερολίνου και κυρίως της μη σεβασμού των μετέπειτα συμφωνιών. .

Σήμερα είναι αργά; Λοιπον ναι! Είναι αργά.

Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία χωρίς να τη διαιρέσει.

Η Ευρώπη δεν θα κάνει χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο εκτός και αν οι ΗΠΑ καταστρέψουν τις οικονομίες τους θέλοντας να πουλήσουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο ένα πιο ακριβό αέριο επειδή θα υγροποιηθεί.

Το κινεζικό γιουάνγκ θα αναλάβει τις συναλλαγές μεταξύ των χωρών BRICS και θα τοποθετηθεί μπροστά σε ένα ασθενέστερο δολάριο από ποτέ.

Ο πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα καταστρέψει ολοκληρωτικά την Ουκρανία και την Πολωνία. Μια αποδυναμωμένη Ρωσία καθώς και οι εντελώς κατεστραμμένες ΗΠΑ με όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και ακόμη και την Αφρική θα δούμε την επόμενη μέρα.

Η πρώτη παγκόσμια οικονομική δύναμη θα είναι η Κίνα και ακολουθεί η Ινδία κ.λπ.

Η δύναμη των ΗΠΑ εξαρτάται από το δολάριο: αν πάνε σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας με το κινεζικό γουάν στη μία πλευρά, που θέλει να γίνει το νόμισμα αναφοράς, δεν θα έχουν ποτέ χρόνο να συμφιλιώσουν τα δύο: ο πόλεμος θα καταρρίψει γρήγορα το δολάριο, και το γιουάνγκ θα εκτοξευθεί στα ύψη καθιστώντας την αμερικανική οικονομία ξεπερασμένη.

Τι να κάνετε: Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μπορεί να μην είναι ο σωστός συνομιλητής με τον Πούτιν: Η Αμερική πρέπει να βρει τον καλύτερο τρόπο για να αποκαταστήσει έναν ειλικρινή διάλογο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Η Αμερική δεν χρειάζεται να πάει άμεσα ή έμμεσα σε πόλεμο.

Η Ευρώπη θα πρέπει οπωσδήποτε να θυσιάσει την Ουκρανία και να αποσυνδεθεί από την Ατλαντική συμμαχία για να σώσει την ήπειρο, εάν είναι ακόμα δυνατό.

Η εξάρθρωση του ΝΑΤΟ θα πρέπει να επιταχυνθεί μετά τις επόμενες εκλογές στη Γαλλία και πολύ γρήγορα εάν ο Μακρόν χάσει την εξουσία.

Οι Αμερικανοί πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν καλές σχέσεις με την ευρωπαϊκή ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και όλων εκείνων που θα αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ, για να εγγυηθούν τη σταθερότητά τους, όχι πλέον ως ηγετική οικονομική δύναμη στον κόσμο, αλλά ως δεύτερη πίσω από την Κίνα, διαφορετικά θα είναι το τέλος των σωματείων τους με πιθανή διχοτόμηση των Η.Π.Α.

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι όλο και πιο ακριβής μπροστά μας και είναι έναντι του δολαρίου.

Εάν υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, πιθανότατα θα είναι ένας πυρηνικός πόλεμος. Και πιθανώς το τέλος της ανθρωπότητας για τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές.

***

• Πέπε Εσκομπάρ : «  Το νέο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα που βασίζεται σε πόρους »

Σχόλια

1- Ήδη συγκλονισμένοι από τη δύναμη κρούσης σε στρατιωτικό επίπεδο, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στη γη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, επειδή η ρωσική δύναμη κρούσης τροφίμων είναι πολύ πιο ισχυρή. Ο Μεντβέντεφ υπενθυμίζει: «Αποδεικνύεται ότι η επισιτιστική ασφάλεια πολλών χωρών εξαρτάται από τις προμήθειες μας. Αποδεικνύεται ότι το φαγητό μας είναι το σιωπηλό μας όπλο. Και αν κάποιος δεν ξέρει ή το έχει ξεχάσει, τότε οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων μας υπερβαίνουν τις εξαγωγές πραγματικών όπλων – ήταν πάνω από 37 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. »

2- Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ έχει φτάσει σε ιστορικό επίπεδο.

Η άνοδος των τιμών της ενέργειας είναι ο κύριος μοχλός, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι τιμές καταναλωτή στις 19 χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ αυξήθηκαν 7,5% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αυξανόμενο κόστος ενέργειας είναι ο κύριος μοχλός της αύξησης του πληθωρισμού, σύμφωνα με τη Eurostat.

Είναι ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας που ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ σημειώνει ρεκόρ, ανεβάζοντάς τον στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της καταμέτρησης του ευρώ το 1997. Η τελευταία μέτρηση κατέρριψε το υψηλό του 5,9% που επιτεύχθηκε τον Φεβρουάριο.

3- Ο γερμανικός χημικός γίγαντας BASF προειδοποίησε για τις δραματικές συνέπειες μιας διακοπής της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ανέφερε την Τετάρτη η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Εάν η παροχή φυσικού αερίου μειωνόταν στο μισό, το εργοστάσιο του Ludwigshafen – το μεγαλύτερο εργοστάσιο χημικών στον κόσμο, το οποίο απασχολεί σχεδόν 40.000 άτομα – θα έπρεπε να κλείσει, δήλωσε ο Μιχάλης Βασιλειάδης, πρόεδρος ενός χημικού σωματείου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BASF. , όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Αν η παροχή φυσικού αερίου έπεφτε κάτω από το 50%, το εργοτάξιο δεν θα μπορούσε πλέον να λειτουργεί σταθερά και θα έπρεπε να διακοπεί εντελώς, είπε ο Βασιλειάδης. Αν δεν αντισταθμιζόταν η απώλεια ρωσικού φυσικού αερίου, οι επιπτώσεις στη χημική βιομηχανία θα ήταν δραματικές, με τη διακοπή να κοστίζει «εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα» και να επηρεάζει την προσφορά, πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BASF, Martin Brudermüller, δήλωσε προηγουμένως ότι δεν υπάρχει τρόπος να αντικατασταθεί το ρωσικό αέριο βραχυπρόθεσμα, αλλά ο όμιλος εργάζεται εντατικά για τη μείωση της εξάρτησής του από το φυσικό αέριο.

Η έκθεση Frankfurter Allgemeine επισημαίνει ότι η χημική βιομηχανία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πετρέλαιο και φυσικό αέριο και ότι χωρίς αυτόν τον τομέα η οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδο, επειδή οι άνθρωποι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν στην καθημερινή τους ζωή.

Τα πετροχημικά αντιπροσωπεύουν το 20% των ρούχων, το 40% των καλλυντικών και ακόμη και το 35% της ασπιρίνης, απαραίτητο προϊόν στα φαρμακεία των περισσότερων οικογενειών.

______

Ακροαματικότητα

Ο Πούτιν συνειδητοποιεί τώρα τι ήθελε να πετύχει ο Καντάφι:

Κλιντονικά email. Ο Μπεν Άλι, ο Καντάφι και ο Μουμπάρακ «απελευθερώθηκαν» από την Ουάσιγκτον γιατί ήθελαν να αντικαταστήσουν το δολάριο με Δηνάριο-χρυσό! :
Σε ένα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένο email προς την Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον με ημερομηνία 2 Απριλίου 2011, ο Σιντ Μπλούμενταλ αποκάλυψε γιατί ο Καντάφι πρέπει να εξαλειφθεί. Επικαλούμενος μια άγνωστη “ανώτερη πηγή”, ο Blumenthal έγραψε στον Κλίντον: “Σύμφωνα με ευαίσθητες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες από αυτήν την πηγή, η κυβέρνηση του Καντάφι κατέχει 143 τόνους χρυσού και παρόμοια ποσότητα σε ασήμι…Αυτός ο χρυσός συσσωρεύτηκε πριν από την τρέχουσα εξέγερση και ήταν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός παναφρικανικού νομίσματος με βάση το λιβυκό δηνάριο-χρυσό. Αυτό το σχέδιο σχεδιάστηκε για να παρέχει στις γαλλόφωνες αφρικανικές χώρες μια εναλλακτική λύση στο γαλλικό φράγκο (CFA). Αυτή η αναφορά ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου του Dinar-or του Καντάφι.

Το χρονοδιάγραμμα της Αραβικής Άνοιξης, εκ των υστέρων, φαίνεται ολοένα και περισσότερο συνδεδεμένο με τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον και της Wall Street να ελέγξουν όχι μόνο τις τεράστιες ροές αραβικού πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή. Είναι πλέον σαφές ότι επρόκειτο επίσης για τον έλεγχο των χρημάτων τους, των τρισεκατομμυρίων δολαρίων τους που συσσωρεύτηκαν στα νέα κρατικά περιουσιακά τους ταμεία.

Ωστόσο, όπως επιβεβαιώθηκε στην τελευταία ανταλλαγή email μεταξύ Κλίντον και Μπλούμενταλ με ημερομηνία 2 Απριλίου 2011, υπήρχε μια νέα απειλή που κρεμόταν πάνω από τη Γουόλ Στριτ και το Σίτι του Λονδίνου, «θεοί του χρήματος».

Ο Λίβυος Καντάφι, ο Τυνήσιος Μπεν Άλι και ο Αιγύπτιος Μουμπάρακ επρόκειτο να λανσάρουν ένα ισλαμικό νόμισμα με βάση τον χρυσό, ανεξάρτητο από το δολάριο ΗΠΑ .

Αυτό το σχέδιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2012 σε ένα οικονομικό και γεωπολιτικό συνέδριο στην Ελβετία από έναν Αλγερινό με εις βάθος γνώση του έργου. Τα δεδομένα ήταν αραιά τότε, αλλά τώρα η κατάσταση δίνει μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα που θέτει σε προοπτική  τη σκληρότητα της Αραβικής Άνοιξης της Ουάσιγκτον και των ισλαμιστικών της χαρκισμάτων  και τον επείγοντα χαρακτήρα της στην περίπτωση της Λιβύης, το «New Eastern Outlook.

[HillaryLeaks] Το παναφρικανικό σχέδιο «διναρίου-χρυσού» πίσω από τον πόλεμο στη Λιβύη και την εξάλειψη του Καντάφι

Μια αποχαρακτηρισμένη ανταλλαγή email μεταξύ της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και του συμβούλου της Σιντ Μπλούμενταλ δείχνει ότι η Κλίντον είχε εμπλακεί πλήρως στη συνωμοσία της Δύσης κατά του Λιβύου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι και του παναφρικανικού νομίσματός του το χρυσό δηνάριο, όπως αναφέρει ο Γουίλιαμ Ένγκνταλ.

Ο Καντάφι δεν ήταν ο μόνος Άραβας ηγέτης που προσπάθησε να εκτρέψει τα έσοδα του από το πετρέλαιο σε κρατικά ελεγχόμενα κεφάλαια αντί να εμπιστευτεί τραπεζίτες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη μετά την έναρξη του πολέμου των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

«Το 2008, η προοπτική κυριαρχικού ελέγχου από έναν αυξανόμενο αριθμό αραβικών και αφρικανικών πετρελαϊκών κρατών στα κρατικά τους έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες στη Wall Street, καθώς και στο Λονδίνο. Μιλάμε για τεράστια ποσά ρευστότητας, τρισεκατομμύρια δολάρια που δυνητικά δεν θα ελέγχονταν πλέον», συνεχίζει ο Engdahl.

Εν τω μεταξύ, το 2009, ο Καντάφι, τότε πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης, πρόσφερε στα κράτη της ηπείρου να στραφούν σε ένα νέο νόμισμα, ανεξάρτητο από το δολάριο ΗΠΑ, το λεγόμενο χρυσό δηνάριο.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, η ιδέα που εξέφρασε ο Λίβυος ηγέτης έλαβε επαίνους από τον Τυνήσιο Μπεν Άλι και τον Αιγύπτιο Μουμπάρακ.

Ο Καντάφι κάλεσε τις αφρικανικές χώρες να δημιουργήσουν μια νομισματική συμμαχία καθιστώντας το χρυσό δηνάριο το κύριο μέσο πληρωμής για το πετρέλαιο και άλλους πόρους.

«Μαζί με τα κρατικά ταμεία πετρελαίου των αραβικών χωρών του ΟΠΕΚ, άλλες αφρικανικές πετρελαιοπαραγωγές χώρες, ιδιαίτερα η Αγκόλα και η Νιγηρία, έχουν ξεκινήσει ενέργειες για τη δημιουργία των δικών τους εθνικών κεφαλαίων με τον πετρελαϊκό πλούτο σε μια εποχή που «το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Λιβύη». το 2011», γράφει ο Engdahl, προσθέτοντας ότι αυτά τα εθνικά κρατικά επενδυτικά ταμεία είχαν σκοπό να κάνουν την Αφρική ανεξάρτητη από τον αποικιακό νομισματικό έλεγχο.

Το όνειρο των αφρικανικών χωρών ήταν ταυτόχρονα ένας εφιάλτης για τις δυτικές οικονομικές ελίτ.

Υπό το πρίσμα αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Wall Street και το City του Λονδίνου έχουν ρίξει το βάρος τους  στην εκστρατεία υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ  κατά του επαναστάτη Λίβυου ηγέτη.

Ο Engdahl εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι υπήρχε κάτι πολύ έντονο πίσω από την ιδέα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Λίβυων ισλαμιστών να δημιουργήσουν μια δυτικού τύπου κεντρική τράπεζα στην εξορία (καθώς και τη δική τους εταιρεία πετρελαίου) στη μέση του σκληρού αγώνα κατά των Κυβέρνηση Καντάφι.

Ο ερευνητής αναφέρει τον Robert Wenzel ο οποίος έγραψε στο Economic Policy Journal ότι «δεν άκουσε ποτέ για μια κεντρική τράπεζα που δημιουργήθηκε μόνο λίγες εβδομάδες μετά από μια λαϊκή εξέγερση».

“Υποδηλώνει ότι έχουμε λίγο περισσότερους από ένα σωρό αντάρτες σε δράση και ότι υπάρχουν μερικές  πολύ περίπλοκες επιρροές “, επεσήμανε ο Wenzel.

Τα περίπλοκα συμφέροντα που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορεί να συνδέονταν με ειδήμονες της Wall Street και τραπεζίτες του Λονδίνου που προσπάθησαν να εξαλείψουν την ιδέα ενός παναφρικανικού νομίσματος.

«Το όνειρο του Καντάφι για ένα αραβικό και αφρικανικό νομισματικό σύστημα βασισμένο στον χρυσό και ανεξάρτητο από το δολάριο δυστυχώς πέθανε μαζί του», σημειώνει ο Engdahl.

Η ιστορία δεν έχει τελειώσει ακόμη: μια νέα νομισματική συμμαχία με χρυσό αναδύεται στην Ανατολή, απειλώντας για άλλη μια φορά την ηγεμονία του δολαρίου ΗΠΑ. Αυτή η ομάδα, με επικεφαλής την Κίνα και τη Ρωσία, θέτει μια εντελώς νέα πρόκληση για τη νομισματική κυριαρχία της Αμερικής, σημειώνουν οι ερευνητές.

***
Συμπέρασμα της σημερινής ημέρας

Ο πυρηνικός πόλεμος διαφαίνεται στον ορίζοντα

«…Μερικοί αναγνώστες ρώτησαν γιατί η Ρωσία θεωρεί την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ως πρόκληση. Για τον ίδιο λόγο η ένταξη της Ουκρανίας αποτελεί πρόκληση: αμερικανικές βάσεις πυραύλων στα ρωσικά σύνορα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν επί του παρόντος υπερηχητικούς πυραύλους, αλλά αργά ή γρήγορα θα έχουν. Τέτοιοι πύραυλοι στα σύνορα της Ρωσίας θα μπορούσαν να φτάσουν στη Μόσχα σε 3 ή 4 λεπτά, κάτι που σαφώς συνιστά υπαρξιακή απειλή. Εκτός από τη Φινλανδία, η Ουάσιγκτον θέλει βάσεις στη Σουηδία και στα κράτη της Βαλτικής, και έχει ήδη βάσεις πυραύλων στην Πολωνία και τη Ρουμανία.

Εάν η Ουάσιγκτον θεωρεί την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ως μια ακόμη πρόκληση, δεν πρέπει να ξεχνάμε δύο άλλες υπάρχουσες προκλήσεις που το Κρεμλίνο έχει κηρύξει απαράδεκτες: τις υπάρχουσες βάσεις πυραύλων στην Πολωνία και τη Ρουμανία. Είναι παράλογο για τη Ρωσία να εμποδίζει προληπτικά την εγκατάσταση βάσεων πυραύλων στην Ουκρανία και τη Φινλανδία, ενώ επιτρέπει τη διατήρηση των υφιστάμενων βάσεων στην Πολωνία και τη Ρουμανία. Η ρωσική επέμβαση εναντίον αυτών των δύο βάσεων είναι πιθανώς η επόμενη ενέργεια αυτοάμυνας που θα κάνουν οι Ρώσοι.

Τα πόρνη ΜΜΕ της Δύσης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δημιουργήσουν παγκόσμια οργή κατά της Ρωσίας. Οι άνθρωποι ενθουσιασμένοι από την αγανάκτησή τους δεν αντιλαμβάνονται την ανευθυνότητα των δυτικών κυβερνήσεων που απειλούν άθελα τη Ρωσία με βάσεις πυραύλων στα σύνορά της. Αντί να αντιμετωπίζουν σωστά την εγκατάσταση αυτών των βάσεων ως επιθετικότητα κατά της Ρωσίας, οι άνθρωποι που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου θεωρούν την απάντηση της Ρωσίας στις υπαρξιακές απειλές ως επιθετικότητα.

Επισημαίνω εδώ και χρόνια ότι αυτές οι ρωσικές προκλήσεις θα περάσουν τελικά μια κόκκινη γραμμή και θα οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο. Έχω επικρίνει εδώ και καιρό το Κρεμλίνο ότι δεν έβαλε τέλος σε αυτές τις προκλήσεις με σταθερή βάση. Η Ρωσία είχε αυτή την ευκαιρία στην Ουκρανία, αλλά το Κρεμλίνο επέλεξε έναν δρόμο που απέτυχε να δημιουργήσει την απαραίτητη εντύπωση ότι οι χώρες που υποδέχονται την επιθετικότητα των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας θα βιώσουν την καταστροφή. Είναι λιγότερο επικίνδυνο να γίνει αυτή η διαδήλωση σε μια χώρα εκτός ΝΑΤΟ παρά σε μια χώρα του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, το Κρεμλίνο περίμενε πάρα πολύ καιρό για να παρέμβει στην Ουκρανία, δίνοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες οκτώ χρόνια για να εξοπλίσουν και να εκπαιδεύσουν τις ουκρανικές δυνάμεις. Με την επικράτηση στην Ουκρανία, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει ξανά το ίδιο πρόβλημα στη Φινλανδία ή αλλού. εκτός από τις δύο υπάρχουσες βάσεις σε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Ρωσία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν χαράξει μια πορεία που οδηγεί κατευθείαν στον πυρηνικό πόλεμο. Δεδομένου ότι τίποτα εκτός της αφήγησης δεν μπορεί να δημοσιευτεί ή να συζητηθεί στον δυτικό κόσμο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή την τρελή βιασύνη στον πυρηνικό πόλεμο. Δεν είναι καν δυνατό να συζητηθεί αυτή η απειλή στους δυτικούς κύκλους εξωτερικής πολιτικής. Για άλλη μια φορά ο κόσμος υπνοβατεί στον πόλεμο, αλλά αυτός ο πόλεμος θα είναι πυρηνικός και θα είναι ο τελευταίος πόλεμος. Δεδομένου ότι τίποτα εκτός της αφήγησης δεν μπορεί να δημοσιευτεί ή να συζητηθεί στον δυτικό κόσμο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή την τρελή βιασύνη στον πυρηνικό πόλεμο. Δεν είναι καν δυνατό να συζητηθεί αυτή η απειλή στους δυτικούς κύκλους εξωτερικής πολιτικής. Για άλλη μια φορά ο κόσμος υπνοβατεί στον πόλεμο, αλλά αυτός ο πόλεμος θα είναι πυρηνικός και θα είναι ο τελευταίος πόλεμος. Δεδομένου ότι τίποτα εκτός της αφήγησης δεν μπορεί να δημοσιευτεί ή να συζητηθεί στον δυτικό κόσμο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή την τρελή βιασύνη στον πυρηνικό πόλεμο. Δεν είναι καν δυνατό να συζητηθεί αυτή η απειλή στους δυτικούς κύκλους εξωτερικής πολιτικής. Για άλλη μια φορά ο κόσμος υπνοβατεί στον πόλεμο, αλλά αυτός ο πόλεμος θα είναι πυρηνικός και θα είναι ο τελευταίος πόλεμος.

Το μόνο που πέτυχε το Κρεμλίνο με την αυτοσυγκράτηση και την εμπιστοσύνη του στη διαπραγμάτευση με τη Δύση είναι να εντείνει τον ρυθμό και το επίπεδο των προκλήσεων. Ο κ. Stoltenberg του ΝΑΤΟ φλερτάρει τη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, υποσχόμενος ότι η ένταξή τους θα γίνει γρήγορα και ότι πιθανότατα θα λάβουν άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένων τεράστιων ποσών χρημάτων. Αυτή η έκθεση θα πρέπει να αφυπνίσει τους ανθρώπους για την πραγματική κατάσταση, η οποία είναι μια διευρυνόμενη σύγκρουση.

Δείτε το ακόλουθο άρθρο:  https://www.zerohedge.com/finland-sweden-nato-applications-could-be-imminent-after-stoltenberg-suggests-fast

Κάποια στιγμή, υπαρξιακές εκτιμήσεις θα αναγκάσουν τη Ρωσία να αδράξει την πρωτοβουλία και να σταματήσει να ανταποκρίνεται στην ατζέντα της Ουάσιγκτον.

πηγή: Michel Duchaine

reseauinternational.net

Αφήστε μια απάντηση